Skocz do zawartości

Co z tymi filtrami jak można wrócić z powrotem!

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

zanim zaczniesz wypisywac bzdury sprawdz to najpierw jak jest naprawdę.

301 nie przenosi filtra ale są przypadki że najzwyczajniej nic nie daje. Zależy to pewnie od rodzaju czy też siły filtra jednak najczęściej ten sposób się sprawdza. Jak nie napierniczałeś dziesiątkami tysięcy linków w nową domenę to pewnie problemu nie będziesz miał

Filtry nie są dożywotnie, jeżeli twoja jakaś strona z niego nie wyszła to nie znaczy że nie wyjdzie nigdy tylko że nie czekasz na to zbyt długo. Piszę mając na uwadze pewne zasady jakimi trzeba się kierować czekając na zdjęcie filtra. Jakie to zasady to poczytaj na forum bo nie raz o tym pisano.

Pisanie o dożywotnich filtrach czy też że 301 kompletnie nic nie daje to tak jak pisanie że naturalne pozycjonowanie pozwoli ci na wejście w top 1 i zarabianie kasy na tych frazach. Niby w teorii tak ale w praktyce jednak nie.

Pisałeś jakie jest skuteczne wyjście z filtra. W twoim wypadku to chyba jednak tylko wyeliminowanie nienaturalnych przyrostów i zostawienie witryny samej sobie aż ktoś zam ją podlinkuje oraz zgłoszenie jej do google do ponownego rozpatrzenia. Ale to na jakiej pozycji znajdą się frazy na jakich ci zależy też będzie przypadkowe. Wątpię czy to będzie nawet top50. Chyba że są to naprawdę jakieś super niszówki ale nie pozycjonuje się czegoś co się samo w top wbija i nie przynosi ruchu na stronę. Nie mówię tu oczywiście o tzw longtail. Bo ten najczęściej też trzeba już pozycjonować gdyż ostatnio stał się dość mocno popularny i nie należy juz do fraz super prostych do wbicia w top

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Nie pisałem o skutecznym wyjściu z filtru tylko o pomyśle. Czysto teoretycznym. Chodzi o samo zrzucenie filtru, witryna na poprzednie frazy oczywiście poleci daleko. Ale łatwiej podciągnąć ją z setnej pozycji niż z 45, ale zafiltrowanej.

Taki pomysł, jakich wiele. O 301 też się różnie mówi, tutaj piszecie że pomaga, gdzie indziej mają całkiem odmienne zdanie. W sumie można sprawdzić, nic nie szkodzi.

301 nie przenosi filtru ...? Szczerze mówiąc pierwsze słyszę, nie widzę w tym logiki rzadnej,

zobacz od paru dni zacząłeś się zajmować pozycjonowaniem i już wyciągasz blednę wnioski , proponuje przejedz dział dla początkujących na pewno wiele z niego się dowiesz

Marketing internetowy dla firm

Bryndol jeden dzień nie zerkam na Forum a tu takie herezje się pojawiły. Jestem ciakwy, czy ktos z tego forum zgodzi sie z Twoimi pogladami. 301 nie przenosi filtra - na pozycje, na jakich byla strona przed przekierowaniem trzeba czasami troche poczekac a czasami pozycje sa odrobine nizsze.

Każdy filtr predzej czy pozniej sie konczy - nie ma filtrow dozywotnich. Mialem wiele domen, ktore wpadaly w filtr, linkowalem je dalej, tak jakby filtra nie bylo i zawsze wracaly po 3, 6, 12 miesiacach. Znajomy mial filtr, ktory trwal 2 lata ale to juz chyba rekord byl :)

Niektore domeny, ktore mam wpadaly filtr i nic z nimi nie robilem. Jak mi sie przypomnialo, wrzucalem kilka linkow i tez wychodzily. Wiem, ze wiele ludzi wysyla prosbe o RE-INCLUSION ale ja nigdy nie wysylalem i jest to chyba najlepszy dowod, ze filtr dostaje sie na okreslony czas.

Zgadzam sie tez w pelni z GIELO - jezeli przyczyna nalozenia filtra jest oczywista i nie zostala usunieta, to mozesz nawet nie zauwazyc, gdy skonczy sie okres trwania filtru, bo wpadniesz od razu w nastepny.

zobacz od paru dni zacząłeś się zajmować pozycjonowaniem i już wyciągasz blednę wnioski

Uwielbiam to, zawsze na forach gdzie jest kółeczko wzajemnej adoracji nowi userzy to początkujący, bo skoro nie klikał z nami wcześniej, to nie istniał.

Xann, sam wyciągasz błędne wnioski.

Pozycjonowanie to w dużej części domysły i teorie. Narzucanie mi szerzenie herezji to stwierdzenie bardzo egoistyczne bo i wy często piszecie bzdety, czytam to forum. Ktoś tu pisał że filtr to trwa tyle i tyle, i jakoś go nie powiesiliście, bo stały user. Różne osoby mają różne zdanie na różne tematy, ale nikt nie wie wszystkiego. A najgorsze bzdury i pierdoły to pisze pan Xann, który to mnie nazywa początkującym a sam kompromituje się regularnie nie tylko tutaj. Każdy kto wystawia nos dalej niż poza forum PIO o tym wie.

Ja dałem tylko jeden z pomysłów, pod dyskusje. Nie napisałem że to rozwiązanie. Toście na mnie wsiedli jak na Burka zamiast podyskutować. Twierdzicie że 301 pomaga, dobra, trzeba sprawdzić. Choć po postach widać że to też domysły bo innym zadziałało a innym nie. Jedni wiedzą czemu, inni nie. Nie będę się przekomarzał jak gówniarz choć tutaj to popularne. Rozwiązania rodzą się z dyskusji i pomysłów.

zobacz od paru dni zacząłeś się zajmować pozycjonowaniem i już wyciągasz blednę wnioski

... Pozycjonowanie to w dużej części domysły i teorie....

Widzisz a ja przez kilka lat myślałem że testy i wykorzystywanie tego co się sprawdza w praktyce. Domysły teorie zostawmy profesorom na uniwersytetach bo tu liczą się umiejętności i doświadczenie praktyczne a nie teoretyczne.

Co do kółka wzajemnej adoracji to gdybyś przeglądnął dokładniej forum zauważył byś że xanna raczej mało kto adoruje o ile wogle ktoś, na nim w zwyczaju przyjęło się psy wieszać. Co do mojej osoby nie wnikam zresztą nie odczułem aby ktoś mnie w jakiś szczególny sposób adorował. Przez ten czas spędzonych na forum najzwyczajniej poznałem kilku ludzi ale nie znaczy że zgadzają się ze mną ze wszystkim czy ja z nimi. Zauważył byś to jakbyś wnikliwiej prześledził forum.

To forum po to jest aby wymieniać poglądy i ewentualnie doradzić tym mniej kumatym a nie się wzajemnie adorować bo to nie przekłada się ani na efekty ani na pieniądze.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Uwielbiam to, zawsze na forach gdzie jest kółeczko wzajemnej adoracji nowi userzy to początkujący, bo skoro nie klikał z nami wcześniej, to nie istniał.

Pozycjonerzy z choinki się nie urywają , jeżeli ktoś zajmuje się pozycjonowaniem to na pewno na tym forum jest , wpadnięcie i napisanie: cześć nazywam się Władek i zjamuje się pozycjonowaniem już 5 lat ale dopiero dzis się zapisałem można wsadzić sobie w na półkę obok Baśnie braci Grim

No chyba ze nie masz cywilnej odwagi napisać jaki jest prawdziwy Twój nik na tym forum lub jesteś osobą wywaloną ze społeczności SEO i wracającej co chwila pod nowym nickiem chyba juz 50 wcieleniem :)

i o flaszkę jestem w stanie się założyć że to kolejny szoookujący user https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...;Pan+Xann\ ;)

.....najgorsze bzdury i pierdoły to pisze pan Xann, ......

ps. kiedy pewne postacie zrozumiałą ze są nieproszone ?

Marketing internetowy dla firm

Gielo, może faktycznie źle to wyraziłem, nie jest to kółeczko wzajemnej adoracji ale zamknięta klika. A jeśli ktoś przychodzi z zewnątrz - jest z Marsa. Co pięknie Xann podkreślił w poprzednim poście Xann

jeżeli ktoś zajmuje się pozycjonowaniem to na pewno na tym forum jest

I kropka. A tak nie jest. Bo miejsc w sieci jest wiele, i są również publikacje w których akurat PiO nie jest wskazywane jako wyrocznia ale wręcz przeciwnie. O to też mi chodziło Gielo kiedy pisałem o domysłach. Zauważ ile różnych opinii jest na te same tematy, bo każdy ma inne doświadczenia.

Dobra, nie jestem tutaj by się przekomarzać. Macie inne doświadczenia z 301 niż osoby z którymi dyskutowałem do tej pory, a sam nie próbowałem tego w odniesieniu do filtru. Spróbuje, nie widzę powodu by nie skorzystać z dobrych rozwiązań skoro mówi się że są spawdzone.

Xann - uspokuj się. Dałem ci ripostę bo na mnie wsiadłeś i to wszystko. Nie podszywam się pod jakiś nick czy co ty tam myślisz. Czytam twoje wypowiedzi wszędzie i nie mam uprzedzeń. A tam gdzie pisałeś ciekawie to wnioski wyciągnąłem.

Dorzucę swoje 5gr.

Zdania na temat 301 są podzielone, ale byłem zmuszony zrobić kilka testów i tak: filtry są przenoszone przy zwykłej podmianie domen. Raz nawet stara domena wypadła jeszcze przed załapaniem nowej i strona w ogóle przestała istnieć w indeksie. Natomiast przekierowanie zafiltrowanej domeny na zupełnie inną stronę (treść, grafika), filtra nie przenosi. Na pewno pomaga przekierowanie połączone z lekką modyfikacją strony i częstą aktualizacją. Nowe podstrony na nowej domenie warto podlinkować, ale dopiero, gdy pojawią się w indeksie. Inaczej znów wpadamy w filtr, bo takie linkowanie wygląda sztucznie.

skutecznie i po cichu...

Wracając do tematu...

Wyjście z filtra poprzez przekierowanie 301?

27 październik 2008 domena A. dostała filtr z 1-3 pozycji spadła na 10-tą podstrone wyszukiwań (klasyczny filtr chyba).

Odrazu usunołem swle i starałem dostosować sie do wskazówek...

Kupiłem nową domenke 1 grudnia 2008 zrobiłem przekierowanie 301 i codziennie patrzyłem kiedy zmienią się adresy w google, no i po 5 dniach na 10tęj podstronie wyszukiwań ujrzałem adres nowej domeny.

No to znaczy że w tym przypadku się nie udało, stronka nie zdąrzyła by wskoczyć na topowe pozycje bo bym to widział w statystykach.

Dlatego śmiem twierdzić że 301 przenosi filtr.

No ja nawet niezdąrzyłem podlinkowąć zresztą celowo tego nie chciałem robić. zmieniłem themesa tylko. reszta była ok.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności