Skocz do zawartości

Kolejna stronka do oceny :)

konrix

Rekomendowane odpowiedzi

Kod tragiczny to mało powiedziane. Ogólnie myślę, że strona ładna. Więc zależy jak ocenisz. Kod leży grafika mi się ogólnie podoba, więc można powiedzieć, że od strony graficznej jest dobrze wykonana. Czy menu nieczytelne? Może odrobinę, rzecz gustu ja tam z czytelnością nie mam problemu (szukarki mogą mieć ale ta strona się nie wybije wysoko tak czy inaczej).

Mało osób zagląda w kod, 85-90% osób ma zainstalowanego flasha. Nie wiem, czy warto się przejmować, skoro działa dobrze i w wielu przypadkach kod wizytówek tak wygląda. Jak na budżetową wizytówkę wydaje mi się że jest jak najbardziej OK.

ogólnie strona - shit?

Ogólnie strona dobra, jeśli to rozwiązanie "budżetowe". Gorzej gdyby graficznie była skopana, bo na kod to może parę osób z tego forum zwróci uwagę...

Punktem wyjścia jest ustalenie do kogo kierowana jest strona i jaka jest pożądana akcja, którą powinien wykonać odwiedzający. Najpewniej jest to ktoś szukający noclegu w Zakopcu. Wejdź w jego położenie i spróbuj ocenić stronę z tego punktu widzenia.

Sprawy techniczne też ważne, bo seo, czas ładowania itp.

Eksperyment Discover.pl

Dla podstron angielskich część strony po polsku, np. w "reservation" jest cały formularz po polsku a w "our offer" masz "pokaż mapkę". To na pewno nie przyciągnie klientów. Cyferki i guziczki w flashu też nie wiadomo po co, ogólnie to straszna "rozsypka" panuje na witrynie. Takie tandetne "fajerwerki" które próbują "być fajne" a tylko rozpraszają i odciągają uwagę od informacji.

Zdziwiło mnie stwierdzenie, że grafikę i kod robił ktoś inny, bo wyglądało jakby stronę stworzył jedynie grafik (średni). "Specjalista" od kodu po prostu zawiódł na całej linii. Nawet gdybyś chciał to dać komuś do poprawy to będzie dużo szybciej zrobić całą witrynę od nowa.

Nie wiem co to znaczy, że "kosztowała dużo" - bo dla niektórych na tym forum dużo to 500zł za projekt który wymaga 2-3 lat na realizację. Jeśli zapłaciłeś 500-1000PLN to jest to normalne kwota jaką się płaci za tak wykonane witryny, jeśli więcej to przepłaciłeś.

Sprawy techniczne też ważne, bo seo, czas ładowania itp.

Są ważne ale jeśli kod wygląda tak jak wygląda to nie ma nawet o tym co gadać.

• 3 tygodnie później...

Poza flashem ktory nie jest na bank twojego autorstwa plus <meta name="Generator" content="Elxis - Copyright Š 2006 GoUp Inc. All rights reserved." />

strona na rynku USA juz by byla zgloszona do tworcow o zlamanie praw autorskich grafika nic specialnego kod ladny zbyt duzo scriptow

a strona kosztowała dużo.. to cie ladnie nacieli :D hehe

ocena moja z 10pkt za strone to 4 a za prawa autorskie -10.

pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności