Skocz do zawartości

www.vikon.pl - sklep z... ;)

konrix

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie strona ok tylko takie uwag:

1) zastanowiłbym się co do tego koloru linków w lewym menu, jak dla mnie zielony na zielonym trochę ciężko się czyta zresztą te linki zielone w centrum strony też nie są super czytelne na białym, dla porównania popatrz na zielone a potem chwile później na ten tekst na czarno, znacznie łatwiejszy do czytania jest.

2) jeżeli w title już musi być nazwa sklepu to dałbym ją na sam koniec a nie początek

3) meta description to taki tekst dla ludzi więc może warto poświęcić na to chwilę i napisać parę sensownych zdań w które się wplecie słowa kluczowe a nie iść na łatwiznę i walnąć same keywordy

4) na podstronach nie ma meta description (od razu uprzedzam, że najlepiej by dla każdej podstrony metatagi były inne)

5) na stronie nigdzie nie ma nagłówków <h1>, <h2> które są bardzo lubiane przez google

Pozdrawiam

Piotr Małłek

5) na stronie nigdzie nie ma nagłówków <h1>, <h2> które są bardzo lubiane przez google

Gdzieś czytałem że h1 i h2 wcale nie są ważnym elementem, może mi ktoś powiedzieć jak to z nimi jest naprawdę?

ps. Dzięki Piotruś za uwagi, kolor linków postaram się zmienić, jak i pomyśle nad opisem strony.

• 3 tygodnie później...

sklep na joomli :D myslisz ze to jest dobre rozwiaznie?

jesli tak to jestes w bledzie nie mam nic przeciwko joomli :)

ale shopom mowie tego typu nie neijest to professionalne rozwiaznie dla firm ktore cos znacza na rynku

poza tym trudno jest ocenic strone innych tworcow dlatego

z 10pkt moja ocena to 4 za caloksztalt :P

Faktycznie Vikon.pl nie prezentuje się najlepiej, ale dlaczego od razu przekreślać Joomlę jako rozwiązanie dla sklepów? Znam kilka e-sklepów, które wyglądają na tym sofcie całkiem sprawnie i nawet nie kuleją pod względem SEO w porównaniu do niektórych płatnych rozwiązań (na przykład ten).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności