Skocz do zawartości

domeny, a subdomeny

Rekomendowane odpowiedzi

Jest już w sumie o tym samym powyżej. Możesz mieć bloga jako zaplecze ale problem w tym, że nie jest 100% Twój. Serwis się zwinie i masz np. rok pracy w plecy. Lepiej jak już zostało napisane kup waw.pl albo inną regionalkę. Wtedy możesz robić z nią co chcesz, nawet potem sprzedać a parę złotych rocznie na przedłużenie chyba na niej dasz radę zarobić...

No tak, to też zrobię... Ale moje pytanie konkretnie dotyczyło tego że robiąc sobie bloga np na blogspot.com z PR8 jest on chyba natychmiast indeksowany, G. dobze patrzy na jego linki no i najważniejsze udziela się PR??

Tak w ogóle jest jakaś strona gdzie można sprawdzić BL i PR na subdomeny? Zawsze jak wstukuje do tych popularnych to albo mi wyskakują parametry domeny zamiast subdomeny, albo wywalają błąd.

Pozdrawiam ;)

To w takim razie jakim cudem po kilku tygodniach blog założony na bloog.pl, blox.pl czy innym bez pozycjonowania (na 90%) zajmuje kluczowe pozycje (tzn. jest stale w top 20) na frazy które mnie interesują....? Gdyby wszystko liczyło się "od początku", strona na pewno byłaby w top100...

Pozdrawiam ;)

podaj słowa, będzie można coś więcej powiedzieć.

idę o zakład, że przebije te Twoje frazy w top10 zwykłym wordpressem na świeżej domenie, bez linkowania(no ewentualnie parę linków - bo w przypadku serwisów blogowych trafiasz do ich katalogu, który ma całkiem całkiem mocy, a czasem posty linkowane są przez chwilę na stronie głównej) :D

kwestia trudności słów,

albo mam inną propozycję dla testów dla Ciebie rammiro - stwórz bloga na blox i sprawdź jak szybko będzie w top20 nawet pod " opony" ;-)

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Zobaczymy :] Zaraz kupie domenę i założe WP. Wrzuce do 10-20 katalogów i napisze arta na tą samą frazę :D Tego bloxa też przetestuje...

Co do frazy to strona ma 10 miejsce na 230,000.

Ogólnie ciekawy jestem co by się stało gdybym założył bloga i podlinkował mocno przez SWL... Na takiej porządnej domenie to chyba filtra nie złapie...?! ;>

A i jeszcze najważniejsza kwestia jest. Jakiej mocy są linki na takich blogach?

Pozdrawiam ;)

Ogólnie ciekawy jestem co by się stało gdybym założył bloga i podlinkował mocno przez SWL... Na takiej porządnej domenie to chyba filtra nie złapie...?! ;>

no musiał byś mieć sporo pkt zeby było "mocno" a i to nie jest do konca powiedziane , ja dałem 20 linków po 5ty zróznymi achorami na start i sklep sobie ładnie siedzi pod 15 frazami w top10

A i jeszcze najważniejsza kwestia jest. Jakiej mocy są linki na takich blogach?

"mocy" (wartości) linków nikt nie zna.

Marketing internetowy dla firm

• 2 tygodnie później...
Co do frazy to strona ma 10 miejsce na 230,000.

To nie jest jakiś szpan bym powiedział...wszedłem na top1 na 380,000 bez pisania blogów i naprawdę bardzo małym nakładem pracy, ale zobaczymy. Zaraz pozakładam blogi na dwie frazy:

fraza nr 1- 461,000 wyników, obecna pozycja- top20

fraza nr 2- 7,000,000 wyników, obecna pozycja-top50

Jak coś się ruszy to dam znać.

A czy ja powiedziałem, że jest? Kolega pochwalił się, że dzięki pisaniu bloga wszedł do top10 dla takiej ilości wyszukań, a ja chcę sprawdzić jak to się sprawdzi u mnie, więc podaje to samo kryterium. Wyceny tu nie robimy :)

Żeby ocenić trudność frazy podaj ją, a żadne kryterium nie będzie potrzebne.

W przypadku wszystkich serwisów blogowych masz kopa na początku, ale co po roku? Każda zakupiona domena zacznie więcej zyskiwać niż ten blog, a do tego będzie w pełni Twoja. Co innego jak liczysz tylko na efekty w okresie jednego miesiąca, ale tego bym nie nazwał pozycjonowaniem

Brak własności subdomeny to poważny problem. Poza tym robiąc zaplecze na takim darmowym serwisie blogowym musimy umieszczać tam sensowną treść a nie śmieci z generatorów (które są często usuwane). Jeżeli masz czas na pisanie dobrego contentu to nie ma się co zastanawiać - lepiej trzymać to pod swoją domeną/subdomeną.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności