Skocz do zawartości

Koniec kampanii Adwords - filtr na wyniki organiczne?

elpav

Rekomendowane odpowiedzi

Wnioski może trochę na wyrost, ale i tak przerażające; Jeśli zjawia się klient, który jest zmęczony kosztowną kampanią Adwords i chce pozycjonowania - może być wielki problem. Czyżby jedynym rozwiązaniem było kontynuowanie kampanie Adwords i pozycjonowanie? Ciekawe, czy można płynnie wychodzić z Adwords (stale i po troszku zmniejszając stawki i ilość fraz) i jednocześnie zdobywać linki "naturalne"?

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hmmm... właściwie, to może być nawet sposób na konkurencję...

Zrobić dla nich kampanie, gdy są wysoko w G. Trochę trzeba zainwestować, ale może się opłacać.

Osobiście nie popieram takich akcji, ale możliwe, że istnieje taka furtka.

Śledź odwiedzających Twoją stronę opartą o WordPress -> Pobierz bezpłatnie WP Tao

Te darmowe kupony robią więcej szkód niż pożytku, dostałem filtr na miesiąc po kampanii 180PLN + 40pln aktywacja.

Jeszcze mam takie nie wykorzystane kupony AdWords, które dostałem za free od firm hostingowych. Mały niesmak mam po tym..

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

No to ostro sobie google pogrywa. Jest chociaż jedna osoba, która nie zanotowała u siebie takiego zbiegu okoliczności po zakończeniu kampanii?

Tak, ja. Robiłem bardzo dużo mini kampanii na swoich stronach w celu przetestowania AdWords i nigdy z niczym takim się nie spotkałem. Ja wiem, że są rzeczy, o których nawet największym SEOwcom się nie śniło, ale wydaję mi się, że wyciągacie pochopne wnioski.

• 3 tygodnie później...

O jezóóóósise co wu wygadujecie??? Co ma wspólnego koniec kampanii Adwords ze spadkiem pozycji na pozycjonowane frazy? Pomyślcie logicznie - odrzućcie na bok idiotyczne teorie spiskowe- w jakim celu Google miałoby tak działać? Poza tym skoro koniec kampanii ma tak fatalny wpływ na pozycje to czy rozpoczęcie kampanii ma wpływ na wzrost pozycji? Przypuszczam, ze wątpię. Teorii spiskowych jest na świecie aż nadto. Po co produkować nowe? Google to wielki moloch obsługujący miliony kampanii. Jakie jest zatem prawdopodobieństwo, ze pochylił swą wielką głowę nad waszymi kampaniami za kupony warte 200 PLN?? Ludzie, trochę rozsądku a nie niepotrzebnego siania paniki:)

Pozdrawiam

Specjalny przewodnik po krakowskim Kazimierzu. Imprezy, knajpy, restauracje - Kazimierz bez tajemnic

Fantastyczny Gabinet kosmetyczny Kraków

Menopauza - objawy, przyczyny, leczenie w serwsie dedykownym problematyce kobiecej

Towar dopalający- legalny, pochodzenia warzywnego. Kawy nie pijam. Niemniej jednak nadal chciałabym wiedzieć w jakim celu Google miałoby takie praktyki stosować. Nie pytam czy to jest możliwe, pytam w jakim celu

Specjalny przewodnik po krakowskim Kazimierzu. Imprezy, knajpy, restauracje - Kazimierz bez tajemnic

Fantastyczny Gabinet kosmetyczny Kraków

Menopauza - objawy, przyczyny, leczenie w serwsie dedykownym problematyce kobiecej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności