Skocz do zawartości

co sie stało z onetem?

birbal

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Zauważyłem że onet chyba przestał czytac a raczej indexowac meta tagi i coraz bardziej upodabnia sie do google. Widac ze indexuje text i linki kierujące do serwisu.

W moim przypadku wywalili z indexu moją stronę a w zamian prezentują sie linki do stron ktore zawierają link do mojej strony.

Dziwnie i smiesznie to wygląda, bo wyniki wyszukiwania są żałosne.

Zauważyliście jeszcze jakies zmiany?

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

plotki mówią ze kod sie wysypał z powodu przyłożenia reki osób trzecich teraz osoby pierwsze prubują to naprawić skutek taki ze internauta przychodzi na onet wpsiuje hasło go interesujące i dostaje całą mase innych winików wiec idzie na google gdzie znajdze to czego szuka, jeśli taki stan sie utrzyma XXX.pl wypadnie z rynku wyszukiwarek o ile jeszcze tam jest.

Marketing internetowy dla firm

XXX wypadnie z rynku wyszukiwarek o ile jeszcze tam jest.

nie ma! ale jescze nie do wszystkich to dotarło. Poza tym reklama w TVN nie pozostaje bez wpływu na ilość, zwłaszcza nowych, użytkowników odwiedzających o. Niestety część tam zostaje.

p

p

Mali inwestorzy również zarabiają na giełdzie? Możesz sam się tego nauczyć

Dreamsphere Live Trading Room

Po moich stronach (tych, ktore wylecialy z wyszukiwarki:( robot onetu goni od kilku dni, ale nic z tego nie wynika! tzn. nie indeksuje tych stron!

- pomimo "chodzenia" po nich. Ciekawostka jest to, ze strony nieobecne w wyszukiwarce sa w katalogu:)

Zauwazylem, ze wyniki wyszukiwarki nie powiekszaja sie o nowe strony czytaj: strony, ktore wylecialy w wyniku tego balagamu trwajacego juz prawie tydzien.

Pracownicy onetu odpowiadali (do piatku) na pytania w emailach, ze do niedzieli bedzie wszystko OK ! Jezeli wiec trzymac sie tego, to stan obecny jest wlasnie takim stanem.

Jeszcze jedno moje spostrzezenie: zglaszanie do wyszukiwarki onetowskiej nic nie daje niestety. Ale chyba trzeba to robic... bo jedynie to pozostaje:( - moze zaskoczy tzn. zacznie przyjmowac ponownie zglaszane strony.

Od okolo tygodnia wyniki sie sypnely i taki stan trwa do dzis, z moich obserwacji wynika, ze w zasadzie nic sie tam nie dzieje - nastapila stabilizacja bzdentych wynikow. Nowe strony w zaden sposob nie pojawiaja sie w indeksie. Mysle, ze naprawiaja co zepsuli (sami?) i dopoki tego nie zrobia to tam po prostu nic sie nie dzieje.

A tak na marginesie - Onet byl, jest i pewnie bedzie strasznym badziewiem (wyszukiwarka) i gdyby nie to,ze klienci upieraja sie na pozycjonowanie tam to juz w ogole bym o tym zapomnial...

Onet zyje tylko dzieki marce.

Teraz oglaszaja w prasie swoje boksy reklamowe. Rynku nie straca :lol: bo Ci co tam szukaja informacji to raczej niedouczona czesc internautow.

Pozatym jezeli to Gemius mierzy populranosc to ja w to slabo wierze bo nie ma swoich statow na stronach G :)

Check email deliverability tool Maildog

Nie wiem czy pisaliscie do onetu, oto autoresponder:

Dziekujemy za korespondencję, postaramy się odpowiedzieć w najlbliższym czasie.

Uwaga: Ostatnio przełączona została nowa kolekcja. Może w niej zabraknąć kilku stron, które dotychczas znajdowały się w wynikach wyszukiwania. Prosimy ponownie dodać stronę do indeksacji.

Pozdrawiamy

Redakcja Szukaj Onet.pl

A ja nie będe miał sygnaturki

Może w niej zabraknąć kilku stron, które dotychczas znajdowały się w wynikach wyszukiwania. Prosimy ponownie dodać stronę do indeksacji.

Ale tu chodzi i ogólny bałagan w wynikach wyszukiwania, strony sa w indeksie, ale polecialy w dół nawet i o 100-200 pozycji.

Naprawde dziwie sie, ze jeszcze ktos w ogole korzysta z wyszukiwarki Onetu, ale prawda jest pewnie taka jak napisał melassa, ze korzysta z tego grupa uzytkownikow raczej slabo znajaca Internet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności