Skocz do zawartości

co z tym fantem mozna zrobic?

kangurrr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam oto taki problem. Zaplacilismy pewnej firmie ze Szczecina sporo pieniedzy za zrobienie strony firmowej oraz jej wypozycjonowanie. Odwalili taka lipe z ta strona, linki nie dzialaja, zdjecia obiektu sa wogole inne itd... Ludzie dzwonia i sie pytaja o rzeczy ktorych nie ma u nas. Minal juz rok i nie mozemy sie z nimi skontaktowac ani nic. Strone zrobil nam ktos inny pod innym adresem. Co mozemy w tej sytuacji zrobic? Czy mozna napisac do Google, czy oni cos zrobia? Ta falszywa strona zostala wypozycjonowana na pewne frazy i ludzie wpisuja i wchodza na ta strone co nie trzeba.

Dzieki i pozdro

ebialystok.pl - Firmy Białystok

Nowy branżowy katalog firm województwa Podlaskiego to Podlasie Online.

Sale weselne Białystok to miejsce gdzie zorganizujesz imprezę okolicznościową.

Zrób przekierowanie 301 z tej starej strony na nową. Najlepsze rozwiązanie!

edit: "Nie możemy się z nimi skontaktować" znaczy pewnie, że nie macie dostępu do serwera... Ze zbanowaniem będziecie mieli problem :) Pozycjonuj nową stronę, a przy tamtej czekaj aż domena straci ważność.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

Mam oto taki problem. Zaplacilismy pewnej firmie ze Szczecina sporo pieniedzy za zrobienie strony firmowej oraz jej wypozycjonowanie. Odwalili taka lipe z ta strona, linki nie dzialaja, zdjecia obiektu sa wogole inne itd...

Przede wszystkim bądź tak miły i podaj nazwę tej firmy która to zrobiła będzie to jakis sygnał dla innych którzy mogą być w podobnej sytuacji albo spowoduje to że właśnie ich unikną

Jeżeli masz prawa do domeny to przekieruj adres na nowy serwer

jeżeli nie masz prawa do domeny czyli nie jest na Ciebie rejstorwana - wtopa na maxa - zacznij od nowa

Marketing internetowy dla firm

Teraz to już troszkę kangurrr musztarda po obiedzie. Możesz próbować tylko naprawiać to co namieszała tamta firma.

Jak masz dostęp do domeny to trzeba zrobić przekierowanie itp. We wcześniejszych wypowiedziach szanowni użytkownicy forum już w sumie wszystko napisali.

W sumie post pożyteczny. Sugeruje aby bardzo dokładnie konstruować umowy tego typu i wyraźnie w nich zaznaczać zakres odpowiedzialności danej firmy łącznie z sankcją w przypadku niewywiązywania się z umowy itp. aby nie znaleźć się w podobnej do kangurrr'a sytuacji

niestety do domeny nie mam dostepu...ale mam nadzieje ze waznosc na domene niedlugo sie skonczy bo juz prawie rok... pozdro all

ebialystok.pl - Firmy Białystok

Nowy branżowy katalog firm województwa Podlaskiego to Podlasie Online.

Sale weselne Białystok to miejsce gdzie zorganizujesz imprezę okolicznościową.

można rzec, że miałem taką samą sytuację,

ale jak tylko zrozumiałem, że z łosiami parchatymi nie warto dalej rozmawiać, zaleciłem kupno serwera i domeny. I strona zaistniała w top10 w ciągu 4 miesięcy. Jednak firma miała już wydrukowane materiały reklamowe ze starym adresem więc poradziłem przejęcie/przechwycenie domeny (co się udało), niestety przez te wszystkie procedury przejmowania/wygasania itp strona "wyparowała" z G. Ale posiadanie dobrej domeny "w zapasie" jest dobrym pomysłem co i Tobie radzę :-)

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Bardzo to dziwne, że nie macie dostępu do FTP i domeny przypisanej na odpowiednią osobę reprezentującą. Szczególnie tego ostatniego nie można oddać w obce ręce. Samo wykonanie strony to inna sprawa, taki mamy poziom w Polsce webdesignu. Człowiek któremu zlecam witryny konsultuje każdy etap prac, nie ma później niespodzianek i tak jest chyba wszędzie.

Problem jest, bo zapewne ten wasz adres widnieje gdzieś wysoko w wynikach i "zabiera" wam wejścia. Może przywalić jej systemem i postarać się o filtr, w końcu jakby nie było to wasza domena, macie prawo :)

posiadanie dobrej domeny "w zapasie" jest dobrym pomysłem co i Tobie radzę

Tak, to zdecydowanie dobry pomysł. Google nie wolno ufać, warto trzymać coś na wszelki wypadek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności