Skocz do zawartości

Pozycjonowanie artykułów w preclach typu WP

konrix

Rekomendowane odpowiedzi

Witojcie!

Nie wiem czy temat był podejmowany wcześniej, ale za pomocą "szukajki" nic takiego nie znalazłem. Jestem pewien, że gdzieś w jakimś temacie było o tym wspomniane - jednak nie udało mi się znaleźć.

Napisałem kilka ciekawych artykułów na temat mojej witryny i umieściłem je na preclach typu WP. Precle mają PR 1-4.

Pytanie brzmi następująco:

Czy warto dodawać do katalogów (ogólnie linkować) strony z naszym artykułem na preclu? Dodam że nie są to moje precle oczywiście. ;)

Z góry dzięki za odp :P

imo nie bardzo sie oplaca bo z katalogami jest tak samo jak z preclami - te w ktorych moderatorzy dbaja o jakosc katalogu (a wiec i przykladaja sie aby wpisy byly zaindeksowane) i tak wpisu z precla nie zatwierdza (nie przyjmuja stron w budowie jak i podstron), a te w ktorych mozesz dodac wszsytko i tak maja poindeksowane w najlepszym wypadku 5% wpisow

oczywiscie jezeli masz srodki i mozliwosci podlinkowac wszsytkie wpisy nawet w preclu co ma na 500 wpisow zaindeksowanych 20 stron, to mozna do niego artykul dodac

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

co pozycjoner to inna technka. Ja dodaje tylko do zadbanych i wartościowych precli wpisy i każdy z nich linkuje, dodatkowo własne zaplecze. Dodawanie do śmietników to strata czasu, a tym bardziej linkowanie wpisów w nich.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

imo nie bardzo sie oplaca bo z katalogami jest tak samo jak z preclami - te w ktorych moderatorzy dbaja o jakosc katalogu (a wiec i przykladaja sie aby wpisy byly zaindeksowane) i tak wpisu z precla nie zatwierdza (nie przyjmuja stron w budowie jak i podstron), a te w ktorych mozesz dodac wszsytko i tak maja poindeksowane w najlepszym wypadku 5% wpisow

oczywiscie jezeli masz srodki i mozliwosci podlinkowac wszsytkie wpisy nawet w preclu co ma na 500 wpisow zaindeksowanych 20 stron, to mozna do niego artykul dodac

Czyli znacznie lepiej jest robić swoje zaplecze, na własnej domenie i jego katalogować? W związku z tym, czy dwa serwisy będące moim zapleczem, mogą znajdować się na jednym serwerze? Oczywiście wiem że muszą być kupione domeny *pl.

nie muszą być domeny .pl jeżeli chodzi o to czy zaplecze może stać na jednym serwerze to tak. Dobrze jednak aby miało ono jak najwięcej różnych ip.

Kolejna sprawa na którą powinieneś zwrócić uwagę to aby zaplecze nie stało w jednej domenie np na 200 subdomenach. Budowa zaplecza to żmudny proces i niestety kosztowny

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Teraz już ostatnie pytanie przed zaczęciem budowania przeze mnie zaplecza.

Która możliwość jest lepsza:

pierwsza: kupienie serwera za 300zł , zrobienie 10 subdomen i kupienie 10 domen.

druga: kupienie 10 serwerów za 40zł jedna i kupienie 10domen.

Nie do końca wiem o co chodzi z subdomeną. Mam serwer na home.pl. Moja strona to nazwa-strony.home.pl, czyli subdomeną jest subdomena.mojastrona.home.pl ??

lepiej kup 10 różnych kont po 40 zł u różnych hostingodawców, postaw 10 domen i po 5 subdomen. na początek będziesz miał 60 stron zapleczowych. Nie stawiaj tylko tego wszystkiego na jedno kopyto. Różnicuj skrypty, wygląd itp.

epiej kup 10 różnych kont po 40 zł u różnych hostingodawców

A nawet można u jednego hostingodawcy..Hekko (ref) umożliwia kupowanie serwerów o innym IP. Przynajmniej jakiś czas temu tak było. Pisałeś po prostu, ze nowy serwer chcesz mieć na innym ip niż poprzednie i to robili. Nie wiem jak jest teraz. Szkoda, ze zlikwidowali te konta za 25zł, bo takie małe pojemnościowo i transferowo, na zaplecza spokojnie wystarczały.

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Precle musisz linkować, o to chodzi właśnie. Czy warto dodawać do katalogów to już inna sprawa. Na pewno im lepsze podlinkowanie to lepiej, jeśli katalogowanie nie jest dla ciebie problemem to co szkodzi. Ja akurat precle linkuje systemem rotacyjnym i niczym innym bo mi "szkoda" :) Ale im lepiej podlinkowany artykuł precel tym poprostu link do docelowej strony z lepszego źródła.

Konrix, ki czort cie naciągnął na home.pl? Poszukaj bardziej elastycznego hostingu z Cpanelem, szczególnie jeśli chcesz stawiać sporo witryn (chociażby śmietniki pod swle, nie mówie o unikalnym IP). Ja polecam netmark.pl

jeżeli chodzi o to czy zaplecze może stać na jednym serwerze to tak. Dobrze jednak aby miało ono jak najwięcej różnych ip.

"Dobrze by miało" czy raczej "jest to podstawową sprawą"? Co jeśli zaplecze tematyczne stoi na tym samym hostingu (bez możliwości przypisywania różnych IP) co docelowa, pozycjonowana witryna, można sobie zaszkodzić czy poprostu mniejsza moc?

Ja akurat precle linkuje systemem rotacyjnym i niczym innym bo mi "szkoda" :) Ale im lepiej podlinkowany artykuł precel tym poprostu link do docelowej strony z lepszego źródła.

Czytam to forum od ok poł roku i własną strone pododawałem już do ok 200 precli i 200 katalogów (różne artykuły i opisy), ale google webmaster pokazuje ok 130 linków, czyli 2/3 linków google nie widzi mimo iż mineło ok 2 miesiące od zakończenia. Strona obecnie znajduje sie miedzy 7 a 11 miejscem na interesujące mnie frazy.

Chcialem więc spróbować podlinkować te wpisy z swl. Nie mam żadnego zaplecza aby produkować punkty. Zastanawiałem się na e-weblinkiem jeśli chodzi o system rotacyjny lub statlink jeśli chodzi o linki stałe.

I tutaj moje pytanie.

Ile powinienem mniej więcej kupić punktów i na jaki czas aby podlinkować te wpisy?

Czy wpisy powinienem linkować stale tzn stale kupować punkty czy też po zaindeksowaniu wpisu w katalogu lub preclu punkty wycofać?

Rozumiem, że jeżeli wpisy miałbym linkować stale to lepszy byłby link stały niż rotacyjny?

Przejżałem ceny i np 10k punków z e-weblinka kosztuje ok 30-50zl, ale nie wiem czy taka liczba punktów (i cena 50zl) jest w skali miesiaca czy 1 dnia?

Mam do podlinkowania ok 300 wpisów (te które nie są zaindeksowane), no i nie wiem po ile punktów musiałbym dać na wpis, a w ziazku z tym ile punktów kupić... np 10k : 300 wpisów = 33 punkty na wpis. To chyba za malo tak?

Jeżeli ktoś linkuje z innych systemów, to również byłbym wdzięczny za odpowiedź.

Możesz "przelecieć" nie zaindeksowane wpisy adderem;

sensowna minimalna ilość pkt rotacyjnych na wpisy w preclach i katalogach, to moim zdaniem około 100;

Mimo wszystko proponuje podlinkować wpisy linkami stałymi - choćby linkme, wspomniany adder, linki w artykułach które zamieścisz na innych preclach, katalogach.

Możesz też założyć sobie kilka blogów w takich systemach jak wordpress.com, blogi.pl etc. i z nich podlinkować wpisy.

nie wiem jak ty te wpisy dodawałeś i do jakich precli że 2/3 jest niepoindeksowana. Co do linkowania wpisów to ja wole stałe linkowanie ale jak wolisz eweba to nie ma przeszkód aby i nim linkować. Jaki czas ? Ja preferuje stały dopływ linków na wpisy, niektórzy jednak linkują to około 2 tyg - 1 miesiąca. Po ile pkt ? zależy to od tego czy ci zależy na ilości czy na jakości jednak jak patrze na ilość katalogów i precli do których dodajesz to chyba na ilości więc na 400 podstron z wpisami puść po 100pkt z eweba i będzie oki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności