Skocz do zawartości

Ustalanie PR

Arkadiusz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak własciwie jest ustalany pr strony? Wiem ze im wiecej linkow na stronach z jakims Pr tym lepiej, ale czy to jest ustalane na podstawie sumy? Ze np. moj link jest na stronie o pr=3 i pr=4, czyli przy pr=7 dadza mi np. pr=2. A moze jakas srednia? Wie ktos cos na ten temat? Jesli ten watek byl juz poruszany na forum, to bede wdzieczny za link.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Heh, no fakt jest tam to opisane... ale jestem kiepski z matmy... Moze taka podpowiedz dla idioty - link do strony jest na trzech stronach z pr=4. Jaki pr będzie miała strona. Z gory dzieki za pomoc (obliczenie).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Nikt nie jest w stanie Ci podać konkretnej odpowiedzi, z tego względu, że link linkowi nie równy.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

byl gdzies taki program ktory liczy w przyblizeniu PR ale to tez na zasadzie czarodziejskiej kuli

W miejscu gdzie wskazales jest link do kalkulacji...

Arek_inc - wystarczylo poszukac i poczytac lub po linku od intrudera juz TYLKO poczytac.

Jak jestes kiepski z matmy to juz nikt Tobie tege nie wyjasnie... a bynajmniej nie licz na to, ze bede sie trudzil a Ty w tym czasie np na chat bedziesz sobie klikal.

Kurcze... nie jestem matematykiem, nie zrozumialem tych wzorow, ktore znalazlem, wiec grzecznie poprosilem o wytlumaczenie, ewentualnie od razu o odpowiedz, jaki bedzie page rank. TymczasemErbit pisze mi cos o jakims chacie... przeciez nie wymagam od nikogo zeby mi odpisal, a jedynie prosze... a tu odpowiedz ze "nie licz na to, ze bede sie trudzil a Ty w tym czasie np na chat bedziesz sobie klikal". No bez przesady! Przeciez jesli ktos nie chce mi pomoc, to po prostu nie pomaga, a nie pisze "ile to moja praca jest warta i w ogole, a tak poza tym to i tak ci nie pomoge, szczeniaku, bo mi sie nie chce". Fakt, wkurzylo mnie to.

Pomagam Tobie, jesli tego nie widzisz to jest mi przykro.

Sądze, że gdybyś 'chciał się sam potrudzić' to byś znalazł a Ty poprostu wymagasz by inni poszukali tego za Ciebie - tyle miała znaczyć moja wypowiedź. Temat kalkulacji PR jest tak obszerny, że gdyby przytaczać wszystko za każdym razem gdy ktoś pyta jak wyliczyć PR to forum miało by kilkadziesiąt razy większą objętość i znalezienie wtedy czegokolwiek byłyby napradę trudne.

Pozdrawiam - i nie irytuj się tylko czytaj porady i postępuj zgodnie z nimi a na pewno dobrze na tym wyjdziesz... Ja też kiedyś dostałem kuksańca za coś podobnego - od tego czasu szukam sam i dzieki temu potrafie pomóc innym i nie zawsze w taki sposób jak Tobie.

Gdybyś miast się złościć przecztał uważnie moją wypowiedż i trafil za linkiem intrudera oraz przeczytał tamten topik (uważnie a nie patrząc tylko na wzory) to doszukałbyś się, że jest tam KALKULATOR PR ale Ty oczywiście wolałeś najpiew mnie opeer... ehhh.. młodzi...

Alez ja znalazlem ten kalkulator... i? Jakies literki... nie wiem o co tam chodzi, chociaz uwiez mi ze spedzilem troche czasu zeby to rozkminic... No chyba ze piszemy o czyms innym...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności