Skocz do zawartości

Nabijanie wejść przez Google

Łysy!

Rekomendowane odpowiedzi

Użytkownicy często wracają na daną strone
Jak często? Jeżeli ktoś staje się stałym bywalcem jakiejś strony to nie wchodzi na nią przez Google.

U mnie 30% wejść pochodzących z wyszukiwarki to są wejścia ponowne, więc to chyba nie tak.

Jeśli potrzebujesz pomocy w nauce polecam korepetycje. Znajdziesz tam bazę korepetytorów z całej Polski.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja kiedys robilem test - otworzylem w 2 przegladarkach ze 30 stron proxy i wszedlem na testowana strone przez wynik wyszukiwania, i tak ze 3 razy - razem z 90 unikalnych wejsc a strona miala dziennie moze 30, efekt ? nic :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ja kiedys robilem test - otworzylem w 2 przegladarkach ze 30 stron proxy i wszedlem na testowana strone przez wynik wyszukiwania, i tak ze 3 razy - razem z 90 unikalnych wejsc a strona miala dziennie moze 30, efekt ? nic :)

Trudno, zeby po 1 dniu jakiejs zwyzki wejsc strona nagla skoczyla do gory...

Jak często? Jeżeli ktoś staje się stałym bywalcem jakiejś strony to nie wchodzi na nią przez Google.
Ehh, jak już powyżej koledzy napisali mylisz się, statystyki pokazują coś innego, coraz więcej osób właśnie powraca przez G. wpisując adres strony, tytuł strony nawet ludzie na Google wchodzą używając wyszukiwarki, np. tej wbudowanej w FF. :)

Nawet ja tak wchodzę bo jest szybciej niż wpisując cały adres, to forum gdzie łatwiej jest na nie wejść poprzez G. niż wpisując jego adres, do tego dochodzi spora część serwisów z wypracowaną marką jak Youtoube, allegro itd.

Wracając do tematu, właśnie z takiego powodu, jak możliwość nabijania wejść nie powinna ona wpływać na pozycję.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Być może samo klikanie stron w wynikach wyszukiwania nie ma żadnego wpływu na jej pozycję, ale zwróćcie uwagę, że w serwisie Google.com wprowadzono SearchWiki, dzięki któremu zalogowani użytkownicy mogą ręcznie umieścić wybrane serwisy na szycie spersonalizowanych wyników wyszukiwania bądź też całkowicie je usunąć. I to właśnie dane z SearchWiki w znacznie bardziej wiarygodny sposób zobrazują preferencje użytkowników i będą mogły zostać wykorzystane do automatycznego podwyższania pozycji wartościowych stron.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności