Skocz do zawartości

Reverse IP - sprawdzanie ile serwisów na tym samym IP

j_t_r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Narzędzia o nazwie Reverse IP sprawdzają ile serwisów wisi na jednym i tym samym IP.

Sytuacja jest taka:

Pewna osoba ma wykupionego dedyka i zapiera się że strona którą na nim trzyma jest jedyną stroną na tym serwerze. Ja dzięki wspomnianym wyżej narzędziem zdiagnozowałem, że inne domeny (pod którymi są strony) mają takie samo IP. Czy to oznacza rzeczywiście że te strony są na tym dedyku? Nie znam się na tematach hostingowych, dns'ach itp. i chciałem sie dowiedzieć co to faktycznie oznacza?

I jeszcze czy to że kilka stron jest na tym samym IP wpływa negatywnie na ich ładowanie? Np. jeśli jedna strona jest mocno obciążona to inne na tym cierpią? Jakie są minusy i plusy posiadania kilku stron na tym samym IP?

pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności