Skocz do zawartości

Pytania dotyczące zaplecza

bybek5

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj przeczytałem cały przyklejony dział "Budowanie zaplecza". Ale nadal mam kilka pytań:

1.Buduje zaplecze tematyczne np. o motoryzacji. Mam 10 domen (każda domena ma po 5-6 podstron); na każdej domenie opisuje jakiś model samochodu, np. na pierwszej domenie - Mercedes, druga - Opel, itd). To czy na stronie pozycjonowanej mogę mieć content wzięty z zaplecza? Raczej to będzie duplicate content?

2. Czy można budować zaplecze na darmowych hostingach, np. yoyo, webhost

3. Teraz trochę z innej beczki: czy można linkować stronę pozycjonowaną linkami nie tematycznymi? np. strona o motoryzacji linkowana z blogu o zdrowiu. Czy nie grozi za to filtr albo ban?

Co do zaplecza to wiem, że każdy link jest dobry.

ZielonyKatalog PR 4 - tylko 3,76PLN (2,50).

Limey.pl - katalog stron (2,46PLN (1,50)  || 0-z.pl - artykuły do przedruku.

1. Staraj się zawsze żeby treść była jak najbardziej unikalna zwłaszcza na na stronie którą chcesz wypozycjonowanie.

2. Można ale nikt nie zagwarantuje Ci, że nie stracisz tam konta i zazwyczaj wszystkie konta na darmowych hostingach

trzymane są na jednej subdomenie/ip

2. Warto różnicować swoje linki, tak by wyglądały na jak najbardziej naturalne.

Większość z obecnych tu pozycjonerów korzysta także z nietematycznych linków.

Dobrze zrobione zaplecze tematyczne ma większą moc od nietematycznego.

Wiele stron niepozycjonowanych posiada większość linków z nietematycznych stron.

nihil fit sine causa

Zaplecze tematyczne jest najlepsze, to jasne. Ale ile takich linków zdobędziesz ? Ale jeśli sam stawiasz zaplecze to wybór masz prosty.

Darmowy hosting jest dobry pod zaplecze, lepszy niż tani z allegro. Warto stawiać strony na platformach blogowych. Brak problemu z instalacją, bazą danych itp. Dajesz tylko treść.

pod warunkiem że opłaci Ci się poświęcać czas na stawianie własnych, drobnych stronek zapleczowych...

dużo prostsze jest walnięcie linkme czy gotlinkiem i uzyskanie odpowiednich efektów - a mniej czasu, zdrowia, a czasem nawet pieniędzy stracisz.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Warto stawiać strony na platformach blogowych. Brak problemu z instalacją, bazą danych itp. Dajesz tylko treść.

A co jest lepsze: blog oferowany przez serwis na ich hoście czy może własną stronka z własnym hostem? Ma to jakiś wpływ na moc linka?

ZielonyKatalog PR 4 - tylko 3,76PLN (2,50).

Limey.pl - katalog stron (2,46PLN (1,50)  || 0-z.pl - artykuły do przedruku.

A co jest lepsze: blog oferowany przez serwis na ich hoście czy może własną stronka z własnym hostem? Ma to jakiś wpływ na moc linka?

wszystko co Twoje to lepsze, darmowe hosty dziś są jutro ich nie ma. Postaw pare serwisów jak pisałes tematycznych, dodatkowo postaw troche stron pod SWL-e . Niektóre z nich maja kategorie tematyczne i mozna też wylapac pare fajnych linków branżowych

Rozumiem, że wszystko co moje jest lepsze, bo mam nad tym kontrole. Ale czy różna moc linków?

moc bedzie uzalezniona głownie od tego jak to podlinkujesz. W ,,darmowych" stronach przewaznie za to ze są ,,darmowe" umieszczane są linki w stopkach (nie jest to zasada ale często sie to zdarza) . W tym przypadku osłabi Ci to moc Twoich linków

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności