Skocz do zawartości

Przekierowanie ze starej domeny na nową

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy robiąc redirecta z domeny, która ma blisko rok, na domenę świeżo co opłaconą pad która będzie taka sama treść jak na tej rocznej, przekaże jej całą moc i z czasem pozycje, czy jej zaszkodzę?

Pozdrawiam

Kalkulator akcyzy akcyzowy.pl. Sprawdź ile idzie przelew: ileidzieprzelew.pl

Akcesoria GSM dla smartfona i tabletu telu.pl

Chciałbym przyłączyć się do pytania. Czy strona może wówczas wpaść w filtr z powodu szybkiego przyrostu linków?

Można taki chwyt zastosować na kilku domenach? Np. 5 stron o identycznym temacie ,lecz content inaczej sformułowany -> następnie 301 z tych 5 stron na jedną docelową.

Czy nowa domena znajdzie się na pozycjach zbliżonych do pozycji starej domeny w jakimś krótkim czasie czy będzie ona zdobywała kolejne szczeble jak nowa strona pozycjonowana od zera?

Kalkulator akcyzy akcyzowy.pl. Sprawdź ile idzie przelew: ileidzieprzelew.pl

Akcesoria GSM dla smartfona i tabletu telu.pl

Ja przekierowałem jedną z moich domen (ma 3 lata) na świeżo opłaconą na początku grudnia. Przekierowanie zaczęło się prawie od razu - ale tylko zaczęło się. Stara domena miała site jakieś 20 tyś. Przez cały okres nic nie zmieniając jeśli chodzi o starą domenę linkowałem już nową. Pozycje przez ten czas skakały strasznie od wysokich pozycji do ich braku w indeksie. Z tym, że proporcje wyglądały tak, że tydzień były wysoko a 3 tygodnie były bardzo daleko lub wcale. jakieś dwa tygodnie temu stara domena miała site już na poziomie 94 stron a nowa 18 tyś. i z dnia na dzień jakby przywróciła się jakaś kopia w googlu (chociaż pewnie nigdy nie istaniała) i stara domena ma teraz 58 tyś site - gdzie nigdy wcześniej takiego nie miała a nowa domena ma dalej 18 tyś. Jest już marzec i nie wiem kiedy to się w końcu skończy. Przez ten czas przerzucałem linki w mały tempie ze starej na nową ale nigdy nie odłączając starej domeny od 301. Ale też nie mam wpływu na linki, które pojawiły się przez ostatnie 3 lata do mojej starej domeny a googiel jakoś specjalnie nie ma ochoty wyindeksować starej.

Mam nadzieje, że nie zagmatwałem :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności