Skocz do zawartości

[Katowice] Silesia SEM

artche

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A nawet nie tak daleko - tak ze 170KM (Tarnów), ale taki wyjazd to już cała wyprawa, więc nigdy nie ma czasu :)

Słyszałem dwa dni temu, że w Katowicach jest już wyższa średnia zarobków niż w Warszawie, więc nawet przeszło mi przez myśl żeby tam wyjechać i pomieszkać.

Ja w sumie mogę dubać sobie wszędzie byle internet był a moja luba (księgowa) może znalazłaby sobie w końcu jakąś normalną pracę :P

Darq, to nie Katowice a Tychy były

Ale co Tychy? W Tychach są wyższe zarobki, czy w Tychach było spotkanie? :D

Ja wspomniałem o Katowicach w kontekście tylko tych zarobków. Gdybym już tam mieszkał, to miałbym bliżej i do Tych :P

Patrząc z mojej strony to jeden grzyb Tychy czy Katowice - mam ten sam dystans ;)

• 5 miesięcy temu...

30 października 2012 odbędzie się już ósme spotkanie Silesia SEM. Wstęp jest wolny. W programie zostaną przedstawione następujące cztery tematy:

17:30 do 18:10 - Sławomir Borowy / 4People

Temat: Mifroformaty - Rich Snippets

Sławomir Borowy od kilku lat kieruje działem SEO w katowickiej Agencji 4People. 4People zajmuje 7 miejsce w zestawieniu najlepszych polskich firm internetowych (biorąc pod uwagę wyniki finansowe) działających w branży SEO/SEM przygotowywanym przez Internet Standard.

18:10 do 18:30 - Błażej Abel / Landingi.com

Temat: Jak przygotować skuteczny landing page

Informacji na te i inne pytania udzieli Błażej Abel, zapalony startupowiec i preleget na wielu campach w całej Polsce.

18:30 do 18:40 - Przerwa

18:40 do 19:20 - Radosław Kubera / AdMedia

Temat: Użyteczność stron internetowych - jak efektywnie zwiększyć konwersję na stronie

Radosław Kubera od wielu lat zajmuję się użytecznością, promocją i pozycjonowaniem stron internetowych mając w tej dziedzinie już spore doświadczenie, szczególnie w szerokim pozycjonowaniu (long tail). Obecnie zajmuje się promocją marek w internecie (Digital Marketing), uwzględniając promocję w portalach społecznościowych. Łącząc w całość wiedzę SEO/SEM/Social Marketing potrafi kompleksowo zadbać o pozytywny wizerunek firmy w mediach cyfrowych.

19:20 do 20:00 - Karol Dziedzic / AdSeo

Temat: Jak podejść do tematu analizy BL z odpowiedniej strony?

Karol Dziedzic jeszcze dwa lata temu rozpoczynał pracę jako stażysta w dziale SEO w grupie Adweb. Po dwóch awansach, obecnie pracuje na stanowisku specjalisty SEO. Głównie jest znany z uczestnictwa w HangOut z Johnem Muellerem oraz organizacji polskich SEO HangOutów. Potrafi wnikliwie wejść w analizę linków oraz stale szuka nowych rozwiązań i testuję narzędzia służące do tego.

Spotykamy się o godzinie 17:25 w auli A.

Zobacz szczegóły wystąpień

• 2 tygodnie później...

Po spotkaniu; frekwencja chyba większa niż na poprzednim.

Radosławie, bardzo ładna i rzeczowa prezentacja. Dziękuję. Mój ulubiony cytat: "Stosowanie captchy w formularzach ogranicza ilość zapytań o około 60-70%. Oczywiście nie mam tu na myśli wiadomości od robotów" ;)

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

• 11 miesięcy temu...

W końcu termin, który mi pasuje :P

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Jest już program - wygląda całkiem dobrze ;)

Ktoś się wybiera?

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@raczus ja się będę turlał z Opola - chyba pociągiem, co by do Arkad skoczyć po wszystkim na choćby 1 piwko ;)

Może PiO się jakoś "oznaczy"? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności