Skocz do zawartości

Canonical links

Kuba Suchocki

Rekomendowane odpowiedzi

Zacząłem nowy temat, bo jak na razie na forum jakoś drętwo o tej sprawie było, Google wprowadziło taki o to tag:

<link rel="canonical" href="https://www.mojastrona.pl/index.html"/>

Służyć ma on podobno określeniu pełnego adresu strony, czy jest z www, czy bez oraz zapobiegać duplicate content.

Warto go stosować czy lepiej całą operację z przekierowaniami "bez www" i "z www" i całą resztą załatwić za pomocą .htaccess? Wasze doświadczenia?

biuro tłumaczeń - tłumaczenia medyczne, tłumaczenia techniczne, tłumaczenia prawnicze. Realizacja zleceń przez internet.

Prolexico - księgarnia internetowa: słowniki, literatura, bazy terminologiczne, szkolenia google/facebook ads

W niektórych przypadkach możesz się też wspomóc przekierowaniem w php, jeżeli użycie .htaccess byłoby zbyt niewygodne lub czasochłonne.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

A jaka różnica jest pomiędzy przekierowaniem php a htaccess? No bo tak technicznie to w obu przypadkach leci nagłówek odpowiedni. Nagłówek to pierwsze info jakie dostajemy od przeglądarki. Wydawało mi się, że te przekierowania są równoważne. Zgadza się?

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności