Skocz do zawartości

[Mailing]Jak to zrobić legalnie?

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

Romperstomper napisałem przecież, że do każdej osoby która się wpisze jest wysyłany link aktywacyjny, po kliknięciu w w niego adres e-mail zostaje dodany do bazy jako aktywny. A klikając w link którym e-mailem dostanie, wyraża zgodę na jego otrzymywanie. A więc wysyłanie zapytanie, o którym pisałeś moim zdaniem jest zbędne.

@Romperstomper, to teoretycznie legalne

dostaje srednio z 5 takich syfów dziennie

przez ostatni rok zgodziłem się na 1

nie szanuje firm, któe wysyłają mi takie coś.... to nie jest dobry sposób, wizerunku nie buduje

podpisuje się pod tym , obawiam się ze ta forma wysyłania spamu będzie coraz częstsza

Zasadniczo zgadzałem się z tą wypowiedzią do wczoraj kiedy to uświadomiłem sobie że to jest taka sama albo nawet łagodniejsza forma reklamy niż ta którą serwują nam inne firmy na codzień:

- Do mieszkania codziennie przynoszą mi po kilka ulotek-śmieci - a to okna PCV a to drzwi anty-włamaniowe, a to pizza taka czy inna

- Do skrzynki setki reklam centrów handlowych, kredytów i innych syfów

Szale goryczy przelała babeczka wczoraj na stacji benzynowej starająca mi się wcisnąć kartę kredytową.

Wolę dostawać nawet 10 takich maili które sobie wywalę niż żeby mi du*e truła baba która chce wcisnąć to samo co przez maila tylko trudniej jej odmówić ... (wychowali mnie rodzice tak że ciężko mi z góry powiedzieć wyp***)

To samo tyczy się stutysięcy ulotek rozdawanych na mieście - czy waszym zdaniem to nie spam?

gizmoo3 - mówisz że nie szanujesz firm które wysyłają reklamy mailem - a szanujesz firmy które przysyłają reklamy pocztą albo wciskają Ci ulotkę na ulicy? prawdopodobnie taką formę marketingu ma wiele firm z których na codzień korzystasz - np. banki...

• 3 tygodnie później...

Odkopuję temat ponieważ nie chcę specjalnie pisać nowego.

Może lepszym wyjściem byłoby umożliwienie użytkownikowi wyboru, czy chcę dostawać mailing w wersji txt czy html?

I kolejne pytanie, czy dobrym pomysłem jest np prowadzenie jakiegoś kursu przez email, oczywiście np gdyby danym tematem było budowanie zaplecza, to byłoby bardzo dużo treści związanej z budową zaplecza, i wszystko w jednym miejscu i jednej wiadomości.

System mam w większości skończony, zostało mi jeszcze wprowadzić personalizacje.

MMP wszystkie sklepy powinny wybierać HTML, bo żadne tekst nie opisze przedmiotu tak dobrze jak jego zdjęcie.

ale nie wszyscy odbierają pocztę w html

No właśnie :)

Zgadzam się w 100% z KNS, lecz Xann również ma racje, troszkę lipa jak odbiorca będzie miał maila w 50%.

ExPloiT, takie kursy przez e-mail to bardzo dobry pomysł. Sam odbieram 2 takie kursy i jestem bardzo zadowolony. Co 3 dni dostają maila, który porusz inną sprawę marketingu internetowego. Ważne, żeby to miała jakąś wartość merytoryczną. Jest wiele porad, artykułów jak pisać poprawnie, żeby zostać dobrze odebranym.

Jest nawet takie darmowe narędzie - https://freebot.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności