Skocz do zawartości

nowy katalog na phpld

niktorek

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do dodawania wpisow w moim nowym katalogu

Darmowy Katalog Stron i baza artykulow

• moderowany
  • skrypt phpld

KatalogStron

• Wpis w katalogu minimum 350 znakow max 1000
  • Nie przyjmuje linkow w tresi w katalogu.

Baza Artykulow

• Aby dodac artykul konieczna jest rejestracja.
  • Artykul min 1000 max 5000 znakow
  • Dopuszczalne max. 2 linki w tresci w artykule, nadmiar bedzie usuwany i karany redukcja do 1 linka.

Przy okazji przypominam o pozostalych katalogach

Darmowy Katalog Stron

Darmowy Katalog Stron

Obydwa moderowane na drupalu:

• max. 2 linki w tresci
  • minimum 75 slow przy wpisie w katalogu
  • minimum 175 slow przy wpisie w blogu
  • blog tylko dla zarejestrowanych
  • Zarejestrowani moga edytowac wlasne wpisy.

https://www.ebooki24.org - ebooki, audiobooki oraz kursy internetowe, płatne i darmowe.

Cytaty motywacyjne - https://cytaty.ebooki24.org

jak dla mnie koniecznosc rejestracji eliminuje katalog - zwlaszcza w poczatkowym stadium jego zycia - szkoda mi czasu na rzeczy, ktore niewiadomo, jak sie potocza

kolejnym zniechecaczem to minimalna dlugosc opisu - kurcze - co was wszystkich wzielo, by z katalogow precle robic ??

moze jeszcze krzykniesz, ze unikalnosc wpisow bedziesz sprawdzal w katalogu ??

to tylko moje zdanie - bez urazy

jak dla mnie koniecznosc rejestracji eliminuje katalog - zwlaszcza w poczatkowym stadium jego zycia - szkoda mi czasu na rzeczy, ktore niewiadomo, jak sie potocza

kolejnym zniechecaczem to minimalna dlugosc opisu - kurcze - co was wszystkich wzielo, by z katalogow precle robic ??

moze jeszcze krzykniesz, ze unikalnosc wpisow bedziesz sprawdzal w katalogu ??

to tylko moje zdanie - bez urazy

Dla samego wpisu w katalogu nie musisz sie rejestrowac.Rejestracja jest tylko konieczna jesli chcesz dodac artykul w bazie a to chyba roznica.

Co do dlugosci to najwygodniej bylo by chyba jakby opis nie byl konieczny byle by dostac link do strony...tylko jak potem wyglada sprawa z indeksacja? Jaka wartosc ma wpis bez tresci lub z jednym zdaniem? Katalogow bez wymogow jest masa tylko jaka maja pozniej wartosc?

Zamiast 1000 wpisow ktore zgina gdzies masie i nie przyniosa ruchu wole 10 ktore beda generowaly ruch na stronie.Ja na tym zyskam i ten kto taki wpis dodal, jesli wpis jest ciekawy to i sa pozniej wejscia na strone a chyba o to tez chodzi...Ja widze po moich 2 pierwszych katalogach ze to co robie ma sens bo chociaz wpisow jest niewiele to to sa z nich wejscia do katalogow.

Nikogo nie zmuszam do dodawania wpisow, jesli dla ciebie to tylko strata czasu to dodawaj wpisy do tych bez wymogow ktore potem gina w sieci.:D

https://www.ebooki24.org - ebooki, audiobooki oraz kursy internetowe, płatne i darmowe.

jakos moje nie gina i maja sie calkiem niezle :D

inne tez nie gina - twoj cyrk i twoje malpy - to dodajacego rola by zadbal o swoj wpis - a czy doda 2 zdania, czy zduplikowany tekst z setek precli na 1000 znakow to wartosc dla mnie podobna

a jak nie ma takich resstrykcji to czesto ludzie pisza spontanicznie opisy (przynajmniej ja tak robie) - a taka "kobyle" juz trzeba kopiowac

jakos moje nie gina i maja sie calkiem niezle :D

inne tez nie gina - twoj cyrk i twoje malpy - to dodajacego rola by zadbal o swoj wpis - a czy doda 2 zdania, czy zduplikowany tekst z setek precli na 1000 znakow to wartosc dla mnie podobna

a jak nie ma takich resstrykcji to czesto ludzie pisza spontanicznie opisy (przynajmniej ja tak robie) - a taka "kobyle" juz trzeba kopiowac

Kobyle? w tym poscie masz juz 333 znaki.Napisales praktycznie 3 zdania.;)jeszcze 2-3 wyrazy i juz bys mial wpis w katalogu, jeszcze jedno zdanie i mialbys pewnie zaliczonych 75 slow wiec zalapalbys sie tez do pozostalych katalogow ;). Napisac 3-4 sensowne zdania o swojej stronie to az tak duzo? ;)

350 znaków to wcale nie dużo i można spokojnie z palca napisać. Dobrze, że teraz powstają takie katalogi, na pewno z czasem będą bardzo skuteczne i mocne, jeśli tylko właściciel się postara o mocne linki i będzie pilnować "swojego cyrku i małpek" :D

Powodzenia i dzięki za zaakceptowanie.

ale chyba moge miec swoje zdanie na dany temat :D

takze zycze powodzenia i bys nie odpuscil tematu - tak, jak to ma miejsce w 90% katalogow, gdzie czeka sie na moderacje w nieskonczonosc, lub robi sie z tego smietnik

podchodze sceptycznie - bo zycie mnie tego nauczylo, wielu opowiadalo, jak to bedzie fajnie (wystarczy odgrzebac kila tematow) - a rzeczywistosc zweryfikowala (tyczy sie to zarowno precli, jak i katalogow)

Nikt nie zabrania wypowiadania swoich opinii, po to jest to całe forum. Powiem nawet, że rozumie Twoje sceptyczne podejście. Sam dałem ciała z katalogami, które postawiłem na super zaje..fajnym hostingu 000webhost i poleciało sporo pracy użytkowników PiO dodających się, a także mojej. Wiadomo, że nie było by tego gadania jakby ten katalog miał jakiś PR, chociażby 1 i w indeksie jakieś 1k stron. Ale sądzę, że trzeba wspierać takie pomysły, które zapowiadają się ambitnie.

nie przecze, ze warto

kazdy katalog moderowany podlinkowany arto wspierac, gdyz ich braknie - jest bardzo malo dobrych katalogow

jedynie nie bede wspieral wymagajacych linkow zwrotnych :D - bo dla mnie to chore (gdzies juz to tlumaczylem i nie bede sie powtarzal)

i z coraz wiekszym sceptycyzmem patrze na nowe katalogi stawiane na subdomenach (te najczesciej gina)

ostatnio troche zainteresowalem sie tematem i robilem male rozeznanie

dobre katalogi sa w wiekszosci w posiadaniu garstki ludzi z tego forum - reszta to kalejdoskop

Rozumie ze jak ktos sie przejechal pare razy to mu sie potem nie chce.Ja staram sie zagladac do moich katalogow min. raz dziennie, jesli mi na to czas pozwoli. Tez jestem przeciw wymaganiu linka zwrotnego mysle ze jest to sprawa dobrowolna jesli ktos chce to doda i wtedy mnie to cieszy, jeszcze bardziej cieszy mnie jak ktos doda linka do swojego wlasnego wpisu. Nastepny katalog jesli bedzie to bedzie na domenie glownej, musze sie tylko zastanowic czy bedzie to phpld, indexu czy kolejny drupal.Indexu nie znam, phpld to moj pierwszy i chociaz ma pare zalet to w wielu kwestiach przy drupalu wysiada, zobacze jak bedzie sie indexowal i stal w wyszukiwarkach.A to ze na subdomenach sa to bez znaczenia w sumie dla mnie, jesli google ich nie wywali to beda sie rozwijac dalej.:D

Nie jest problem jak mówicie napisać 75 słów z palca, ale dla jednego wpisu. Chciałbym dodać 30 wpisów co daje 2250 słów... ładny doktorat.

I za co to? Za 30 marnych linków z marnego katalogu na marnej subdomenie.

Żeby wymagać, trzeba też dawać. Ot co!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności