Skocz do zawartości

jak uniknac filtra na zaplecze za spam?

dongrela

Rekomendowane odpowiedzi

Może i to nudne ale... warto zrobić bardzo porządne strony zaplecza do których sami użytkownicy będą linkowali ;)

Dokładnie! Najlepiej zapomnieć o zapleczu, wyszukiwarkach i robić porządne serwisy o najwyższej wartości merytorycznej tylko dla użytkowników, z których będzie się dumnym. Ja tak właśnie postępuję i te pełnowartościowe witryny, które mają setki-tysiące unikalnych odwiedzin dziennie, cieszą się dobrą renomą i przynoszą zysk stanowią moje zaplecze. Jest ich wprawdzie mało, ale lepiej postawić na jakość, a nie ilość. ;)

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Bo zaplecze dzielimy na dwa rodzaje:

1. Zaplecze jakościowe przykłady: moderowane blogi tematyczne, fora, strony nakierowane na promocję jednego produkty z copywriting

+ może przynosić zyski

+ minimalne ryzyko bana/filtra

- trudne do postawienia i wymagające czasu na wypozycjonowanie

- wymaga dużo większego nakładu pracy

2. Zaplecze śmieciowe/ilościowe przykłady: kopie wiki i dmozów

+ stawia się łatwo, szybko i przyjemnie do pierwszego bana;)

+ idealne pod SWL (tworzy dużą ilość podstron)

- minimalna szansa na zyski

- duże ryzyko bana/filtra chociaż akurat w tym przypadku z filtra powinniśmy się nawet cieszyć (mniejsze ryzyko spam reportu lub wejścia pracownika Google i ręcznego bana).

Darmowe gry flash online - zapraszam :) a tutaj 50 PLN zwrotu za zakład

Korzystając z tematu chciałbym sie Was zapytac, czy na pewno linki z zafiltrowanej domeny maja taka sama moc jak ze strony bez filtra?? Teoretycznie mozna by nowa domene dopalic bardzo duza iloscia linkow i nie martwic sie filtrem za przyrost, bo tysiace linkow beda nadal przekazywaly moc do pozycjonowanej z zaplecza strony.

Wartosciowe zaplecze mowicie? Zeby je zrobic musialbym redagowac artykuly z mojej strony, bo mam dosyc konkretna tematyke i najwazniejsze zagadnienia opisalem z userami najdokladniej jak sie da - przynajmniej tak mi sie wydaje. A przeciez konkurencji sobie robic nie bede?

Czy jednak jesli moim glownym zalozeniem jest pozycjonowanie nazwy filmu powiedzmy Chlopaki nie placza, to jak zaplecze bede robil o jakiejs sztuce teatralnej to wtedy jest zaplecze tematyczne czy juz nie? Autorzy i obsada sztuki bedzie inna...

Forum Alfa Romeo Giulietta, 159, MiTo, 156, 147, 166, 145, 146, 155, 164, 33, 75, GTV, GT, Brera, Alfetta ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności