Skocz do zawartości

Wybór hostingu wraz z domeną

Jarecki

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję obecnie hostingu wraz z domeną pod mojego Blog'a, przejrzałem oferty kilku firm i aktualnie stoję przed dylematem wyboru.

Ważna jest dla mnie cena ale również bardzo ważna jest jakość nie chciałbym aby występowały długie przerwy stąd myślę na wyborem fc.pl

wraz ich promocją - https://www.fc.pl/nowosci/9. Wyczytałem (sprawdziłem), że ich serwery znajdują się w Gdańskiej serwerowni.

- Myślicie, że warto? Ma ktoś już jakieś doświadczenia z tą firmą?

Ja przez ostatni czas korzystałem z jednej firmy najpierw z jej głównej marki następnie jej dziecka ale nie chcę ich reklamować.

Dzięki wszystkim za okazaną pomoc.

Polecam iswift.eu

Ceny podobne a niezawodność możesz sprawdzić na www.webhostingtalk.pl/ranking/. Hekko ostatnio trochę zawodzi jeśli chodzi o uptime. Mam to z własnych statystyk bo sprawdzam uptime serwerów z których korzystam. Cal.pl ma bardzo wysoki uptime. Przez ostatni miesiąc był jeden problem z bazą danych i niektórzy mieli problemy z pocztą. No i jeszcze standardowo polecam linuxpl.com

Jeśli chodzi o utrzymanie domenny to wybierz jakąś wielką firmę tak, abyś w razie upadku firmy nie musiał walczyć z NASK-iem przy pomocy odzyskania dostępu do opcji domeny. A hosting, jesli nie zamierzasz stawiać "przemka" ze 100 osobami online w jednej chwili to polecam Hekko, Iq, Masternet.

Hekko.pl i iSwift.eu nie mogę wziaść pod uwagę bo mają jako panel DirectAdmin a ja mam przyzwyczajenie z amerykańskich hostingów do cPanela. DA jest ok, ale po prostu nie zawsze łatwo jest zmienić przyzwyczajenia.

dhosting.pl posiada jakiś swój autorski panel.

Poszukuję hostingu z cPanelem dlatego w pierwszym poście pytałem o Fc.pl bo on jako jeden z niewielu w Polsce go ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności