Skocz do zawartości

linkowanie do wpisów w katalogach?

AdamD

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Się zastanawiam, czy warto byłoby może wyprodukować stronę na którą można byłoby wrzucić bezpośrednie linki do miejsc gdzie w katalogach leży pozycjonowana strona. "Za" to chyba jakieś zwiększenie szansy na zaindeksowanie linków w tych katalogach, przeciw... są jakieś przeciw, oprócz tego że to dodatkowa robota?

Bo już mi chodzi po głowie prosty skrypt w pehapcu, pozwalający na jakąś choćby zgrubną kontrolę nad dodawaniem stron do katalogów :idea: Chyba będę się z tym musiał przespać :lol:

W każdym razie, warto pokazać guglowi palcem gdzie w katalogu leży moja strona?

Pozdrawiam,

AdamD

ja bym nie robil do tego podstrony

No dokładnie, ja myślałem raczej o powieszeniu czegoś takiego jako osobnej (niezależnej od tego co akurat wskazuje) domeny. Taki dodatkowy serwis pokazujący gdzie w katalogach można znaleźć strony które do tych katalogów sam dodałem.

Opis? Faktycznie, i meta-tag jakiś, i title... myślę, myślę ... wolny weekend jakiś by się przydał :oops:

W jaki sposób zbierasz te informacje?

np

wpisuję w google: "Help build the largest human-edited"

lub inurl:Dmoz lub

intitle:Dmoz

lub po prostu DMOZ ;)

kopiuje tylko linki do do bazy przy tym samo mi wyklucza ew duplikaty stron.. więc po 10minut dziennie i idzie dośc sprawnie, potem wrzucam do rotacji na śmietnikach... i tyle

...

To udostepnij to gdzies w wolnej chwili jakbys mogl Smile

Bedę napewno niektóre rzeczy i prostrze skrypty udostępniał pod https://www.pozycjonowanie-kurs.info, ale zawsze pod warunkiem, że sam dysponuje już doskonalszą wersją... ;), bo niestety korzyści raczej z tego żadnych nie mam...

W kolejce na publikacje czeka skrypt do ręcznego zbierania miejsc gdzie można dodawać linki z możliwością sortowania po kilku parametrach. Doskonale się nadaje do odpalenia na localhoscie, albo dla grupki zaufanych osób...wtedy kilka osób pracuje nad zbieraniem linków dla dobra wspólnego. ( Wrzuce go niedługo, ale narazie jadę na wypoczynek do Krakowa )...

...

Rotator linków jest super. =D>

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności