Skocz do zawartości

Strona z 1 pozycji znika z wyników google?

stu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam poważny problem, mianowicie:

posiadam strona od 04.2008. Wynik na słowa kluczowe w google był bardzo dobry. Zawsze była w Top10 a przez ostanie 6miesiecy w Top5. Często 1 pozycja.

Ostanie tj. 16.02.09 wchodząc do "Narzędzia dla webmasterów > Zweryfikuj witrynę" zauważyłem komunikat "Stan weryfikacji: NIE ZWERYFIKOWANA

Ostatnia próba 15-02-2009: Wykryliśmy, że Twój plik weryfikacji zwraca w nagłówku stan 404 (Nie znaleziono)."

strona jest na pozycjach nadal po staremu czyli Top5.

Więc:

1 przesłałem plik weryfikacyjny. ten sam kod pliku już był wcześniej ale i tak nadpisałem.

Dnia 17.02.09 nadal to samo.

2. Więc robię weryfikacje za pomocą META TAGU.

Po wysłaniu pliku na serwer i wciśnięciu weryfikacji na podstawie METATAGU.

Komunikat:

"Oczekiwanie na weryfikację. Przetworzymy tę weryfikację najszybciej, jak to możliwe. Sprawdź później, czy status jest zaktualizowany."

"Stan weryfikacji: Oczekiwanie na weryfikację

Ostatnia próba 15-02-2009: W naszym systemie wystąpił tymczasowy problem."

nie pozostaje mi nic innego tylko czekać wiec tak robię chyba nic innego mi nie pozostaje.

Dnia 18.02.09

3. po wpisaniu w Google:

Hasło

wypadki drogowe motocykle

Pozycja: 5

Hasło

wypadki drogowe motocykli

Pozycja: 4

Dnia 03.03.09

Narzędzia dla webmasterów > Zweryfikuj witrynę

"Stan weryfikacji: OK ZWERYFIKOWANA

Ok więc wszystko już po staremu, mogę spać spokojnie

Ale nie bo teraz po wpisaniu tych samych słów po których strona dotychczas pojawiała się w czołówce wyników teraz nie wyświetla się w nich w ogóle ;)

tylko ewentualnie katalogi w których stron z linkiem do mojej strony.

Ale pierwsze 10 podstrona wyników google sprawdzałem i nie ma tam mojej strony???:)??

Od dnia 25.02.09 do dnia dzisiejszego zero odwiedzin wg. "Google analytics" :)!!

Co jest grane i czego to może być wina :D ?

Pomóżcie!

zgłosiłem do ponownego rozpatrzenia i teraz czekam. - dzięki za podpowiedź sir nimek :D

Lukas_79 jak to sprawdzałeś?

do strony prowadza wedlug Y 24 linki 17 z katalogu onetu 5 webweba i jeden z otwartego

ze strony wychodzi 19 linkow

Odnośnie krytyki

kurcze, jak ta strona ma sie trzymac w wynikach
przyjmuję tylko chciałbym abyś to rozwinął bo ja proszę o poradę a sama krytyka bez uzasadnienia w niczym mi nie pomaga. :)

a co ma wygląd i kod w tym przypadku do pozycjonowania ? ;>

ponowne rozpatrzenie ? po co ?

stu, pousuwaj te linki wychodzące których na prawdę nie potrzebujesz, do reszty dodaj rel="nofollow"

skoro chcesz by strona byla widoczna pod "wypadki drogowe motocykle" to dopilnuj by to slowo pojawilo sie w waznych znacznikach jakimi sa title i meta description, zmien title na bardziej unikalne, by raz pojawilo sie w nim "wypadki drogowe motocykle", meta description masz mozliwosc wpisania 300-350 znakow wiec napisz cos fajnego by nie przypominalo meta keywords :), czyli zmien meta description na fajny unikalny tekst w ktorym pojawi sie 2-3 razy "wypadki drogowe motocykle", na analize glownej tresci strony szkoda mi moich chorych naświetlonych oczu ;) po dokonaniu zmian odczekaj tydzien, powinny być miłe efekty

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności