Skocz do zawartości

No cóż, chyba filtr, ale...

krzys2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, znowu dotknęło mnie nieszczęście. Chyba. Bo nie wiem jeszcze czy to jest filtr.

Moje spostrzeżenia:

1. Strona jest młoda, ma około 3 miesiące. Postawiona jest na subdomenie. Domena główna jest jeszcze całkiem nie zagospodarowana, przekierowuje ją na stronę firmy netart

2. Po wpisaniu w wyszukiwarkę: link:nazwa_domeny.pl - pokazuje 96 wyników

3. Po wpisaniu w wyszukiwarkę: site:nazwa_domeny.pl - pokazuje około 60.000 wyników (cały czas wzrasta)

4. Po skopiowaniu wpisaniu adresu strony główej: nazwa_domeny.pl - domena jest na pierwszym miejscu

5. Po wpisaniu tytułu strony głównej, który wygląda tak: Ogłoszenia • Nazwa_domeny.pl - wyniku nie ma w pierwszej pięćsetce

6. Po wpisaniu adresu obojętnie jakiej podstrony: nazwa_domeny.pl - wyniku nie ma w pierwszej pięćsetce

7. Po wpisaniu obojętnie jakiej podstrony, który wygląda tak: Ogłoszenia • Belfast • Nazwa_domeny.pl - wyniku nie ma w pierwszej pięćsetce

8. Nie korzystałem z żadnych systemów wymiany linków

9. Nie kupowałem linków

10. Strona jest max. zoptymalizowana pod wyszukiwarki i przyjazna użytkownikom

11. Na stronie nie ma żadnych linków

12. To co może zaważyć na filtrze, to fakt że wszystkie funkcje nie działały

13. Strona w ciągu 3 miesięcy została dodana do wartościowych katalogów: wp.pl, onet.pl, gwiazdor.pl i innych (około 100)

14. Na 4 swoich innych stronach zamieściłem link do tej strony

15. Narzędzie google dla webmasterów pokazuje, że do strony prowadzi około 5 435 linków zewnętrznych (cały czas wzrasta)

16. Odwiedzin z wyszukiwarki dziennie było około 200, w tej chwili około 2

Postarałem się zobrazować całą sytuację, co o tym myślicie. Miałem z tą domeną podobną sytuację około 3 miesiące temu. Po ostatnim update, strona dostała PR4, potem po tygodniu zamiast PR4 okazało się że strona ma szary pasek. Wszystko wróciło do normy po kolejnym tygodniu.

Co o tym myślicie.

Krzysztof

krzys2 napisał(a):
Witam, znowu dotknęło mnie nieszczęście. Chyba. Bo nie wiem jeszcze czy to jest filtr.

Moje spostrzeżenia:

1. Strona jest młoda, ma około 3 miesiące. Postawiona jest na subdomenie. Domena główna jest jeszcze całkiem nie zagospodarowana, przekierowuje ją na stronę firmy netart

3. Po wpisaniu w wyszukiwarkę: site:nazwa_domeny.pl - pokazuje około 60.000 wyników (cały czas wzrasta)

[...]

Postarałem się zobrazować całą sytuację, co o tym myślicie. Miałem z tą domeną podobną sytuację około 3 miesiące temu. Po ostatnim update, strona dostała PR4, potem po tygodniu zamiast PR4 okazało się że strona ma szary pasek. Wszystko wróciło do normy po kolejnym tygodniu.

Co o tym myślicie.

Krzysztof

Nie rozumiem tego wywodu. Na początku, że strona młoda, domena główna niezagospodarowana, a na końcu informacja o PR4 i zawirowaniach sprzed 3 miesięcy.

Poza tym... naprodukowałeś 60 000 podstron przez 90 dni?! Nic dziwnego, że filtr.

Pozdrawiam,

Cxz

była...

Cxz napisał(a):
  krzys2 napisał(a):

Moje spostrzeżenia:

[...]

Co o tym myślicie.

Krzysztof

Nie rozumiem tego wywodu. Na początku, że strona młoda, domena główna niezagospodarowana, a na końcu informacja o PR4 i zawirowaniach sprzed 3 miesięcy.

Poza tym... naprodukowałeś 60 000 podstron przez 90 dni?! Nic dziwnego, że filtr.

Pozdrawiam,

Cxz

To nie jest mała stronka z 5 podstronami a duży portal nad budową którego dwie osoby pracowały 4 lata, a te 60.000 podstron to wynik tej pracy (sitemap ma około 200.000 podstron). Zobacz ile allegro ma kategorii, podkategorii i przemnóz to dodatkowo przez 200 miast. Wynik będzie ilością podstron serwisu. A że tak szybko strony zostały zaindeksowane, to wynik poprawnie wykonanego linkowania wewnętrznego. Masz rację, strona główna portalu jest niezagospodarowana, bo cały portal jest postawiony na subdomenie tak jak napisałem w punkcie 1.

Pozdrawiam

Krzysztof

krzys2 napisał(a):
  Cxz napisał(a):
  krzys2 napisał(a):

Moje spostrzeżenia:

[...]

Co o tym myślicie.

Krzysztof

Pozdrawiam,

Cxz

To nie jest mała stronka z 5 podstronami a duży portal nad budową którego dwie osoby pracowały 4 lata, a te 60.000 podstron to wynik tej pracy (sitemap ma około 200.000 podstron). Zobacz ile allegro ma kategorii, podkategorii i przemnóz to dodatkowo przez 200 miast. Wynik będzie ilością podstron serwisu. A że tak szybko strony zostały zaindeksowane, to wynik poprawnie wykonanego linkowania wewnętrznego. Masz rację, strona główna portalu jest niezagospodarowana, bo cały portal jest postawiony na subdomenie tak jak napisałem w punkcie 1.

Pozdrawiam

Krzysztof

Podaję adres strony, może coś więcej będziecie mogli powiedzieć.

www.ogloszenia.londyn24.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności