Skocz do zawartości

Ja sprawdzić które z backlinków są najsilniejsze?

Miłosz

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiego narzędzia, strony lub sposobu użyć żeby szybko zbadać które np. z 700 linków podbijają stronę najbardziej.

Np. sprawdzam porfolio firmę od SEO, wiem, że jakaś firma wynajęła firmę SEO a ta podbiła pozycję w wyszukiwarkach używając 30 dobrych linków. Teraz chciałbym sprawdzić jak wygląda to zaplecze w szybszy sposób niż przechodząc i klikając kolejno w każdy z 700 backlinków linków podanych np przez yahoo.

wejdź na każdy z tych linków i sprawdź zawartość strony, przesiej te bzdurne i zostanie Ci około 100 dobrych, ułóż je wg pageranka i zawartości tematycznej i masz listę, o którą chodzi

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

nic takiego nie istnieje

to że linki z onet.pl jest mocniejszy od linka na jakimś preclu są to nasze spekulacje

To chyba jakas przesada. Cala istota pozycjonowania, zadanie firm SEO i pewnie polowa postow na tym forum jest o linkowaniu i to jakosciowym linkowaniu.

Czy mam rozumiec ze nie zamienilibyscie linka z byle katalogu lub strony o PR1 na link w artykule gazeta.pl, wp.pl lub bbc.co.uk ?

Xannowi chodzi o to, że nie ważne czy link z onetu czy z e-weblinka !!!

A co do tematu to mi się wydaje, że coś takiego w miarę pokazuje właśnie yahoo - nigdy jako pierwsze do mojej strony nie pokazują się spamowe linki tylko ze starszych domen. Mogę oczywiście się mylić i to bardzo, bo nigdy jakoś baczniej się temu nie przygladałem.

Z @Xann-em jest jak z SWL-em jedno i drugie należy czytać/używać* dopiero po zapoznaniu się z treścią tego forum.

Nie można jednoznacznie określić które linki są bardziej wartościowe a które mniej, ale można się domyślać, że G. ma większe "zaufanie" do stron które są dłużej w sieci i są lepiej podlinkowane.

Przykład: wstawiasz link do nowej domeny na:

1). pierwszym lepszym preclu

2). na "mocnej" stronie która istnieje już x lat i prowadzą do niej x linków

..która wcześniej zostanie zauważona? Oczywiście numer 1. A dlaczego? no bo pewnie "mocniejsza",

ale tej mocy nikt nigdy nie zmierzył.

Jakiego narzędzia, strony lub sposobu użyć żeby szybko zbadać które np. z 700 linków podbijają stronę najbardziej.
Polecam: https://www.backlinkwatch.com/

*niepotrzebne skreślić.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

..która wcześniej zostanie zauważona? Oczywiście numer 1. A dlaczego? no bo pewnie "mocniejsza",

Dokładnie tak

Wszyscy mówią: mocne tematyczne zaplecze - a to zwykły pic na wodę fotomontaż

Nie mam zamiaru tu wdawać sie w kolejną tysięczną dyskusje , ale powiem tylko tyle mocne linki to są stare linki niezależnie z tego czy jest z onetu czy z opisów GG dlatego zawsze powtarzam ze najważniejsze jest katalogowanie i preclowanie ktore daje mocne stare filary

Marketing internetowy dla firm

1). pierwszym lepszym preclu

2). na "mocnej" stronie która istnieje już x lat i prowadzą do niej x linków

chyba cos Ci sie cyferki ryply ;)

A co do tematu to niby jak takie narzedzie mialo by dzialac? przeciez jest za duzo zaleznosci aby okreslic (automatem) ktory link lepszy

Pomyłka miało być nr 2.

@Xann wpisy i może tak, ale to już w trochę lepszym preclu, bo przeciętne (pierwsze lepsze) stoją po kilka tygodni i mają site 1

..ale ja miałem na myśli domenę do której linkujesz.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności