Skocz do zawartości

Forum na Home.Pl

jarcow

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam nowe forum założyć na wirtualnym serwerze w Home.Pl. Wiadomo sporo czasu minie, aż serwis się rozwinie i szkoda wydawać od razu kasę na dedyka. Jakie są Wasze doświadczenia z prowadzeniem forum na wirtualnym serwerze tej firmy? Ile są wstanie znieść admini Home.Pl i przy jakim ruchu wyrzucą mnie lub zaczną "przykręcać kurki"? Oczywiście na koncie będzie tylko forum, a skrypt na jakim stanie to vBulletin.

Nie spotkałem się jeszcze z wyrzuceniem z home.pl. Jak będziesz zużywał za dużo zasobów serwera, to będzie się pokazywał błąd 503 od czasu do czasu.

Co do vbulletin to nie wiem, ale to: https://ubplanet.pl stoi w tej chwili właśnie na home.pl i większych problemów z nim nie było (ipb).

Nie spotkałem się jeszcze z wyrzuceniem z home.pl. Jak będziesz zużywał za dużo zasobów serwera, to będzie się pokazywał błąd 503 od czasu do czasu.

Co do vbulletin to nie wiem, ale to: https://ubplanet.pl stoi w tej chwili właśnie na home.pl i większych problemów z nim nie było (ipb).

Home i nazwa niestety nie są za dobre. Za te same pieniądze można mieć naprawdę lepsze hostingi nie "zaciśnięte" takimi limitami jak oni mają. Po porstu nie korzystam z masówek bo wiadomo jak tam jest.

przy 4000 wizyt dziennie na home.pl nikt nie mial zadnych zastrzezen, fakt ze nie bylo to forum. home ma ten minus ze ten ich panel administracyjny jest taki sobie w porownaniu do nazwa i z czasem zacznie Cie to irytowac. Ew. luknij na oferte serwery.pl (nazwa), sam korzystam i jestem zadowolony. jesli po kosztach lecisz to zdecydowanie home (w tanie hostingi bym nie inwestowal, pozniej nie ma nawet do kogo zadzwonic)

Tak ja już ktoś napisał, można od home.pl z forum spokojnie startować. Jak zaczną się pokazywać błędy 503 można zacząć szukać VPSa lub dedyka. Generalnie to, kiedy zaczną się pokazywać błędy 503 zależy od tego czy trafisz na maszynę już mocno zajętą przez inne konta czy na nową.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Czyli trzymam się planu. Co do Home.Pl to nigdy nie miałem żadnego problemu. Mam już tam jedno konto, a na nim dwa serwisy - łącznie 2000 uu dziennie. Założę nowe konto i tam rozwijał będę projekt forum. Zobaczymy, czy w ogóle dam radę zajechać maszynę, wiadomo wszystko zależy od wizyt (pozycjonowania).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności