Skocz do zawartości

Jakich skryptów brakuje?

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

Xann opisy GG nie są spamem i podobne temu nie są spamem, ale jak zrobisz opis GG i walniesz w nim 2312412 słów kluczowych nie związanych z tematem strony do tego nieuczciwymi sposobami wy pozycjonujesz ten opis GG na frazę np: komputer to ja uważam że to jest SPAM W WYNIKU WYSZUKIWARKI.

"Wyszukiwarki są od tego żeby w nich można było znaleźć wszystko łącznie z tym jak ty to nazywasz spamem bo ktoś właśnie niego ma ochte szukać" Poczta e-mail jest od tego aby każdy mógł do każdego wysłać maila, ale jest to niezgodne z prawem.

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
"Wyszukiwarki są od tego żeby w nich można było znaleźć wszystko łącznie z tym jak ty to nazywasz spamem bo ktoś właśnie niego ma ochte szukać" Poczta e-mail jest od tego aby każdy mógł do każdego wysłać maila, ale jest to niezgodne z prawem.

1. czy niezgodne z prawem jest "spam wyszukiwarkowy" ???

.....do tego nieuczciwymi sposobami wy pozycjonujesz ten opis GG na frazę np: komputer to ja uważam że to jest SPAM W WYNIKU WYSZUKIWARKI.

2. to uważasz Ty , a Ty nie jesteś wyszukiwarką

3. tylko i wyłącznie wyszukiwarka może stwierdzić co dla niej jest spamem

Marketing internetowy dla firm

Xann ja jestem wyszukiwarka.

Jeśli ktoś napisze skrypt parsujący wyniki G i wycinający z niego spam zarobi dużo $$, takiego skryptu brakuje więc zachęcam do pisania, może ktoś wpadnie na genialnie prosty pomysł i uratuje nas od takich Xann'ów którzy uważają, że jak coś jest niezabronione to można robić to bez opamiętania.

1. czy niezgodne z prawem jest "spam wyszukiwarkowy" ???

Spam w wyszukiwarce jest zgodny z prawem. Czy zgodne z prawem jest to co robią politycy z naszymi ziemiami? jest zgodne ale czy to się podoba ludziom? oczywiście, że nie - prawo jest ułomne trzeba mieć trochę w głowie i żyć w zgodzie z sumieniem.

Jeśli chcesz spamować spamuj wyszukiwarki ale kiedyś na znalezienie interesującej nas informacji potrzeba było z 50% mniej czasu niż teraz.

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

Kłótnia trochę bez sensu ale nawiązując spowrotem do tematu to ponawiam prośbę. Przydałby się jakiś zoptymalizowany pod seo, korzystający z gotowych szablonów np. joomli czy wordpressa skrypt do którego w łatwy sposób można by podpiąć jakąś bazę danych. Oczywiście skrypt byłby płatny, ale w rozsądnej cenie.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

DreamStudio,

To o czym piszesz to idylla której nigdy nie będzie. To jest tak jak z systemem demokratycznym. Gdyby wszystko było zgodne z założeniami książkowej demokracji to mieli byśmy raj na ziemi ale tak nie jest. To samo tyczy się google'a. Na pewne błędy algorytmu nie ma rozwiązania i nigdy nie będzie bo świat jest subiektywny i składa się z jednostek i indywidualności np takich jak Xann. Już nawet przy samym pojęciu spam Wasze zdania są różne więc algorytm będzie zawsze niezgodny z Twoim wyobrażeniem lub wyobrażeniem Xann'a.

Co do samego spamu to zgadzam się z Xann'em. Dziwnie się okazuje że spam jest trochę jak Yeti. Wiele ludzi wierzy ale dowodów na istnienie nie ma. Wpisz jakąś normalną frazę i pokaż mi że w top 10 jest typowa spamiarska stronka z farmą linków i nawalonymi słowami kluczowymi. Nie ma i dlatego podzielam zdanie Xann'a. Może sam spam istnieje ale w serpach jest bardzo nisko i typowy użytkownik internetu do niego nie dotrze. Ja dawno nie miałem sytuacji żebym nie znalazł tego czego chciałem.

Edit: żeby nie było że sam offtopic :shout:

Przydałby się rozbudowany skrypt tekstów piosenek z panelem administratora. Funkcje:

1. dodawanie tekstów przez użytkowników
  2. ocenianie tekstów
  3. raportowanie tekstów
  4. grupowanie tekstów wg albumu, wykonawcy, daty wydania albumu, rodzaju muzyki itp
  5. integracja z np lastfm i youtube
  6. import/eksport bazy tekstów
  7. aktualności na stronie coś a'la posty na blogu
  8. przyjazne url'e wykonawca/album/tytuł

I jeszcze trochę funkcji.

gielo, rozumiem Twój wkurz ale masz takie coś jak raport. Nie musisz offtopować tak jak ja skoro dbasz o to żeby każdy post był ściśle związany z tematem.

Pyszny Precel | Katalog stron

Ranking polskich firm hostingowych - dodaj hosting, zaopiniuj lub oceń

i co robią admini znowu ? wątek jest o tym jaki skrypt a nie o tym czym jest albo czym nie jest spam. Prosze o usunięcie zarówno tego topiku jak innych nie zgodnych z tematem do kosza.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• 3 tygodnie później...

Dalej sie nudzisz?

Ostatnio mnożą sie ataki na strony www, po przez doklejanie pewnych kodów js lub farm linków.

Można by zrobić skrypcik, ktory przynajmniej raz dziennie sprawdzi wszystkie nasze domeny i powiadomi nas za wczasu za nim dowiemy sie o tym fakcie z wyszukiwarki googla.

Skrypt z bazą danych gdzie mozna edytować:

- listę stron do sprawdzenia

- listę unikalnych kodów (tych podejrzanych)

Mogłby sprawdzać rownież przyrost linków wychodzących i porówać z poprzednim wynikiem czy nie zostala dolepiona jakaś frama.

.

Brakuje dobrego, profesjonalnego skryptu komentarzy. Nie przeładowanego, na bazie i z łatwą instalacją, z obsługą multiuser, napisanego na klasach z separacją kodu i prezentacji.

Dziwnie się okazuje że spam jest trochę jak Yeti. Wiele ludzi wierzy ale dowodów na istnienie nie ma.

Co tam Yeti, niektórym gdyby nawet przed oczyma postawić słonia to będą dalej twierdzić, że go tam nie ma. Microsoft, Google, Yahoo i inni właściciele szukarek też pewnie się mylą... spam nie istnieje :Dlink link

he attendees were presented with a fairly clear definition of search engine spam from Tim Mayer, Director of Product Management for Yahoo Search. Yahoo defines spam as "pages created deliberately to trick the search engine into offering inappropriate, redundant, or poor-quality search results." This is similar to the definitions offered by Google and MSN as well.

prywatny system do zarządzania linkami. Np. pobiera dane z $row[title] i porownuje do danego linku. Wszystko zoptymalizowane zeby nie obciazalo serwa :)

Dzieki :)

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

• 1 rok później...

Co prawda temat był bardzo dawny zakładany, ale pora go odświeżyć, ponieważ mam trochę czasu wolnego, no i dużo większe możliwości, jeżeli chodzi o pisanie aplikacji.

Jakieś propozycje na skrypty? Bo aktualnie piszę, same małe, które sprzedaję za "grosze" :) Najlepiej, żeby to nie były jakieś duże aplikacje, na które będzie potrzeba dużo czasu. Może jakiś prywatny miniSWL?

Co prawda temat był bardzo dawny zakładany, ale pora go odświeżyć, ponieważ mam trochę czasu wolnego, no i dużo większe możliwości, jeżeli chodzi o pisanie aplikacji.

Jakieś propozycje na skrypty? Bo aktualnie piszę, same małe, które sprzedaję za "grosze" :) Najlepiej, żeby to nie były jakieś duże aplikacje, na które będzie potrzeba dużo czasu. Może jakiś prywatny miniSWL?

Prywatny SWL - ale... linki umieszczane w treści w postaci podlinkowania keywordsów znajdujących się w opublikowanych tekstach - coś jak smartcontext. Ostatnio jest takie coś w linkme... ale niekoniecznie mam ochotę dodawać tam swoje strony.

Coś zbliżonego do tego: https://wordpress.org/extend/plugins/kb-linker/

ale dającego większą kontrolę (mógłby to być plugin do wordpressa i joomli ale z jakimś "panelem centralnym" do zarządzania linkami (aby ta sama fraza mogła linkować w ramach strony do różnych adresów).

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

Może mały, fajny i prosty cms pod artykuły, aby bardzo łatwo można by było podstawiać szablony. Ważne aby były przyjazne linki, tagi, kategorie/podkategorie w ajaxie (chodzi o to, gdy klika się w główną kategorię wyświetlają się podkategorie), opcja stron i wpisów (jak w WP, że można ustawić na stronie głównej newsy jedną po drugiej, lub po prostu jedną stronę)

Myślę że sporo osób by chciało lekki i prosty cms który można by rozbudowywać według własnych potrzeb i z łatwym podpinaniem szablonów :)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Myślę że sporo osób by chciało lekki i prosty cms który można by rozbudowywać według własnych potrzeb i z łatwym podpinaniem szablonów :)

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...t=0#entry772380 ;) możliwość dogadania się z modyfikacjami i ich ceną :) Mogę też rozwijać tego CMS, do bardzo rozbudowanego, ale wtedy cena by rosła, dlatego wolę sprzedawać podstawową wersje + odpłatnie(tanio) pisać modyfikacje. Podpięcie szablonu, to zmiana w pliku index.php i to wszystko. Mogę tylko powiedzieć, że błyskawicznie się indeksuje, bo jest lekki i na bazie sqlite.

Ile jesteście w stanie dać za takiego CMS, co ma:

- artykuły

- kategorie

- tagi

- bardzo prosty system szablonów

- miniSWL

- banowanie

- rss

- przyjazne linki

Na tej podstawie zdecyduje co i jak :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności