Skocz do zawartości

Nabijanie wejść przez Google

Łysy!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie, czy google podnosi wartość strony, jeżeli widzi, że więcej osób wchodzi przez wyszukiwarke wpisując daną fraze i klika akurat tą konkretną strone.

Jaki sens byłby w takim algorytmie ?

Ludzie klikają prawie zawsze tylko w strony z top10, czyli top10 było by niemal niezmienne.

rotacja wyników

Jeśli potrzebujesz pomocy w nauce polecam korepetycje. Znajdziesz tam bazę korepetytorów z całej Polski.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Istnieją liczne teorie mówiące o tym, że kliknięcia odnośnika do strony w wynikach wyszukiwania mogą podwyższyć jej pozycję, ale nie zostały one udowodnione.

Jeśli nawet to gdybyśmy wchodzili sobie sami przez Google na taki link to przecież wchodzimy z jednego IP co mogłoby stać się podejrzane. Według mnie to tylko sztuczne nabijanie ruchu nic nie dające.

Mam takie pytanie, czy google podnosi wartość strony, jeżeli widzi, że więcej osób wchodzi przez wyszukiwarke wpisując daną fraze i klika akurat tą konkretną strone.

Jaki sens byłby w takim algorytmie ?

Ludzie klikają prawie zawsze tylko w strony z top10, czyli top10 było by niemal niezmienne.

rotacja wyników

Tutaj chodzi o pewien współczynnik, jeżeli strona znajdująca się aktualnie na 10 miejscu, byłaby częściej klikana niż np. ta która znajduje się na 6 to prawdopodobnie mogłaby iść do góry :soczek:

Istnieją liczne teorie mówiące o tym, że kliknięcia odnośnika do strony w wynikach wyszukiwania mogą podwyższyć jej pozycję, ale nie zostały one udowodnione.

Jeśli nawet to gdybyśmy wchodzili sobie sami przez Google na taki link to przecież wchodzimy z jednego IP co mogłoby stać się podejrzane. Według mnie to tylko sztuczne nabijanie ruchu nic nie dające.

Wiadomo, że sami sobie nie będziemy klikać to byłoby zbyt banalne, tutaj potrzebne są tysiące, może setki tysięcy różnych IP a to już nie jest takie proste, choć Polak potrafi !!!

Od kiedy wejście na stronę (kliknięcie w link) świadczy o jej wartości lub przydatności dla użytkownika?

Może być ewentualnie dowodem na dobry, zachęcający do wejścia opis w wynikach wyszukiwania.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Od kiedy wejście na stronę (kliknięcie w link) świadczy o jej wartości lub przydatności dla użytkownika?

Może być ewentualnie dowodem na dobry, zachęcający do wejścia opis w wynikach wyszukiwania.

Użytkownicy często wracają na daną strone jeżeli okazała się interesująca i co ciekawe większość nie pamięta adresu takiej strony, ale doskonale wie, że znalazła ją w wyszukiwarce pod daną frazą. Takie działanie może sugerować o przydatności danej strony. Ponadto G. udostępniło pewnego rodzaju spersonalizowanych wyników szukania (narazie to działa chyba tylko dla stron w EN) mamy więc +/- żeby ocenić taką strone, narazie to może nie ma żadnego wpływu wyniki, że tak powiem normalnego szukania dla osób nieposiadających konta w guglu, ale może sugerować w jaką strone G. podąża...

Użytkownicy często wracają na daną strone
Jak często? Jeżeli ktoś staje się stałym bywalcem jakiejś strony to nie wchodzi na nią przez Google.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Jak często? Jeżeli ktoś staje się stałym bywalcem jakiejś strony to nie wchodzi na nią przez Google.

Masz racje, ale to dopiero dzieje się z czasem, bardzo często ludzie wracają tą samą drogą, którą pierwotnie trafili na strone

Tak sobie myślę że gdyby ilość kliknięć w link miała znaczenie to nowe strony (bardzo często lepsze od tych które robione są wcześniej - chociaż zdażają się wyjątki) nie miały by żadnych szans tak więc logicznie to by się nie sprawdziło.

Planujesz wesele i ślub?

Pijasz dobre Wina. Pozycjonuj EliteLink`iem - dobra rzecz.

Są np. listy proxy + dynamiczne IP i autoklikery

zawsze jest "jakiś" sposób :D

Są np. listy proxy + dynamiczne IP i autoklikery

zawsze jest "jakiś" sposób :D

Co fakt to fakt, ale mimo wszystko jakoś ta metoda sztucznego wchodzenia jakoś mnie nie przekonuje.

Dokładnie. Poza tym należy wziąć pod uwagę również specyfikę danej branży/słowa kluczowego. Jeżeli nawet stali bywalcy wchodziliby na daną stronę via Google to nie zmienia faktu, że ulubione strony o różnych tematykach będą odwiedzane z różną częstotliwością.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności