Skocz do zawartości

Zaplecze - taki długofalowy plan... nie wiem czy dobry...

Yakoby

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Więc tak pogodziłem się z myślą że bez zaplecza nie dam rady wepchnąć się do 10 w mojej kluczowej frazie...

Założenie jest następujące

ETAP 1

chce na 3 różnych serwerach zaparkować 3 różne domeny i pod nimi budować "podstrony" oparte na subdomenach.

3 x 25-30 podstron / subdomen.

treść w sporym stopniu związana z treścią strony pozycjonowanej ale w pełni unikalna pisana samodzielnie ( bez żadnych tam generatorów itd... )

ETAP 2

jakieś 60 dni katalogowania domen/subdomen ( tyle powinno starczyć żeby po site: były w indexie ) - precle nie na tym etapie bo nie będzie już czasu na nic

ETAP 3

linkowanie pomiędzy zapleczami i powolne linkowanie pod stronę pozycjonowaną - działanie mocno rozciągnięte w czasie - tak z 45 dni??

Pytanie mam następujące czy taka struktura zaplecza jakie chce wybudować będzie ok?? :)

i teraz to gorsze pytanie czy można w jakikolwiek sposób ocenić siłę takiego zaplecza jeszcze przed jego powstaniem i 3 etapami rozbudowy wymienionymi powyżej?? Tak chociaż w przybliżeniu :)

Całkowicie odpuszczam fora i blogi - duży błąd?? :)

Etap 3 czyli linkowanie nie przewiduje żadnych SWL'i i adSensów ( boję się wpuszczać google ;) ) tylko połączenie zapleczy jedną pajęczyną i dalej linki na stronę pozycjonowaną...

w dalszej perspektywie ( nazwijmy to ETAP 4 ) precle... i dopracowywanie treści stron, poprawianie... no generalnie optymalizacja :) jeżeli będzie to potrzebne

Warto uzupełnić ten szkic działań o coś jeszcze bądź coś z niego usunąć?? Nie chcę czegoś niepotrzebnie sknocić ;)

czemu się pogodziłes ze musisz budować zaplecze, próbowałes juz ,,darmowymi zasobami"?

Etap 1, ok, ale ja bym kupił wiecej domen (są tanie) i postawil nawet na tych 3 serwerach np po 10 domen (tym samym mniej subdomen)

Tresc pisana ,,ręcznie" czyli unikalna, powiązana z frazami ktore pozycjonujesz

etap2

Czemu 60 dni? zaindeksuje Ci sie strona moze po 2, 3 dniach jak bedzie podlinkowana. Staraj się katalogować cały czas ale niech linki już prowadzą do strony pozycjonowanej z zaplecza. Do zapleczowych nie musza

etap3

polinkuj miedzy sobą zaplecze. Przy pozycjonowaniu nie zakładaj nigdy terminów typu 40, 60 dni, to raczej powinien byc proces ciągly. To ma być naturalny przyrost popularnosci strony tak? skoro naturalny to nie moze trwac 35 dni i 3 godziny :)

Fora i blogi nie zaszkodzą o ile masz czas i nie zrobisz chamskiego spamu ktory moglby zaszkodzic reputacji pozycjonowanej strony to ok

CO do swl , zacznij na wszelki wypadek tworzyc serwisy wyłącznie pod SWL, a potem w przypadku gdyby za 3, 4 miesiace okazalo sie ze wyniki Twojej pracy nie są zadowalające użyj ich (jak , poczytaj bylo sporo wątków)

etap4 jest dobry, z mamyl szczegółem, optymalziacja na początku. I etap 1-3 robisz cały czas :)

czemu się pogodziłes ze musisz budować zaplecze, próbowałes juz ,,darmowymi zasobami"?

próbowałem - 11 to był maks - teraz zaczyna się sezon więc wszyscy ruszają do przodu... wolę uprzedzać fakty

Etap 1, ok, ale ja bym kupił wiecej domen (są tanie) i postawil nawet na tych 3 serwerach np po 10 domen (tym samym mniej subdomen)

Tresc pisana ,,ręcznie" czyli unikalna, powiązana z frazami ktore pozycjonujesz

treść będzie powiązana - tu jestem spokojny ;)

etap2

Czemu 60 dni? zaindeksuje Ci sie strona moze po 2, 3 dniach jak bedzie podlinkowana. Staraj się katalogować cały czas ale niech linki już prowadzą do strony pozycjonowanej z zaplecza. Do zapleczowych nie musza

etap3

polinkuj miedzy sobą zaplecze. Przy pozycjonowaniu nie zakładaj nigdy terminów typu 40, 60 dni, to raczej powinien byc proces ciągly. To ma być naturalny przyrost popularnosci strony tak? skoro naturalny to nie moze trwac 35 dni i 3 godziny :)

no tyle mniej więcej mi to zajmie - jeszcze inne obowiązki na głowie mam :)

Fora i blogi nie zaszkodzą o ile masz czas i nie zrobisz chamskiego spamu ktory moglby zaszkodzic reputacji pozycjonowanej strony to ok

CO do swl , zacznij na wszelki wypadek tworzyc serwisy wyłącznie pod SWL, a potem w przypadku gdyby za 3, 4 miesiace okazalo sie ze wyniki Twojej pracy nie są zadowalające użyj ich (jak , poczytaj bylo sporo wątków)

kiedyś SWL mi nieprzyjemne kuku zrobił więc do póki wszystko będzie ok to nie będę go używał.

etap4 jest dobry, z mamyl szczegółem, optymalziacja na początku. I etap 1-3 robisz cały czas ;)

:)

kiedyś SWL mi nieprzyjemne kuku zrobił więc do póki wszystko będzie ok to nie będę go używał.

to nie SWL to taka jedna szoookująca osoba Cie załatwiła , G naprawdę nie chodzi i nie szuka stron podłączonych do SWL bo mają ciekawsze rzeczy do roboty

Marketing internetowy dla firm

jesli chcesz postawic na masowke to pisanie tresci do tego bedzie dla Ciebie katorga chyba ze jestes bardziej humanista, znajac zycie to tresci napisane na sile nie beda zbyt duzej jakosci. warto zastanowic sie nad automatami do generowania/pobierania stron/tresci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności