Skocz do zawartości

Linkowanie zaplecza

k3rn3l

Rekomendowane odpowiedzi

Dla przykładu:

Pozycjonujemy stronę abc.pl na hasło: "Farciarz".

Tworzymy tematyczne zaplecze i z tego zaplecza linkujemy do naszej strony.

Teraz robimy taką akcję:

Linkujemy uczciwie do naszego zaplecza i jak mocno to wpływa na pozycję strony abc.pl w wynikach ?

Na ile wzrasta moc i czy wzrasta a konkretnie czy wpływa to i na ile na pozycję strony abc.pl.

Robił ktoś testy ?

Jakieś szersze info o tym ?

Marketing w sieci - da się ?

to sie kwalifikuje w krótkim czasie na bana :soczek:

czemu na bana?

@k3rn3l a w jakich kategoriach chciałbyś to określić, musiałbyś chyba mieć dostęp do algorytmów G, żeby określić na ile, przecież tu ma też wpływ moc linków do zaplecza, chyba nie da się tego przetestować, żeby określić stopień wpływu.

Powszechnie mówi się, że to (anchor PR) wpływa na pozycję abc.pl (chyba samo G nawet coś o tym wspominało), aczkolwiek ja sam żadnych testów nie robiłem, jedynie z obserwacji mogę powiedzieć, że wpływa.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Dla mnie wogóle bez sensu pytanie :soczek:

Wiadomo, że im lepsza strona na której jest nasz link, tym większa jest jego moc. Więc im mocniejsze zaplecze tym mocniejsza pozycja strony pozycjonowanej. Dużo lepsze efekty daje u mnie strona tematyczna pr3, z której linkuje, niż 20 innych linków z jakichś średnio zlinkowanych stronek...

ale tylko w teorii, pamietaj że zaplecze to są koszta , no chyba ze bedziesz stawiał takie zapelcze ktore jednocześnie bedzie na siebie zarabiało na wszyskim linkach, punktach , reklamie czy tam PP w innym przypadku pozostaje to tylko teorią

Fakt faktem że każdy szanujący się pozycjoner powinnen dysponować profesjonalnym zapleczem.

Marketing internetowy dla firm

pytanie jest całkiem sensowne - linkować się powinno na zaplecze takimi anchorami jakie wychodzą z tego zaplecza na stroby bezpośrednio pozycjonowane.

Nie ma w tym nic dziwnego i niezrozumiałego - a skoro starcza tylko na lekkie frazy - dlaczego tego nie stosować

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

• 2 tygodnie później...
Jeśli tematyczne dobrze podlinkowane zaplecze wystarczy jedynie na "lekkie frazy" to co trzeba zrobić żeby wy pozycjonować chociażby "średnie" ?

W gogole liczy się ilość a nie jakość , od dawna to już wiadomo, jak wielkie możesz stworzyć zaplecze dla jednej domeny wiedząc ze każda strona powinna być na innym IP ?

100 domen to nie jest wcale duże zaplecze a co się tym wypozycjonuje ? apartamenty kraków ?

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności