Skocz do zawartości

Jak wyprzedzić teoretycznie słabsze serwisy?

Rekomendowane odpowiedzi

nie po to aby oceniac ktora strona jest nawet 'teoretycznie' slabsza/silniejsza na takim miejscu w jakim jestes w wynikach.
Dokładnie.

To juz woli BL w G - tam co najmniej nie mozna zalatwic kilka k BL w ciagu miesiaca przez kilka k punkty w SWL.

Pozatym Beerbant juz wyjasnial, jak sprawdze sie BL.

• 1 miesiąc temu...

Zaznaczę na wstępie, że nie faworyzuje zadnych z swl.

Przed miesiącem ściągnąłem z serwisu 10 tysięcy punktów e-weblink. Po około 2 tygodniach domena podskoczyła z 7 pozycji na 4. Nie linkowałem w tym czasie mocno (zwykłe katalogowanie), jak przez cały okres wcześniejszego pozycjonowania. Jak już pisałem w powyższych postach, strona była kiedyś na czwartej pozycji (w pierwszym roku jej pozycjonowania) i jak sobie przypominam, nie miała wtedy dopalacza z swl.

Czy to znaczy, że rotacyjny system nie zawsze pomaga?

Jak w temacie w moim przypadku strony przede mną nie mają tak dużej ilości linków. Strona na 2 miejscu ma ich około 100 (mało konkurencyjna fraza). Moja domena ma około 350 linków : z dobrych katalogów, tematycznych precli itp i nawet kilku moich zaplecz. Mimo tego nie mogę wyprzedzić tej strony.

Strona na 2 miejscu ma tylko jedną zindeksowaną stronę:). Mimo tego ma 3,5 roku a moja domena 5 miesięcy :). Jest to chyba najlepszy dowód na to, że wiek domeny ma ogromne znaczenie co coraz bardziej mnie irytuje. Pewnie niejeden z Was szukając czegoś w G napotyka w Top5 wpisy w forach np. z 2003-4 roku.

Strona przede mną ma tylko małowartościowe linki i PR0. Gdzie tu sprawiedliwość ?? ;)

Jak w temacie w moim przypadku strony przede mną nie mają tak dużej ilości linków. Strona na 2 miejscu ma ich około 100 (mało konkurencyjna fraza). Moja domena ma około 350 linków : z dobrych katalogów, tematycznych precli itp i nawet kilku moich zaplecz. Mimo tego nie mogę wyprzedzić tej strony.

Strona na 2 miejscu ma tylko jedną zindeksowaną stronę:). Mimo tego ma 3,5 roku a moja domena 5 miesięcy :). Jest to chyba najlepszy dowód na to, że wiek domeny ma ogromne znaczenie co coraz bardziej mnie irytuje. Pewnie niejeden z Was szukając czegoś w G napotyka w Top5 wpisy w forach np. z 2003-4 roku.

Strona przede mną ma tylko małowartościowe linki i PR0. Gdzie tu sprawiedliwość ?? ;)

Ukryte linki? 301?

Strona na 2 miejscu ma tylko jedną zindeksowaną stronę:). Mimo tego ma 3,5 roku a moja domena 5 miesięcy :D. Jest to chyba najlepszy dowód na to, że wiek domeny ma ogromne znaczenie co coraz bardziej mnie irytuje. Pewnie niejeden z Was szukając czegoś w G napotyka w Top5 wpisy w forach np. z 2003-4 roku.

Ukryte linki? 301?

Mogłbym brać pod uwagę taką opcję, tylko fraza jest generalnie licha i konstrukcja tych stron jest również kiepska. Poza tym PR0 też o tym świadczy. 1 zindeksowana strona. Niezmieniony kontent od 3 lat. Masakra. Wiek domeny i wiek linków to jedyna przewaga tych stron nad moimi. Jak widac siła tych czynników powoduje ich przewagę nad moją. W Top30 jest masa moich wpisów w katalogach i kilka precli, co jest najlepszym dowodem na małą konkurencyjność tych fraz.

Poczekam z 2 miesiące i zobaczymy. W pozycjonowaniu trzeba cierpliwości :P

Czym się przejmujecie? Algorytm G ciągle się zmienia i dostosowuje. Dziś istotny jest wiek domeny, jutro może mieć większe znaczenie klikalność, ogólny ruch domeny, nazwa czy IP zaplecza. Prędzej czy później G zrezygnuje z tego czynnika, bo wyniki przestają być coraz mniej adekwatne do oczekiwań użytkowników a przecież konkurencja nie śpi...

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

linkuj mocniej i ciągle i nie czekaj. cierpliwość to nie zawsze droga do wysokiej pozycji w googlu.

może i wiek domeny ma jakąś moc, ale są czynniki, które z pewnością mogą przebić ten wiek.

dowal do 1k mocnych linków i wtedy jak nie wskoczy w górę to się możesz martwic. Bo porównując twoje 350 świeżutkich linków

kontra tamte 100 bl, które siedzą już od ładnych paru lat to... kiepsko wypadasz na tym tle :)

a apropos strony z PR=0 i małym site, zerowym czy coś. skąd wiesz ile bl miała za czasów swojej świetności i jak była traktowana przez googlasa? moim zdaniem to również ma wpływ. teraźniejszość zawsze jest wynikiem historii :)

a zaufanie zbudowane na przestrzeni lat czasem trzeba mocno przebić linkami :D

ale da się to zrobić, bo wiem, bo podobną sytuację miałem.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności