Skocz do zawartości

2 Anchory -> 1 strona

richti007

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiedziałem za bardzo jak sprecyzowac temat, zeby bylo wiadomo o co chodzi ale postaram sie dokladniej opisac zagadnienie w tresci. Chodzi mi o sytuacje, gdy np. dodaje artykul do jakiegos precla. W tym artykule znajduja sie dwa linki do jednej strony np. www.aaa.pl, z tym ze te linki maja 2 rozne Anchory.

Czy taka sytuacja moze zostac potraktowana w jakis negatywny sposob i czy robil ktos kiedys moze jakies testy?

Moj konkretny przyglad jest taki, ze w jednym z moich zapleczowych blogow w Blogrollu mam linka do pozycjonowanej strony. Jednak w tym blogu mam tez artykul na temat tej strony z innym anchorem a tekscie niz jest w blogrollu. Chcialbym sie dowiedziec, czy moze to miec jakies negatywne skutki w pozycjonowaniu?

Czy wogole w jednej domenie moge miec np. 5 roznych podstron na ktorych jest link do jednej konkretnej strony, jednak na kazdej podstronie link ten ma inny anchor? Nie jest to zaden rotator. Na konkretnej podstronie link ma zawsze jeden, niezmienny anchor w linku.

Powyzsze przyklady to w sumie dwa rozne przypadki wiec chcialbym Was prosic o opinie w obu przypadkach.

jeśli linkujesz do strony głównej z trzema różnymi anchorami to tylko na pierwszy z nich pójdzie moc - lepiej również linkować podstrony

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

jeśli linkujesz do strony głównej z trzema różnymi anchorami to tylko na pierwszy z nich pójdzie moc - lepiej również linkować podstrony

Nie jest do końca wiadomo jak rozdzieli się moc, ponieważ nie znamy algorytmu Googl'a, który jest

cały czas modyfikowany .

Moim zdaniem moc podzieli się na te anchory w stosunku 50/50 ,ale być może proporcje są inne.

Osobiście stosuje jeden anchor kierujący na dany URL w preclu, ewwentualnie gdy mam 2 witryny o tej samej

tematyce używam 2 różnych anchorów kierujących do 2 różnych domen w preclu.

Kampania PPC w Google Adwords?

Każdy nowy klient otrzymuje + 100 PLN gratis!

Posiadam certyfikat - Qualified Google Advertising Professional

adwords-prof.jpg

Design Position

Pozycjonowanie Kraków

#tel: +48 501 050 058

#skype: designposition

#email: biuro@designposition.eu

www.designposition.eu

negatywnych skutków napewno nie będzie, oczywiscie nie licząc juz wcześniej wspomnianego podziału mocy tych linków.

Systemy bilingowe wody. System ERP Komadres. Firma informatyczna.

Kryptowatuty, rynki finansowe, wiadomości.  Kryptowaluty za darmo - Poradniki.

Zioła. Ziołolecznictwo. Asept czy Octenisept, który wybrać do dezynfekcji ran?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności