Skocz do zawartości

Języki programowania inne niż PHP

zYm3N

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszukuję jakiegoś dobrego systemu wymiany linków (może być rotacyjny) o dobrej opinii, posiadający dostęp dla języków innych niż PHP. Dokładnie chodzi mi tutaj o pythona.

Aktualnie korzystam z e-weblink dla stron PHP-owych, ale irytuje mnie ten język i staram się od niego odchodzić.

Ktoś coś zna sprawdzonego?:D

Dzięki, pozdrawiam,

Jakby się bardzo uprzeć, to wydaje mi się, że można wywołać

linki = os.system('./php weblink.php')

przy jednoczesnym działaniu php i pythona na serwerze(czyli np. na megiteam odpada). Aczkolwiek to jest takie moje gdybanie- nie próbowałem takich sztuczek :P

Hm..

Wmontować w serwer http? Tzn? Coś więcej na ten temat? (słowa kluczowe, czy cuś :P

Co do tego wywołania os.system(...) faktycznie do zrobienia pewnie, aczkolwiek do super profesjonalnych to nie należy :-) ale faktycznie to jakiś kierunek.

Dziwne poza tym, że żaden z systemów nie udostępnia WebServices... może to miejsce niszowe?:)

mrbox: po linku w stopce: Ty pracowałeś w TT?:) warsztaty django Ty prowadzisz?

pozdrawiam,

zYm3N, niestety nie pamiętam już jak to fachowo się nazywało. Ogólnie apache daje możliwość przechwycenia/załączenia/zmodyfikowania kodu wyjściowego z poziomu pliku konfiguracyjnego. Wtedy można by "włożyć" w kod źródłowy efekt wykonania skryptu php. Zresztą jeśli serwer to apache, to może SSI?

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

MMP: hm, chyba wiem o czym mówisz. Tylko pytanie, czy da się ładnie wyselekcjonować odpowiednie wywołania, żeby np. ajaxowych requestów nie opakować przypadkiem w jakiś system wymiany linków :-) Dzięki za kierunek, popatrzę w tym zakresie.

mrbox: TT to firma w której pracował Marcin Kaszyński, wówczas miałem z nim kontakt i przyjemność pracować. A ponieważ Twój nick jakoś nie wykluczał Cię z bycia Marcinem, a do tego adres w stopce, stąd pomyślałem, że to może Ty :-) Ja właśnie też ostatnio używam Django i jestem pod wrażeniem. Przeszedłem już przez PHP, ASP.NET i z każdym kolejnym językiem byłem w lekkim szoku. Aktualnie szok ten zapewnia właśnie django :)

pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności