Skocz do zawartości

Mała seria banów

lj2m

Rekomendowane odpowiedzi

może po prostu lecą po stronach w systemie.

to jest mozliwe ale wtedy było by chyba głośniej, gdyz inne osoby tez by obrywały, a tu mamy zbanowane grupy stron - fakt w jednym systemie, ale zawsze i to na roznych IP

krychuxxx - mozesz tez podac przykłady zbanowanych stron

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Strony w większości miałem dla siebie. Były rozłożone na kilka kont.

Chciałbym zwrócić uwagę że wygląda na to jakby zostały zbanowane wszystkie strony z danego okresu. Mam strony posegregowane wg. daty tworzenia i wycieto je równo po kolei. Rozmawiałem z kruchuxxx u którego sytuacja wygląda podobnie.

Tylko te strony miałem na tych 8 IP. Natomiast krychuxxx miał strony na 1 IP, lecz zbanowano mu tylko część i też strony stworzone w pewnym okresie czasu. Nie jesteśmy w stanie ustalić kiedy zostały dokładnie stworzone, lecz wygląda na to że w mniej więcej tym samym okresie.

Kilka IP:

78.110.165.222

69.65.41.102

208.43.108.212

a może wspolnym mianownikiem jest linkme ? just tak dywaguje :?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

produkujesz specyficzne strony pod SWL , nie mają one nic wspólnego z normalnymi stronami wiec nie rozumiem dlaczego się dziwisz

Xann - ja sie nie dziwie ze strony dostały bana, strony krychuxxx wygladaja identycznie jak zalozyciela tematu, sa to strony typowe pod Linkme Elite, bez wartosci dla uzytkowników na pierwszy rzut oka, ale mnie dziwi ze gugiel zbanowal je jak powiedziane zostalo te ktore zostaly stworzone w pewnym okresie czasu na roznych IP i na jednego wlasciciela, jakby gugiel sprawdzal domeny zarejestrowane na dana osobe w danym okresie w przypadku wykrycia nieprawidolowosci - SPAM RAPORTU,

BANERY REKLAMOWE

Serwisy stały na hostnine. Miały zainstalowany system linkme [...]

Na 99% jestem przekonany, że Google wykrywa z automatu (żadna ręczna moderacja) zainstalowany linkme i od czasu do czasu puszcza na strony bany lub filtry.

Wydaje mi się, że linkme to jedyny powód bana - czas rejestracji i osoba rejestrująca moim zdaniem są bez znaczenia.

Pozdrawiam,

Cxz

była...

sttorm, ostatnio pewien osobnik przedstawił mi jak to niby pracownik G działa :)

natrafia na taka stronę przypadkiem, sprawdza IP i jakie inne strony stoja na tym IP, potem sprawdza who is, dalej leci po linkach i ma paczkę do bana

oczywiście nie robi tego pracownik G, tylko osoba, której przeszkadzają takie strony w "imie walki o czystość", przygotowuje taki mały raporcik i sle do G z wyrazami szacunku... nie wiem jak się to robi w innych krajach, ale i nas, pracownicy G za dużo nie muszą szukać, mają wszystko wyłozone :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

zakręcony - jesli to robia ci co składają SPAM RAPORTY jak zresztą to zaznaczyłem ze napewno sie od tego zaczęło, i jesli robia to oni to mogą miec dostęp tylko do publicznych danych, czyli kupa pracy w znalezienie tego i sadze ze inwestowanie kasy bo z tego co ja znam prznajmniej narzedzia wykrywajace strony na tym samym IP sa płatne i to dośc dużo- chyba ze by ktos zrobił to sobie samemu lub była jakas darmówka, i moze to roic na ograniczona skale raczej uderzając w tych co są przed nim w wynikach wyszukiwawczych - wiadomo nie robia to dla czystosci wyników ale po to aby ich strony były wyzej w wynikach i aby wykosic konkurencje

Spam Raporciaze maja dostep tylko do danych ogolno dostepnych np bazy WHOIS (mam nadzieje ze google nie udostępniono danych zastrzeżonych - to mnie raczej martwiło) i to jest jak widze kierunek w jakim trzeba podążać, kupować domeny PL na osoby prywatne i nie pokazywać tych danych,

BANERY REKLAMOWE

ja już od jakiegos czasu kupuję tylko jako osoba prywatna, oczywiście opłacam jako firma :)

koszty płatnych narzędzi to pikus dla kogoś kto w ten spośob zwalcza konkurencję, nie robi tego hobbystycznie tylko w konkretnym celu :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Cxz - jesli tak by było nie było by tu 2 osob które by o tym mowily ale duzo wiecej

ja już od jakiegos czasu kupuję tylko jako osoba prywatna, oczywiście opłacam jako firma
ja tez czasami tak robie, oczywiście u takiego rejestratora gdzie jest to mozliwe - na szczęście jest jeden gdzie mozna to w pewien sposob obejsc :)
koszty płatnych narzędzi to pikus dla kogoś kto w ten spośob zwalcza konkurencję
tak ale wtedy szukal by stron typowo tematycznych konkretnej osoby a nie stron w SWL chyba ze w ramach walki z konkurencja chce ograniczyc i zniechecic ludzi do SWL bo w ten sposow sam zyskuje na pozycjach a nie ma co ukrywac wiemy iz ta osoba korzysta z SWL :) choc oczywiscie to ktos go linkuje bez jego zgody B)

jednak jesli mowimy o tej samej osobie znaczylo by to ze zmieniła system z ktorym walczy lub jeszcze jedna rzecz to co mowi CXZ gugiel uderza w Linkme z uwagi, iz tam zaczeły powstawac specyficzne strny - po kilka podstron i łatwiej im jest je zbanowac bo nikt nie zgłosi sie o ponowne rozpatrzenie niz w przyapdku stron stawianych na SITE ktore wygladaja dla ludzi

fakt jest taki ze coraz wiecej osob stawia innego rodzaje zaplecza w ktore niestety trzeba wkładać wiecej pracy i wysiłku, ale trudniej rozpatrzyć - SPAM czy nie SPAM, a nie sadze aby moderator przeznaczał wiecej niż 30 sekund na 1 strone

BANERY REKLAMOWE

sttorm, ostatnio pewien osobnik przedstawił mi jak to niby pracownik G działa :)

natrafia na taka stronę przypadkiem, sprawdza IP i jakie inne strony stoja na tym IP, potem sprawdza who is, dalej leci po linkach i ma paczkę do bana

oczywiście nie robi tego pracownik G, tylko osoba, której przeszkadzają takie strony w "imie walki o czystość", przygotowuje taki mały raporcik i sle do G z wyrazami szacunku...

piszesz tu szoookujące rzeczy, ale zapewne może być tak jak mówisz, na pocieszenie mogę powiedzieć ze pies tylko szczeka jak kogoś widzi ale jak nikt na niego nie zwraca uwagi przestaje szczekać bo co tak sam do siebie będzie szczekał ? :)

Marketing internetowy dla firm

czy każda interesująca dyskusja musi schodzić na na monotematyczny wątek ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności