Skocz do zawartości

Jak przeszukać bazę MSSQL

giker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuję na szybko pomocy.

Dorwali się nam do jakiś starych stron i przeprowadzili sql injection :/

Znalazłem, że pododawali do wpisów w bazie link do javascriptu, jedna tabelę przeczyściłem ale zostało około setki innych

Pytanie brzmi jak przeszukać całą bazę MSSQL - wszystkie tabele, rekordy i kolumny za konkretnym ciągiem znaków?

Z góry dziękuję za odpowiedź

takie rzeczy to tylko w mysql i postgresql widziałem

standardowo wiekszkość baz danych które są komercyjne albo wywodzą sie z komeryjnych (firebird) ma export w binarnym formacie. Co zresztą ma pewne racjonalne uzasadnienie.

Ale nie ma co rozpaczać poszukał bym programu EMS SQL manager i tam powinna byc jakas wersja programu dla sql serwera i tam powinien byc export do TXT.

W MSSql tez sie da do pliku. Trzeba uzyc MS SQL Enterprise Manager. Klikasz na na serwer prawym wybierasz wszystkie zadania i export data. A tam jako Destination wybierasz text file i tyle. Import w druga strone tez dziala

Wykończeniówka Wrocław - jeśli szukasz firmy do remontu lub wykończenia mieszkania

FM Group sklep internetowy - sklep internetowy z produktami FM Group

Hokej Wrocław - amatorska drużyna hokejowa WTH Wrocław

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności