Skocz do zawartości

Robot AdSense na stronach dostępnych po zalogowaniu.

PiotrS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Robot AdSense odwiedza sobie strony co tydzień, prawda? Tydzień temu założyłem robotowi konto u mnie na forum, które jest dostępne dopiero po zalogowaniu. W konfiguracji AdSense wszystko zostało ustawione dobrze. Przy testowym połączeniu Google mogą się zalogować na forum i przeglądać zawartość. Mimo tego, że minął już tydzień, robota dalej nie widać. Gdzie popełniam błąd?

A na nowych podstronach wyświetlają się reklamy? To najprostsza metoda na sprawdzenie, czy robot Google tam wchodzi. Zrób nową podstronę (choćby z jakimiś głupotami, nie podlinkowaną nigdzie) i otwórz ją. Jak pokażą się normalne reklamy (nie charytatywne) będziesz wiedział, że robot podstronę właśnie odwiedził. Nowe podstrony są odwiedzane przez robota przy pierwszym wyświetleniu reklamy albo zaraz potem.

A ja tak się zastanawiam czy jeżeli mam forum zamknięte dla gości i zrobie jedynie dostęp dla bota adsense (rozpoznawanie po useragencie) czy takie coś przejdzie :>? Nie mowie tu o zakładaniu konta na forum dla bota.

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Skoro profil robota adsense na moim forum nie jest w ogóle używany (robot adsense nie loguje się na niego) to problem leży gdzieś indziej. Parametry na 100% są dobrze ustawione.

Jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje? Albo jakieś alternatywne metody ustawienia robota adsense i umożliwienie mu przeglądania for dostępnych po zalogowaniu w systemie phpBB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności