Skocz do zawartości

co sie stało z onetem?

birbal

Rekomendowane odpowiedzi

W światowym indeksie strony są i nie powylatywały, a w krajowej wyników brak pod domeną, a dodanie (wg. wskazań spec komisji onet) g... daje.  

właśnie, że w światowych SERP również powylatywały! :-/

(Setia odczytaj PMa ode mnie)

J.

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wg mnie to strony polecialy w zeszly wtorek.

Pierwsze doniesienia w poprzednim poście datowane są z czwartku na piątek 24 czerwca. A swoją drogą do Pana moderatora to może połączyć te 2 posty traktujące o tym samym i dublujące się wzajemnie ? Nie wiem już w którym pisać :/

Strona mojej firmy poleciala z 5 na hmmmm 3 strone wynikow...troszke nazmienialem na stronce i chcialem ja "odswiezyc" ale onet nie chce jej indexowac raz jeszcze... albo olewka albo taka kolejka sie zrobila...juz chyba 6 dni taki bezruch...a stary onet umial stronke odswiezyc w max 2 dni :/

juz chyba 6 dni taki bezruch...a stary onet umial stronke odswiezyc w max 2 dni :/

Wg mnie to juz 8 dzien, totalnie nic sie nie dzieje. Co do max 2 dni w "starym onecie" to ja mam inne odczucia;), ale wazne ze w ogole odswiezal, teraz to nic sie nie dzieje, a wyniki na rozne frazy (sprawdzalem rozne, nawet te, ktore obecnie mnie nie interesuja) sa w pewnych momentach po prostu rozbrajajace ! Nie wiadomo czy smiac sie czy plakac ;) Naprawde nie mam pojecia kto jeszcze korzysta z tej wyszukiwarki...

[frazy (sprawdzalem rozne, nawet te, ktore obecnie mnie nie interesuja) sa w pewnych momentach po prostu rozbrajajace ! Nie wiadomo czy smiac sie czy plakac ;) Naprawde nie mam pojecia kto jeszcze korzysta z tej wyszukiwarki...

śmiało wrzuć przykłady "rozbrajających wyników" Trzeba pomóc Onetboys

J.

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

za to jak piknie google rośnie ;)

przyroda internetowa nie lubi pustki. Jak onet pokazuje herezje to jest to sytuacja całkowicie normalna. Stracą wiele, interia miała kiepskie wyniki i teraz jak ma nawet google to nie jest w stanie wskoczyć nawet na 5% udziału.

J.

Ciupagi z Helu na export

Spójrzcie na www.ranking.pl - już pierwsze efekty "poprawiania" Onetu. Rynek im się wymyka całkowicie i myślę, że ciężko będzie to naprawić.

Nieźle! W tydzien stracic 5% udziału (co w ich przypadku stanowi 1/3 !!!) to jest po prostu KATASTROFA ! ;) I bardzo dobrze - maja na co zasluguja juz od dawna!

A Google coraz blizej magicznej liczby 70 ;)

Dlaczego jedne wyszukiwarki zdobywają rynek, a inne je tracą?  

Ciekaw jestem Waszych pogladów? Ja nie mogę za bardzo się wypowiadać, ponieważ od kilku lat uzywam Yahoo, a później google.

masz 3 kryteria

1. dostępność (brand)

2. użyteczność

3. wiarygodność

w miarę rozwoju społeczeństwa internetowego w Polsce kolejność się odwróci z 3 do 1.

J.

Ciupagi z Helu na export

Rozbrajające wyniki są na każde zapytanie w szukarce onetu:)

Generalnie /~~średnio~~/ na pierwszej stronie (25 wyników) na każde hasło:

~~ 5 wyników to kompletne absurdy!!

~~ 10 wyników strony niewiele bądź bardzo przypadkowo związane z wyszukiwaną frazą

~~ 5 wyników "na temat" !!!;)

~~ i tu najciekawsze moje spostrzeżenie to

kryptoreklama: www.onet.pl ;)

No cóż... trwa to juz ponad tydzień, więc jeszcze tydzień i powoli zaczniemy zapominać o tej wyszukiwarce... chyba, że wyszukiwarka onetu wroci do "starego" stanu lub (czego życzę) zacznie działać normalnie:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności