Skocz do zawartości

Zmiana w algorytmie G. premiująca marki

elpav

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję że wszyscy już o tym czytali - jak nie to proszę https://www.ittechnology.us/zajac-nisze-w-wynikach-google

Jako, że sam się nie zajmuję takimi frazami, to chciałbym spytać czy ktoś już zaobserwował takie zmiany w polskim Google?

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

to wprowadzili już u nas podstrony sport.pl onet.pl sa na top 10 pod formuła 1 i frazom tym podobnych

pozycjonuje rkubica.net i przed zmiana algorytmu strona była top 5 pod formuła 1 i top 6 pod f1 - teraz poza top 10 - przez smieci w top 10 czyli np kilka podstron onetu

A ja cały czas nie bardzo rozumiem rewelacji Aarona Walla. Rozumiem, że taki może być widoczny efekt zmian algorytmu: wygląda na to, że "markowe strony" podskoczyły w SERPach. Ale z czego to wynika? Jak Google ma niby mierzyć tą markowość?

PR ? CTR ? Dane jakościowe z Analytics (Time on site, Bounce rate)?

Jeśli potrzebujesz pomocy w nauce polecam korepetycje. Znajdziesz tam bazę korepetytorów z całej Polski.

i chodzi o marki, czyli np. na opony powinny wyskoczyć do top 10 strony Dębicy czy Michelin.
Dokładnie.

I tego nie widze w PL na tych fraz, ktore obserwuje.

Raczej pozycjonowane ceneo itp sa TOP a nie znane międzynarodowe firmy.

W PL nadal brakuja np. producentów w Top10, ktore maja naturalne BL (i wysoki PR i Trust itd).

Doskonałe działanie, jest to w 100% uzasadnione.

Google po prostu stara się nie serwować treści niewłaściwej (niezgodnej z nazwą) obawiając się pozwów ze strony właścicieli unikalnych znaków zastrzeżonych którzy mają prawo oczekiwać że pod "Adidas" nie pojawi się "Nike".

Np. seodopalacz, e-weblink. :(

Pozdrawiam, J.

Jeżu,

nie jestem pewien czy o to chodzi. Chodzi raczej o sytuacje, gdzie na zapytanie "buty", zwiększone zostało prawdopodobieństwo pojawienia się na wysokim miejscu www.adidas.com lub www.nike.com, a musiał im ustąpić mój blogasek o butach. Przynajmniej tak rozumiem wypociny Aarona.

to jest tragedia, wlasnie z tego powodu w google.com wyniki sa tak beznadziejne, ze nie w sposob cokolwiek znalesc, przykladowo:

https://www.google.com/search?hl=en&saf...amp;btnG=Search --> Ford mi sie zepsuł, mieszkam w miejscowości Metuchen w New Jersey (1 godzina do Nowego Yorku). Szukajcie a znajdziecie - najlepiej na piechotę łazić albo popytać znajomych.

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=se...oq=serwis+ford+ --> Fordzik się popsuł, mieszkam w Krakowie, no problem - w top 3 mam strony bezpośrednio do serwisów.

Gdyby nie mapka lokalnych wyników byłaby tragedia ale jest bardzo dużo innych przykładów, gdzie premiowanie gigantów zasłania wszystkich małych i obniża jakość wyników do poziomu katalogu qlweb :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności