Skocz do zawartości

[problem] cal.pl/DirectAdmin i dziwne działanie subdomen

kruzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dawno mnie tu nie było ale przechodzę do rzeczy.

Mam kilka domen podpiętych do serwera (shared) w Cal i problem nigdy dla mnie nie istniał.

Ostatnio dodałem następną domenę, zrobiłem subdomeny, bazy, wrzuciłem pliki, zmieniłem DNSy.

Strona pod domeną działa wyśmienicie :)

Natomiast wszystkie subdomeny jakby powariowały. Dla przykładu Subdomena1.adres.pl pokazuje zawartość domeny głównej, mimo, że w pasku adresu tkwi subdomena1.adres.pl. :/

I tak ze wszystkimi subdomenami.

ps. przenosiłem pliki (w tym .htaccess dla domeny i subdomen) z serwera, który działał z użyciem cPanelu, więc wszystkie pliki ręcznie kopiowałem i wysyłałem. Może jakiś inny układ plików? Albo składnia w .htaccess?? Tylko dlaczego dla innych przenoszonych stron nie było tego problemu?

Rozkładam już ręce. Podmieniałem pliki, kasowałem .htaccess, wrzucałem/podmieniałem php.ini, usuwałem i dodawałem subdomeny bez usuwania plików. W końcu usunąłem całą domenę wraz z plikami i subdomenami oczywiście. Dodałem ją ponownie, znowu wprowadziłem subdomeny. Wrzuciłem na FTP tylko stronę główną dla domeny. Do katalogów subdomen nic nie wrzucałem. I co? I problem istnieje dalej.

Support cal.pl pewnie mimo szczerych chęci, nie jest w stanie mi pomóc (na chwilę obecną). Pomijam już długi czas oczekiwania na odpowiedź (choć z serwera jestem baaaaardzo zadowolony).

Ktoś się z tym spotkał? Może mam coś dodać? :)

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

u mnie przeporwadzka z CPANELa zakonczyła się czesciowym sukcesem - i w częsci musiałem przenosić ręcznie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Usuwałem już htaccess, w subdomenach jest tylko plik index.html lub nic nie ma to i tak przenoszą do głównej domeny.

Ja przenosiłem wszystko ręcznie, bo mi support z cal.pl powiedział, że nie da się z automatu :(

kruzyk.1.gif

W konfiguracji DNS nie mam żadnego wpisu z *. Za to mam wpisy wyglądające tak:

subdomena TYP A

www.subdomena TYP A

a w wartości dla wszystkich subdomen to samo IP co główna.

Wszedłem w opcje związane z wildcard i mogłem to tylko włączyć lub wyłączyć (bez info czy jest wł. czy wył. :) ) więc wyłączyłem, jednak nadal to samo :/

kruzyk.1.gif

Tzn. dlaczego? Bo nie bardzo rozumiem Twoją ostatnią odpowiedź...

Zapewne w httpd.conf dla domeny masz włączony wildcard, więc tutaj pomóc będzie mógł tylko support.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Ano dlatego, że niestety support powolny jest. Mam wręcz wrażenie, że wogóle nie wie o co mi chodzi :) Dostałem odp., że im subdomeny działają i ot, tyle...

/edyta: nie zdążyłem napisać do supportu ponownie a już widzę, że z opóźnieniem ale działa. Więc widocznie to wildcard był :)

Dzięki za pomoc.

kruzyk.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności