Skocz do zawartości

Przyjazne linki - Wordpress

dan18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chcialem zmienic linki na przyjazne, teraz mam takie www.adres.pl/?p=123, a jak wiemy google nie lubia takich linkow, chcialem zmienic linki na takie: https://www.NASZADOMENA.net/doda/biografia.php, jednak gdy wchodze w dzial np, Muzyka to niby wszystkod ziala,m wyswietla mi dany dzial, jednak cala grafika znika, gdy zobaczylem zrodlo grafiki to zmienil sie adres obrazka na np. www.adres.pl/doda/images/obrazek.png.

W .htacess na dole jest ?

RewriteBase /

Skuteczne pozycjonowanie w google to podstawa reklamy w internecie.

Dobre pozycjonowanie Białystok to skuteczny traffic.

Najlepsza reklama w internecie to pozycjonowanie stron w google.

Najnowsze wersje wp same tworzą plik .htaccess nie trzeba go robić ręcznie, wystarczy wybrać schemat odnośników. Nie powinien powodować problemów z grafiką. Może masz coś nie tak z themesem.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

czytałem temat i mam pytanie.

mam stronę "php&q1223cośtamcoś tam"

Mam ustawione w .htaccess, aby adres strony był zamieniany na "costamcostam.html".

Jak można sprawić, aby po wejściu na witryne i potem na daną stronę, w adresie (pasku) widoczny był adres strony jako "costamcostam.html", a nie "php&q1223cośtamcoś tam"?

nadmieniam, że ożna wejść na stronę poprzez oba adresy...

Czy fakt, że strona jest widoczna w pasku adresowym jako "php&q1223cośtamcośtam", a można na nią wejść poprzez "costamcostam.html" wpływa gorzej na jej pozycję?

czytałem temat i mam pytanie.

mam stronę "php&q1223cośtamcoś tam"

Mam ustawione w .htaccess, aby adres strony był zamieniany na "costamcostam.html".

Jak można sprawić, aby po wejściu na witryne i potem na daną stronę, w adresie (pasku) widoczny był adres strony jako "costamcostam.html", a nie "php&q1223cośtamcoś tam"?

nadmieniam, że ożna wejść na stronę poprzez oba adresy...

Czy fakt, że strona jest widoczna w pasku adresowym jako "php&q1223cośtamcośtam", a można na nią wejść poprzez "costamcostam.html" wpływa gorzej na jej pozycję?

Nie napisałeś czy chodzi Ci o Wordpress'a, czy o inny skrypt. Jeżeli to jest WP, zmień format permalinków i resztę on załatwi. Jeżeli inny, to musisz ustawić przekierowanie 301 ze starych adresów na nowe - w .htaccess lub w skrycie PHP.

Do do ostatniego pytania - skoro Google może dostać się do strony przez dwa adresy, to jest szansa że też dwa zaindeksuje, co spowoduje duplicate content. W takiej sytuacji nie masz kontroli nad tym którą wersję strony Google sobie wybierze do pokazania w SERPach - prawdopodobnie wybierze tą "mocniejszą".

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności