Skocz do zawartości

colist.eu - oszustwo?

tomekk84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Właśnie przed chwilką zarejestrowałem się w niniejszym forum. Mój problem dotyczy zarejestrowania firmy na stronie colist.eu . Na szczęście jeszcze nie minął m-c od rejestracji tak więc jest możliwe anulowanie umowy. Chciałbym się dowiedzieć, czy wiecie coś na temat tej firmy i czy jest ona wiarygodna? Niezwykle mało informacji można znaleźć na ich temat w internecie. Jedyne co odnalazłem to temat na czeskim forum, że firmy nie wiedzą co zrobić z fakturami od nich, że są to [ nierzetelni partnerzy ] itd.

Bardzo dziwny jest również zapis w umowie:

"Aktualna cena prezentacji - wersja standardowa wynosi:

120 EUR plus 20% podatku od obrotu rocznie za pierwszy rok trwania umowy, przy czym oplata za korzystanie z naszych uslug wzrasta o 5,00 euro za kazdy kolejny rok."

20% podatku od obrotu? Przecież to są bagatelne kwoty.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu niniejszego problemu

Pozdrawiam

Tomek

Umowę zawsze łatwo zawrzeć, o tym czy to oszustwo przekonasz się dopiero kiedy będziesz próbował ją rozwiązać. Ja bym nie wchodził w takie "dziwne" katalogi. W regulaminie masz jasno napisane, że jeśli zapomnisz wypowiedzieć umowę to firma zablokuje usługę ale będziesz musiał zapłacić.

Jak poznać uczciwą firmę? Jak nie płacisz - to umowa jest po paru dniach anulowana i rozstajecie się w zgodzie. Nie twierdzę, że umowy terminowe są nieuczciwe - tylko takie, które bez wiedzy klienta "przedłużają się same", jeśli nie muszą - co ewidentnie tu widać.

W przypadku zwloki w platnosci Colist ma prawo zablokowac uzytkownikowi dostep do jego strefy uzytkownika, a wiec do zapytan, wlacznie z linkami, przede wszystkim do jego strony internetowej www.name.colist.eu / www.name.eu oraz przelaczyc jego onlineshop na tryb offline lub anulowac. Takie postepowanie nie uwalnia uzytkownika od platnosci za korzystanie z uslug Colist.
Wypowiedzenie musi nastapic dwa miesiace przed uplywem pierwszego roku, w kolejnych latach przed uplywem kazdego pol roku, powinno miec forme pisemna i moze zostac wyslane droga mailowa na formularz kontaktowy: www.support.colist.eu lub faksem.

Przecież to śmierdzi na kilometr. Chyba, nie muszę pisać dlaczego. Dodatkowo firma może odmówić świadczenia usługi ale ty i tak musisz zapłacić. To godzi w równość podmiotów. Uciekaj póki możesz, te 120 eur na 100% możesz wydać dużo lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności