Skocz do zawartości

trick na globalne pozycjonowanie dzięki sevenload.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż, człowiek uczy się całe życie...

Ok, a co sądzicie o linkach w opisach zdjęć? Przykład: https://pl.sevenload.com/zdjecia/fDhM63n-GOODYEAR-logo

Opis brzmi: Logo firmy GOODYEAR. Więcej na str. www.goodyear.pl - ten link jest aktywny, przenosi do strony docelowej. A w kodzie nie ma "nofollow" przy tym linku... Zdjęcie jest również dostępne z tym samym linkiem na wszystkich innych witrynach - przykład witryny z Meksyku: https://mx.sevenload.com/photos/fDhM63n-GOODYEAR-logo

PS. Słabo znam się na kodzie, ale zauważyłem coś ciekawego. Przy linku w opisie zdjęcia na polskiej witrynie brak nie tylko "nofollow" ale również komendy "href" lub innej komendy mówiącej o aktywności tego linku..., a jednak link ten jest aktywny!! Na stronie USA to zdjęcie wygląda w kodzie identycznie.

Ale z drugiej strony to samo zdjęcie na str. meksykańskiej ma zarówno "href" jak "nofollow". Wybaczcie, jestem laikiem od HTML i PHP i tutaj zupełnie już nic nie rozumiem... Podpowiedzcie.

PS. Aby zobaczyć to samo zdjęcie na witrynie innego kraju, wystarczy kliknąć na mini mapkę w prawym górnym roku strony i wybrać z pop-up menu inny kraj, wtedy strona, którą oglądaliśmy otwiera się z poziomu witryny wybranego przez nas kraju.

Opis brzmi: Logo firmy GOODYEAR. Więcej na str. www.goodyear.pl - ten link jest aktywny, przenosi do strony docelowej. A w kodzie nie ma "nofollow" przy tym linku...

wg mnie ten link też jest nofollow (i wiem to bez zaglądania w kod strony)

polecam wtyczkę do FF NoDoFollow, jedno kliknięcie i wszystko jasne

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

webowiec - najważniejsze, że miałeś dobre chęci i chciałeś się z nami podzielić swoim odkryciem. Być może okaże się, że np. najbardziej aktywne osoby faktycznie dostają linki dofollow na tej stronie :-) Samo komentowanie wzmocni jedynie Twój profil, ale tylko w przypadku linków pozycjonujących będziesz mógł z tego jakoś skorzystać.

"polecam wtyczkę do FF NoDoFollow"

A ja Quick SearchStatus.

webowiec, załóż konto na sxc.hu - tam też można dodawać fotki i komentować zdjęcia innych. Linki z komentarzy do profilu są dofollow, a w profilu... również dofollow ;) i można tam wstawić kilka linków np. tak jak tutaj. Przy fotkach w opisach też są takie link, w treści komentarzy również. Nie wiem czy da się tam jakoś upchnąć swój anchor, ale tak jak już wspomniał fahofiec, linki w formie adresów albo anchorów nawet w stylu "kliknij tutaj" też są wartościowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności