Skocz do zawartości

Ilość BL

aniec2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam otóż sprawdzałem ostatnio siebie i konkurencję pod wzgledem ilości bl.

Wyszło mi coś dziwnego. Otóż strona konkurencji (www.hostessa.info) ma 22 linki w Yahoo, moja ma ok 750 a reszta konkurencji 6k i 15 k.

Wszystko było by normalne ale strona hostessa.info często jest w top 3 na bardzo mocne frazy (związane z moją branżą oczywiście).

Teraz pytanie - co jest tego przyczyną?

a patrzyłeś też na wiek domen ?

Właśnie Xann biedzę się nad jakimś narzędziem, które mi ten wiek poda. Przeszukałem forum i odkopałem jakiś stary temat ale linki nie działają.

Poki co obstawiam ze domena hostessa.info jest najstarsza ale dlaczego to jej wystarcza do zajmowania tak wysokiej pozycji. Dodam (bo moze to jest zmienna mocno działająca na korzysc), ze korzystaja mocno z adsens'a.

22 linki vs 6k ;/

biedzę się nad jakimś narzędziem, które mi ten wiek poda.

www.who.is :)

22 linki vs 6k ;/

Wystarczy różnica wieku domen i fakt, że zdecydowana większość z tych 6k linków jest z SWL'a- ja też ostatnio widziałem stronę, która miała 6.5k linków rotacyjnych, była na 8. miejscu, a pierwsza miała coś koło 300 linków, a różnica w wieku to jakieś 3 miesiące.

Poza tym- jak się ktoś uprze, to ukryje swoje zaplecze przed yahoo i wtedy nie ma przebacz, zawsze będzie pokazywało śmieszne ilości linków :)

Maja konkurencjama 856 bl, a moja stronka ma 36 k. Bije mnie na głowę o pozycje, na jedną frazw.

Moja domena ma 8 lat jego 3. Więc nie do końca wiek ma taki ogromny wpływ. Ważne sa LINKI i OPTYMALIZACJA Strony.

Poza tym- jak się ktoś uprze, to ukryje swoje zaplecze przed yahoo i wtedy nie ma przebacz, zawsze będzie pokazywało śmieszne ilości linków :)

no to pojechałeś na maxa teraz :) mniej polemiki a więcej praktyki sugeruje

Jak można ukryć stronki prze sprawdzenie BL w yahoo, czy to będzie przez no index - czy jakoś specjalna technika?

Poza tym- jak się ktoś uprze, to ukryje swoje zaplecze przed yahoo i wtedy nie ma przebacz, zawsze będzie pokazywało śmieszne ilości linków :P

no to pojechałeś na maxa teraz :) mniej polemiki a więcej praktyki sugeruje

Xann...no nie mów, że nie można zabronić botowi yahoo indeksacji strony- a jak nie zaindeksuje to linków z niej też nie pokaże ;) poza tym- zostaje jeszcze 301...ale może faktycznie się źle wyraziłem- całego zaplecza i wszystkich linków raczej się nie ukryje- za to można ograniczyć liczbę linków pokazywanych przez Y i nie jest to specjalnie trudne :)

No dobra strona mam ponad 5 lat (dobija do 6) ale dalej nie kumam 22 linki przeciez to smiech a nie ilosc linków.

To co, majac starą domenę nie trzeba sie martwić o linki? Nie za bardzo to rozumiem...

Nie spamowac:D Odpowiadać na pytanie:)

Xann...no nie mów, że nie można zabronić botowi yahoo indeksacji strony

Nie samym Y człowiek żyje , są tez i inne "wyszukiwarki" gdzie śmiało można podglądną BL , a z praktycznego pkt widzenia prywatne zaplecze to za mało żeby wy pozycjonować stronę no chyba ze mówimy o "cało dobowa napawa kowadeł"

Jeżeli masz pojęcie jakie zaplecze potrzebujesz w tym wypadku żeby wy pozycjonować frazę hostessy to policz jego koszt

Marketing internetowy dla firm

Ilośc BL jest tylko jednym z czynników świadczącym o danej pozycji no ale większość chyba o tym zapomniała

Ok Xann ale ta strona oprócz czasu nie wyróżnia sie niczym specjalnym (optymalizacja, content itp), stad moje zdziwienie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności