Skocz do zawartości

Certyfikat Google Analytics

mariolosek

Rekomendowane odpowiedzi

Abstrahując od celowości i skuteczności samego papierka, analytics nie jest wcale takim banalnym narzędziem. A papierek może się przydać nie tyle podczas rozmów z klientami (bo Ci i tak patrzą na portfolio/ogólne wrażenie/referencje) ile podczas rozmów z potencjalnymi pracodawcami.

znam firmy które używają już logosów Google z rozmowami z klientem wcale nie mając tych certyfikatów -

Też się na takich ludzi natknąłem i uważam, że jeżeli google prowadzi certyfikację (na której nota bene zarabia) powinien też w jakiś sposób kontrolować lub stworzyć narzędzia pozwalające na kontrolowanie używania ich znaków.

nasza strona wygląda jak radziecki generał

Buhahaha, dobre porównanie :) Ale mimo wszystko certyfikaty świadczą o jakichś chociaż podstawowych umiejętnościach i nie ma co się dziwić klientom że słusznie się nimi kierują.

Jeśli ktoś np. nie ma certyfikatu indywidualnego AdWords to prawdopodobnie oznacza że nie wyrobił na swoim koncie dotychczas nawet 1000$ obrotu w ciągu 90 dni a to z pewnością oznacza że nie ma zbyt dużego doświadczenia w tych kwestiach.

mam takie pytanie w związku z posiadaniem certyfikatu obsługi statystki czy G będzie też rozdawać certyfikaty obsługi wyszukiwarki ?

Określanie GA mianem statystyki i traktowanie z lekceważeniem "certyfikatu obsługi statystyki" świadczy raczej o nieznajomości GA.

Pozwolę sobie na takie porównanie:

Google Analytics - narzędzie analityczne

xannStat - statystyki

mózg jest narzędziem analitycznym .....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Vroobelek , jesteś w dużym błedzie :)

Pozwolę sobie na takie porównanie:

Google Analytics - narzędzie analityczne

xannStat - narzędzie analityczne

Być może :-) Starałem się wejść w zakres pojęciowy zastosowany przez przedpiścę. :)

• 1 miesiąc temu...

Mam trzy sprawy.

Sprawa pierwsza.

Czy mozna te certyfikaty jakos zweryfikowac ?

Bo poki co widze ze wszystko sprowadza sie do wklejenia jpg'a na swojego bloga i to wszystko.

Jesli tak to wyglada to sorry, ale moge sobie taki certyfikat w paincie machnac.

Druga - dlaczego platnosc z podaniem numerow karty bankowej nie idzie przez SSL ? Tez tak macie ? To jest maksymalna fuszerka imho.

Trzecia - dlaczego testy odbywaja sie w obrebie domeny https://starttest.com/ ?

Bede wdzieczny za odpowiedz.

kolibenek: na razie tylko po angielsku

visacardcredit: no niestety, tutaj panowie z Gugla troszkę dali ciała, certyfikat dostaje się jako PDF, ale nie jest on nawet podpisany cyfrowo... Co do płatności nie pamiętam, zdaje się że https był. Domena do testu to zewnęrzna firma, nie widzę w tym nic strasznego, gorzej że aplikacja była trochę niedorobiona i nie odpaliła mi się pod Firefoksem, musiałem użyć IE...

• 1 miesiąc temu...
  • 8 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Czy ktoś wie jakie są mniejwiecej pytania w teście?

Wiem. Bo właśnie zdałem :zeby:

Sporo pytań dotyczących cookies, śledzenia e-commerce, stosowania custom kodu, śledzenia kampanii adwordsowych lub innych (tagging). W zasadzie brak pytań o używanie interfejsu (gdzie kliknąć, żeby zobaczyć raport XYZ).

W odróżnieniu od wielu osób powyżej uważam, że to nie tylko świstek, a używanie GA nie sprowadza się jedynie do wyklikania odpowiednich opcji + użycia regex... Analytics to znacznie więcej niż statystyki oglądalności...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności