Skocz do zawartości

prohost -potrzebna opinia

dziobek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
jak ktoś przekracza o 3-4% obciążenie CPU to też go wywalacie?

np. limit == 5%

obciążenie == 9%

?

Jeśli ktoś przekracza limit to ma 2 wyjścia albo zmniejszyć obciążenie albo przejść na plan gdzie jest większy limit.

prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: 2 procesory, 32gb ram, dyski ssd.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 Serwery VPS i Dedykowane.

A jesteście w stanie pomóc komuś kto generuje za duże obciążenie innym sposobem niż przejście na wyższy pakiet?

W czym pomóc? Przecież nie my generujemy obciążenia. Użytkownik jest odpowiedzialny za swoje skrypty - jeśli są mało optymalne to powinien je zoptymalizować. Jeśli ma zbyt duży ruch na koncie to też nie jest nasz problem. Użytkownik może sobie sam pomóc przez zmniejszenie użycia zasobów lub zmianę planu. My nie przepisujemy skryptów użytkownika, nie analizujemy skryptów, nie są to nasze skrypty - my tylko dostarczamy platformę hostingową. To tak jak z kupnem komputera - albo kupisz coś co pociągnie ci grę albo nie - wszystko zależy od tego na co cię stać. Producent komputera nie poprawia gier, a my nie poprawiamy skryptów.

prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.

• 2 tygodnie później...

Hmm ... tak się zastanawiam, czy jednej strony nie przenieść na prohost.pl :)

Mam tylko małe pytanko ...

Wyczytałem, że jest to serwer LiteSpeed ... ale ogólnie obsługa strony jest taka sama jak apache? mod_rewrite (.htaccess), do tego żadne skrypty nie będą kręcić nosem? (to akurat z ciekawości bo i tak żadnego cms'a używać nie będę :) )

Czyli z punktu widzenia statystycznego kowalskiego wszystko jest "tak samo" tylko szybciej ?

Hmm ... tak się zastanawiam, czy jednej strony nie przenieść na prohost.pl :D

Mam tylko małe pytanko ...

Wyczytałem, że jest to serwer LiteSpeed ... ale ogólnie obsługa strony jest taka sama jak apache? mod_rewrite (.htaccess), do tego żadne skrypty nie będą kręcić nosem? (to akurat z ciekawości bo i tak żadnego cms'a używać nie będę :) )

Czyli z punktu widzenia statystycznego kowalskiego wszystko jest "tak samo" tylko szybciej ?

Wszystko działa jak na apache. Litespeed jest kompatybilny z konfiguracją apache.

• 2 tygodnie później...

Inną sprawą jest dostępność na poziomie 99 %, co oznacza, że Twoja strona przez jedną godzinę na 100 może być niedostępna (wyjaśnienienie z BOK-u na Prohoście).

Z moich doświadczeń i po podłączeniu do monitoringu dostępności to dostępność jest raczej na poziomie 95 % - na ten argument dostałem odpowiedź od konsultanta, że u nich nie widać żadnych takich problemów w monitoringu dostępności.

Reansumując, na prohost.pl nie polecam stawiać stron które powinny być stale dostępne, może być jakieś zaplecze klasy B....

.

Inną sprawą jest dostępność na poziomie 99 %, co oznacza, że Twoja strona przez jedną godzinę na 100 może być niedostępna (wyjaśnienienie z BOK-u na Prohoście).

Z moich doświadczeń i po podłączeniu do monitoringu dostępności to dostępność jest raczej na poziomie 95 % - na ten argument dostałem odpowiedź od konsultanta, że u nich nie widać żadnych takich problemów w monitoringu dostępności.

Reansumując, na prohost.pl nie polecam stawiać stron które powinny być stale dostępne, może być jakieś zaplecze klasy B....

Oczywiście nie jest to prawda. Nasz monitoring wskazuje iż hosting jest dostępny ponad 99,9% tak jak jest w ofercie.

Dlatego też publiczny monitoring odpaliłem który potwierdza to też:

https://host-tracker.com/website-uptime-sta...s/2436625/lvuc/

Uptime z ostatnich 18 dni jasno pokazuje 99.97%.

A ja się nie zgodzę z tobą neox, ponieważ już od pół roku jedna z moich największych stron jest na prohoście i do tej pory nie było żadnych problemów. Wszystko działa bardzo sprawnie, support przy każdej krótkiej przerwie lub planowanych pracach wysyła komunikaty na maila. Polecam 100%.

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

• 9 miesięcy temu...

Ja z kolei nie polecam.

Założyłem tam plan hostingowy z limitem CPU 3%, żeby sprawdzić, czy uciągnie moje serwisy (dwa WordPressy i phpBB, w sumie ok. 4 k wizyt). Według konsultanta, z którym rozmawiałem, niemal na pewno zmieściłbym się w najdroższym panie, z limitem 10%. Okazało się, że ani ten plan, ani żaden inny nie da sobie rady, bo moje serwisy generują kilkanaście procent obciążenia.

Co oczywiste, konto zostało zablokowane. W tydzień wykorzystałem miesięczny limit punktów. No i nie mogę swoich serwisów stamtąd zabrać, bo nie mam dostępu do phpmyadmina (jako że konto zostało zablokowane). Wpisy DNS oczywiście zmieniłem, ale czytelnicy zobaczą wersję serwisu z inną zawartością bazy.

Konto zostanie odblokowane z końcem miesiąca. Według helpdesku nie ma innej możliwości.

• 2 tygodnie później...

Naczytałem się trochę opinii na temat tego hostingu w tej firmie i były z reguły pozytywne, a jeśli były jakieś narzekania to na przekroczenie obciążenia CPU - jest to dość popularne wśród użytkowników tej firmy. Osobiście sam zastanawiam się nad skorzystaniem.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

• 8 miesięcy temu...

Firma prohost ma problem z serwerami a mi wwala tekst:

To konto zostało zawieszone.

Przyczyną może być:

- limit transferu

- limit punktów cpu

- złamanie regulaminu

- brak opłaty

- wygaśnięcie konta

W razie pytań prosimy kontaktować się z pomocą techniczną.

Nikt chyba nie rozumie w tej instytucji jaka jest różnica między takim tekstem a tekstem Awaria. Bez kitu..... zawiodlem się na maksa...

Firma prohost ma problem z serwerami a mi wwala tekst:

To konto zostało zawieszone.

Przyczyną może być:

- limit transferu

- limit punktów cpu

- złamanie regulaminu

- brak opłaty

- wygaśnięcie konta

W razie pytań prosimy kontaktować się z pomocą techniczną.

Nikt chyba nie rozumie w tej instytucji jaka jest różnica między takim tekstem a tekstem Awaria. Bez kitu..... zawiodlem się na maksa...

To nie awaria a atak dos na Pana konto - musieliśmy je zawiesić. Przyczyną "MOŻE BYĆ".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności