Skocz do zawartości

Skąd te reklamy?

tomekf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie,

Dzisiaj kilku użytkowników mojego serwisu skarżyło się reklamy, które wyświetlały się zamiast strony forum.

Chodzi o taką reklamę --> klik, klik

Skąd bierze się te przekierowanie?

Przykładowe forum na ktorym była widziana ta reklama --> klik, klik

Darmowe forum - załóż własne forum za darmo!

To jest mój serwis :) I żadnego takiego popupa mi arbo raczej nie włączyło.

powiem ci ze kilka razy zauwazylem u siebie na stronie gdzie mama arbo, tez podobne ramki ;/ przejrzalem kod i nic dziwnego nie bylo, zadnego buga czy cos, jedyne wyjscie to to ze arbo wlaczylo ten syf :)

pozdrawiam

Ludzie sprawdzali na linuxowym live-cd i było to samo co wyklucza podmiane serwera DNS w komputerze u klienta, mówię wam to coś większego. Być może ktoś zmienia DNSy na routerach klienckich z defaultowym hasłem tak jak to kiedyś opisałem:

https://blog.posmyk.info/jak-mozna-bylo-poz...ntow-neostrady/

Jeśli potrzebujesz pomocy w nauce polecam korepetycje. Znajdziesz tam bazę korepetytorów z całej Polski.

U mnie problem niestety dalej występuje. Wygląda na to, że sprawa ta dotyczy tylko niektórych użytkowników neostrady. Dzwoniłem do home.pl u których utrzymuję domenę i poradzili mi, aby osoby łączące się z moim serwisem wpisali na sztywno adresy DNS.

home

212.85.112.32

213.25.47.167

tpsa

194.204.159.1

194.204.152.34

Darmowe forum - załóż własne forum za darmo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności