Skocz do zawartości

O Scuttle słów kilka

triq

Rekomendowane odpowiedzi

Pojedyncze bany zdarzają niejednokrotnie i nijak to świadczy o tym, czy jakiś skrypt jest podatny na jego działanie, czy nie. Scuttle, wg moich obserwacji ma niepohamowane ciągotki do pozyskiwania właśnie tego typu kar od Google'a, stąd ten wpis.

Herbit.pl - sklep z herbatami. Najwyższej jakości produkty na wagę. 

Wszystko leci w jakimś stopniu, na niszówkę jak sobie scutlera zapodałem czyli pozycjonowanie + miasto to w top 20 z 12 wpisów ze scuttle (pewnie polecą niebawem chociaż są już ze 3mc), słaba konkurencja ale wchodzą i mają co nie które ponad 100k site tylko większość nofollow linki

na potwierdzenie tego, ze Scuttle sie jednak trzymaja dwa screeny:

kompletnie niezmieniany, w indeksie od ok. 11 miesiecy:

sc1j.png

z delikatnymi modyfikacjami, w indeksie od przeszlo roku:

sc2.png

do tego dorzuce przyklad od naszych sasiadow zza poludniowej granicy - https://www.jagg.cz

Results 1 - 100 of about 3,200,000 from www.jagg.cz

uprzejmie wiec prosze nie siac propagandy, ze Scuttle umarly. ba! niektorzy twierdzili, ze umarly one zanim staly sie popularne... dla mnie jest to kompletnie smieszne. :piwo:

a jak komus sie znudzilo Scuttle, niech popatrzy na przyklad na Getboo.

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

Mendax - opisałem jedynie mój mini teścik podczas instalacji scuttle'a na kilku domenach, z różną historią (scuttle nie były modyfikowane!!).

Propagandy też nikt nie sieje. Takie moje mini obserwacje :piwo:

no coz, kazdego skryptu mozna sie przyczepic. w szczegolnosci tych powszechnie stosowanych i niezmodyfikowanych. ba! bylem swiadkiem bana dla zwyklego bloga na WP, czy zwyklego forum!

tego typu wpisy to FUD, i wybacz, ale powinno sie je IMHO traktowac na rowni z wypowiedziami Matta Sciemniacza.

Jak pisałem, pojedyncze bany się zdarzają i nie jest to nic nadzwyczajnego. Mój wpis oparty jest na teście który obejmował kilka domen z różną historią. Nie jest to historia wyssana z palca - po prostu suche obserwacje.

Chętnie podyskutuję, najlepiej z ludziami, którzy stawiali ostatnio (w perspektywie miesiąca) zaplecze na tym skrypcie, a nie opierają się na doświadczeniach z przeszłości.

Nie pisałem też nigdzie, że Scuttle to zło (bo mam w zakładkach kilka z 2-5, które trzymają się w Sieci już stosunkowo długo :piwo: ).

A jak wygląda obecnie indeksacja ? Jak stawiałem scuttle jakieś półroku temu site był rzeczywiście niezły, ale zanim google go zaindeksował to mineło jakieś ponad 2 tygodnie, dla mnie to bardzo długo.

Oczywiście wszystkie scuttle dostały bana :-)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

nie wiem, jak na to odpowiedziec...

postaw dowolny z ogolnodostepnych skryptow "na site" bez zasadniczych modyfikacji. zacznij sprawdzac czesto ilosc zaindeksowanych stron, a predzej czy pozniej przypaleta sie malpka googielowa i Ci to zbanuje. Scuttle, qlWeb, czy co tam jeszcze jest popularne...

chcesz moja rade?

zmien skorke i kilka cech, po ktorych mozna znalezc skrypt. podlinkuj i zapomnij na kilka tygodni (w szczegolnosci wystrzegaj sie pingowania) a powinienes dostac w miare porzadny site...

a jesli chcesz miec 99% gwarancje braku bana, to nie korzystaj z ogolniedostepnym skryptow! :rolleyes:

No i o tym właśnie piszę!

Nie mam zwyczaju opierać zaplecza o niemodyfikowane skrypty, a powyższy wpis był efektem chęci sprawdzenia wytrzymałości "czystego" instalatora w warunkach częściowo naturalnych.

Ale skoro już do tego dotarliśmy...

Czyżby wspaniały algorytm zmierzał do punktu, w którym Internauta (przeciętny, nie znający się kodowaniu, etc.) stawiając stronę/serwis/portal na skrypcie ogólnodostępnym i niemodyfikowanym będzie naznaczany banem?

...Kilka razy mi się o ucho otarł slogan "Don't be evil..." :rolleyes:

Znow te hasla, scuttle to przeszlosc, qlweb to przeszlosc... trzeba umiec je stawiac. Moje scuttle trzymaja sie dzielnie.

Przyklad: notebookinfo.pl

Publikuje, bo i tak stronka dla mnie bezwartosciowa i ban mi nie straszny.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności