Skocz do zawartości

badanie konkurencji - katalogi w wynikach

radas

Rekomendowane odpowiedzi

chcialbym sie zapytac jak podchodzic do katalogow jako konkurencji w wynikach wyszukiwania top10?

sprawdzam wlasnie interesujace mnie frazy i w wynkach na pierwszej stronie sa takie katalogi jak: favore.pl, ogloszenia.krakow.pl, firmy.net, katalog.pf.pl, pkt.pl. czy podstrony takich katalogow mozna traktowac jako konkurencje czy raczej "latwo" bedzie je przeskoczyc mimo silnej glownej strony?

Po pierwsze - czy pod frazę dla której jest wynik są główne strony tych katalogów czy ich podstrony z konkretnymi ofertami firm ?

Jeżeli pokazują się podstrony z konkretnymi ofertami, a nie chcesz walczyć o TOP10 na frazę "katalog firm" to nie będzie trudno przebić tych katalogów :D Wystarczy, że dodasz swoją stronę (ogłoszenie) do każdego z nich + innych i po pewnym czasie je przeskoczysz w wynikach :P

Na początku zdobywania linków często jest tak, że strona pozycjonowana jest słabsza od katalogu i w wynikach pokazują się linki do ofert z katalogu, ale w miarę przybywania silnych linków strona w wynikach pokazuje się wyżej :D

Pozdrawiam B)

czyli mam rozumiec ze jesli pokazuja sie podstrony tych katalogow z ofertami firm a ja chce wypozycjonowac strone np. na fraze "elementy stalowe" to nie bedzie wiekszego problemu?

Przyznaje, że dzisiaj ciężko mi się myśli i moja wcześniejsza wypowiedź nie jest zbyt przejrzysta :D Więc teraz już bez większych polemik - jeżeli chcesz pozycjonować stronę na frazę np. "elementy stalowe", to osiągnięcie wyższej pozycji niż katalogi nie jest trudne - wymaga trochę czasu, ale nie jest trudne :P

Pozdrawiam :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności