Skocz do zawartości

100 tys. zł kary za spam?

DreamStudio

Spam tak/nie  

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy według Ciebie podany e-mail jest spamem

• tak
      15
    • nie
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy tylko ja uważam, że to jest spam? dużo tego dostajecie? sam kiedyś wysyłałem takie zapytania z braku wiedzy ale to się zmieniło, może warto edukować przedsiębiorców czym jest spam.

Szanowni Państwo

Zgodnie z obowiązującym stanem prawnym zwracamy się do Państwa z zapytaniem, czy wyrażają Państwo zgodę na otrzymywanie od nas pełnej informacji na temat naszych

produktów:

- kalendarze trójdzielne, plakatowe i inne,

- foldery,

- katalogi,

- broszury,

- ulotki,

- plakaty,

- akcydensy,

- koperty,

- raporty,

- albumy,

- czasopisma,

- gazetki firmowe,

- książki,

- opakowania i etykiety

- materiały POS,

W przypadku zainteresowania z Państwa strony uprzejmie prosimy o zwrotnego maila z

informacją „TAK”, jeśli nie jesteście Państwo zainteresowani otrzymywaniem informacji od nas

prosimy nie odpowiadać na maila.

(Niniejszy e-mail jest wysyłany jednorazowo i zapewniamy że jeśli nie wyrażą Państwo

zainteresowania naszą ofertą to nie otrzymają Państwo w przyszłości od nas żadnych innych

e-maili)

Drukarnia xx SJ

www.xx.pl

* Zgodnie z ustawą z dnia 18.07.2002r. o świadczenie usług drogą elektroniczną (Dz. U. z

2002 nr 144 poz. 1204 ust. z dn. 18.07.2002r.) oraz dyrektywą UOKiK: "Dopuszczalne jest

przesyłanie na adres e-mail pytania czy adresat zgadza się na otrzymywanie drogą

elektroniczną informacji handlowej"

btw -> https://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,68367,3590601.html

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

gdyby by lo bez produktów: nie - ale skoro jest z produktami to tak - jest to jawny przykład jak obchodzic prawo i oferowac swoje usługi. mejl nie powinien zawierac usług/produktow a jedynie zapytanie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zgred chyba masz racje, gdyby było inaczej to ja zaraz zbieram maile i wysyłam do 60 mln osób takiego maila: Chcesz viagrę? jak tak to odpisz na tego maila w tytule podając TAK CHCE VIAGRĘ.

Helid zgodne z wytycznymi i zgodne z prawem są takie maile:

Witam serdecznie,

Nazywam się Imię Nazwisko, jestem szefem firmy DrukarniaCosTam.com.

Używając wyszukiwarki Google znalazłem Państwa stronę www.JakasFirma.pl i w dziale kontakt znalazłem tego maila, przesyłam więc zapytanie czy chcą Państwo zapoznać się z naszą ofertą? jeśli tak proszę przesłać e-mail zwrotny z informacją potwierdzającą taką chęć.

Dlaczego to jest imo zgodne z prawem? ponieważ

1. informuje skąd mam adres e-mail

2. informuje kim jestem

3. odnoszę się w tym e-mailu do danej firmy

https://pl.wikipedia.org/wiki/Spam

Jednak czytając wikipedowską definicje spamu to na 3 punkt wykluczamy tylko ten pierwszy ;/ dlatego tak naprawdę zgodnie z prawem 100% będzie wpierw zadzwonić do potencjalnego klienta poprosić o pozwolenie na przesłanie takiego maila i dopiero wysłanie takiego maila (po otrzymaniu zgody).

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

To ja dostałem ostatnio coś takiego :]

Witaj.

W imieniu firmy Ads-Center chcielismy zaprosic Cie * na FDC -

https://adres.pl

Przekonasz sie, ze to jedne z ciekawszych for jakie miales szanse

widziec.

Pamietaj, zeby przy rejestracji podac dzialajacy mail, bo to na niego

przychodzi kod aktywacyjny, a po zalogowaniu napisac jeden post w

dziale: https://adres.pl/viewforum.php?f=144

i gotowe :crazy:

Pozdrawiamy,

Ads-Center

* Mailing przeprowadzony przez f-me Ads-Center nie majacy charakteru

oferty ani spamu - wiadomosc wyslana wylacznie jednorazowo zgodnie

z Ustawa z dnia 18 lipca 2002 r. o swiadczeniu uslug droga

elektroniczna (Dz.U. z 2002 r., nr 144 poz. 1204 ustawy z dnia 18 lipca

2002 r.) oraz zaleceniami UOKiK o dopuszczalnosci przeslania na

adres e-mail pytania o zgode adresata na otrzymywanie droga

elektroniczna informacji handlowej.

Końcówka jest najlepsza :P

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Też adcenter dostałem.

A co do wypisywania produktów to ciężka sprawa na bo jak? Kompletnie bez produktów to nawet nie wiadomo o co chodzi. Czy jak napiszę "czy chcą Państwo ofertę drukarni" to będzie legalniej niż "czy chcą Państwo ofertę związaną z wizytówkami" ? Jak już mam dostawać takie maile to wolę aby to była pełna oferta, skasowanie zajmuje tyle samo, a przynajmniej wiem o co chodzi. Zresztą poczta firmowa m.in. do tego służy i ustawa antyspamowa nie powinna dotyczyć firmowych adresów. Osoby prywatne - rozumiem, ale do firm jak najbardziej nie powinno być problemów z wysyłaniem maili ofertowych.

Też adcenter dostałem.

Ja również, ciekawe skąd mają bazę maili. Tylko, że ten ich mail to typowy spam i nie ma nic wspólnego z tym co napisali pod "gwiazdką".

E: powyższy mail w mojej opinii to też spam - nie chciałbym czegoś takiego dostawać na swoją skrzynkę.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

tomek_25 wiadomo, że jak dzwonisz do potencjalnego klienta to mu powiesz kim jesteś i jaką ofertę wyślesz, bez przesady ;)

- - - -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności