Skocz do zawartości

Spadek w google

razgriz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pewien problem. Mam stronę o grach Star Wars https://swgames.pl

Nic na niej nie zmieniałem, na frazach the force unleashed, gry star wars, the old republic była całkiem wysoko (pierwsza strona), ale od czwartku nagle statystyki wejść znacznie spadły. Nie wiedziałem dlaczego i wpisałem w google "gry star wars". Moja strona wypadała z pierwszej strony na odległą, chyba 7. Pod frazą swgames była na pierwszym miejscu, teraz jest na czwartej stronie. Nawet na tak specyficznym haśle jak "forces of corruption kosmiczne swgames" nie wyświetla się wynik jako pierwszy, tylko zazwyczaj są adresy stron gdzie jest link do mojej strony. Co może być przyczyną i co zrobić, aby strona powróciła wysoko w google ? Strona nie ma żadnych ukrytych linków itp. Czy przyczyną może być fakt, że strona jest w systemach wymiany linków ? Niezbyt intensywnie tam się promowałem, kilka linków miałem tylko na stronie. Jeśli to jest przyczyną, to jak to cofnąć ? To jest filtr, czy jakaś inna przyczyna ? Usunąć te systemy wymiany i napisać do google ? Jaką formę powinien przyjąć ten list ? Proszę o pomoc...

Mam jeszcze pytanie - znacie jakieś dobre spisy presell page i katalogów, żeby dodawać do nich ?

Pozdrawiam

Przeczytaj najnowsze informacje o Top Gear -> https://autoblog24.pl/top-gear/

jeśli tak to jakiego maila napisać do google ? Paść na kolana i błagać o przebaczenie, że zbłądziłem i więcej tego nie zrobię. Czy może grać nieświadomego, że nie wiedziałem o tym ble ble ble :)

I jeszcze jedno - czy kilka linków z https://www.seo.net.pl/ może spowodować założenie filtra ? Jeśli tak to jakim sposobem najlepiej zastąpić linki uzyskiwane z tego typu serwisów ? Presell, katalogi - coś jeszcze ?

Przeczytaj najnowsze informacje o Top Gear -> https://autoblog24.pl/top-gear/

Nic nie zrobisz, ew. możesz poprawić content i dać do ponownego rozpatrzenia.

Paść na kolana i błagać o przebaczenie, że zbłądziłem i więcej tego nie zrobię. Czy może grać nieświadomego, że nie wiedziałem o tym ble ble ble aniolek.gif
Google to nie łaska pańska, to nic nie daje.

seo.net.pl to jeden z lepszych systemów wymiany linków, ale to SWL, więc o filtr nie trudno.

tego typu serwisów ? Presell, katalogi - coś jeszcze ?
Blackhatseo - spam :rolleyes: ?

1) Jeśli to strona nowa, mogłeś mieć fresh site bonus, który właśnie się skończył

2) Jeśli nie nowa, mogła po prostu spaść naturalnie, jeśli utraciłeś jakieś linki do niej prowadzące

3) Wpływ może mieć system wymiany linków, ale tu nie mam pewności, bo osobiście w systemy się nie bawię.

A tak na marginesie to mógłbyś sobie zrobić przekierowanie strony głównej z adresu z 'www' na adres bez.

oj

Najpierw wszyscy zwalali filtry na SWL , odłączyli nie linkują , jak widać filty nadal idą bardzo mnie ciekawi co teraz powiedzą ? chyba bo tak ?

Google od zawsze rządzi się prawami w których nie ma reguł jakie by należało przestrzegać , zawsze należy robić swoje i nie ważne jak będziemy robić to delikatnie czy w białych rękawiczkach zawsze jesteśmy narażeni na filtr

Z tym pisaniem emaili do G to też nie przesadzajcie bo tam pisze cały świat a dziennie dostaje ok 500 szt wiadomości a moge sobie wyobraźić ile Oni wiec wasz email jest dawany do automatycznej odpowiedzi i nie odpowiada na niego żadna persona

Kolejny przykład na filtr z pkt 12

Marketing internetowy dla firm

• 4 tygodnie później...
A ile taki bonus może trwać ? I czy jest sposób na sprawdzenie czy został założony jakiś ban ? Albo jakie symptomy o tym świadczą ?

Kiedyś się podawało tam 2-3 tygodnie, ale teraz to tak naprawdę chyba nikt już nie wie. Google się ciągle zmienia.

Bana sprawdzisz wpisując site:domena.pl

filtra już trudniej, bo są ich różne rodzaje, ale też się da.

W przypadku słabo podlinkowanych stron trudno określić, czy to kara, czy zawiorwania naturalne.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

A ile taki bonus może trwać ? I czy jest sposób na sprawdzenie czy został założony jakiś ban ? Albo jakie symptomy o tym świadczą ?

Kiedyś się podawało tam 2-3 tygodnie, ale teraz to tak naprawdę chyba nikt już nie wie. Google się ciągle zmienia.

Bana sprawdzisz wpisując site:domena.pl

filtra już trudniej, bo są ich różne rodzaje, ale też się da.

W przypadku słabo podlinkowanych stron trudno określić, czy to kara, czy zawiorwania naturalne.

czytałem że filtr można spr. wpisując allinanchor: słowo_kluczowe w google, jeśli strona się pojawi w wynikach tak samo (tzn. ta sama pozycja) jak na słowo_kluczowe przy normalnym wyszukiwaniu to znaczy, że nie ma filtra...

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Mam jeszcze pytanie - znacie jakieś dobre spisy presell page i katalogów, żeby dodawać do nich ?

katalogiseo.info

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności