Skocz do zawartości

co sie stało z onetem?

birbal

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czy ma kto jakie wieci kiedy tek koszmar się skończy?

Skończy sie pewnie jak ich udział w rynku jeszcze spadnie i klienci nie będą już chcieli być tam pozycjonowani ;)

A tak zupełnie serio tego ludzie w Onecie pewnie sami nie wiedza:)

Generalnie berz sensu. Onet non stop indeksuje moja podstornę a po ostatnich zmianach wyleciąłem z pierwszej podstorny na 5 na hasło tłumaczenia. Ciekawe jest że wiekszość firm została. Może jednak te osoby trzecie zmieniają coś w kodzie??????

Jaki czynnik ma największy wpływ w onecie??????

Czy w title dla hasła tłumaczenia lkepiej umieścić:

LIDEX: tłumaczenia, obsługa konferencji

czy może

LIDEX: tłumaczenia pisemne, tłumaczenia ustne

z góry dzięku za odpowiedź!!!!

Liszek

Interesuje Cię nurkowanie

Potrzebujesz tłumaczenie cv na angielski?

Największa ilość ofert pracy w jednym miejscu: praca za granicą

Nie wiem czy pisaliscie do onetu, oto autoresponder:

Dziekujemy za korespondencję, postaramy się odpowiedzieć w najlbliższym czasie.  

Uwaga: Ostatnio przełączona została nowa kolekcja. Może w niej zabraknąć kilku stron, które dotychczas znajdowały się w wynikach wyszukiwania. Prosimy ponownie dodać stronę do indeksacji.

Pozdrawiamy

Redakcja Szukaj Onet.pl

Gdy strona mojego klienta wyleciala (byla bardzo dlugo na 1,2 miejscu) natychmiast napisalem do O... Przyslali mi wlasnie cos takiego co siker zacytował. Więc w następnym emailu poprosiłem o ponowne natychmiastowe zaindexowanie strony. Jeszcze tego samego dnia wróciła na swoje miejsce - do czasu w którym zaczął się haos w O...

Teraz nie pozostaje nic innego jak tylko czekać aż naprawią co zepsuli :evil: .

Pozdrawiam

rpnet

Moje strony też poleciały.

Jedna z nich z pozycji 2 na 48, ale ostatnio się delikatnie poprawiło, wskoczyła na 29.  

Może jest nadzieja.

Zauważyłem że lepiej się pozycjonyją strony mające w nazwie domeny słowa kluczowe

ustalmy fakty:

w ".pl" strony poleciały w ubiegły piątek

Kiedy poprawiły Ci się SERPy? Od feralnego piatku nie widzę jakichkolwiek zmian powrotnych.

J.

U mnie poleciało wcześniej, we wtorek.

Domena nie jest nowa.

Poprawę pozycji zauważyłem właśnie w piątek i nie zmieniła się do dziś

Lubomir

Witajcie!

Dzwoniłem wczoraj do onetu do działu wyszukiwarki: 012/618 46 00 z zapytanie kiedy naprawią to co zostało popsute?

Pani się oburzyła, "przecież nic nie jest popsute" - ryknęła, " nikt przecież takiej informacji nie przekazywał że coś jest popsute".!!

Przekazała że "internet został zaindeksowany na nowo i taka kolekcja stron została podwieszona i że może brakować kilku stron"

Dla mnie "kilku" to jest 60% tego co dodałem, przekazała też że teraz indexowanie bedzie odbywać sie cały czas ale kolekcja zaindexowanych stron bedzie wymieniana raz na około miesiąc lub półtora.

Spytałem też dlaczego po moich słowach kluczowych wyświetlają się irracjonalne strony i nie ma mojej strony.

Pani odpowiedziała: "a to nie ma problemu, zaraz je obniżymy w indeksie".

Dziekuje za taką wyszukiwarkę.

Witajcie!

Dzwoniłem wczoraj do onetu do działu wyszukiwarki: 012/618 46 00 z zapytanie kiedy naprawią to co zostało popsute?

Pani się oburzyła, "przecież nic nie jest popsute" - ryknęła, " nikt przecież takiej informacji nie przekazywał że coś jest popsute".!!

Przekazała że "internet został zaindeksowany na nowo i taka kolekcja stron została podwieszona i że może brakować kilku stron"

Dla mnie "kilku" to jest 60% tego co dodałem, przekazała też że teraz indexowanie bedzie odbywać sie cały czas ale kolekcja zaindexowanych stron bedzie wymieniana raz na około miesiąc lub półtora.

Spytałem też dlaczego po moich słowach kluczowych wyświetlają się irracjonalne strony i nie ma mojej strony.

Pani odpowiedziała: "a to nie ma problemu, zaraz je obniżymy w indeksie".

Dziekuje za taką wyszukiwarkę.

wow. obniżymy je w indeksie? booosko! powstał nowy sposób pozycjonowania w onecie! "awans przez depozycjonowanie przez panią z onetu". dzwonisz, mówisz ze na hasło takie i takie jakieś syfne strony są, pani wciska kilka klawiszy i gotowe! Twoja strona z 50 miejsca wędruje na 1! a konkurencja ma obniżone pozycje. jakie to proste :D

Nieźle :D Ciekawe po co oni tam maja w ogle ten "Dział wyszukiwarki" ;) Parodia po prostu, Onet od zawsze był do bani, ale teraz przeszli samych siebie. Mam nadzieje, ze ich udzial w rynku spadnie tak powaznie,ze juz zupelnie nikt nie bedzie sobie tym badziewiem głowy zawracał!

"a to nie ma problemu, zaraz je obniżymy w indeksie".

:D;):lol:

podaj na jakie hasło, zobaczymy jak dziła Pani z Onetu ;)

byłoby to śmieszne, gdyby nie było żałosne

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

birbal jeśl ito co piszesz to prawda.... to mogę powiedzieć tylko tyle:

OBORA NA MAXA Z TYM ONETEM :? :shock:

P.S. Nie dzowniłem pod ten numer co go podałes, ale jeśl jest on prawdziwy to skąd miałeś ten numer? :roll:

Live Free or Die

Słuchajcie, cwaniakom marketingowym z Onetu chodzi o coś zupełnie innego - o LINKI I BOXY SPONSOROWANE, Panowie!

;)

Celowo zrzucili strony firm o wysokim rankingu, by zacząć od nich brać kasę (za boxy itd)! Firmy, które wykupiły takie usługi teraz lub kiedyś, wędruja też dziwnym sposobem w górę w rankingu :lol:

Jednym słowem - mamy ręcznego robota Onetu :D))

PS

"Dodanie nowej kolekcji stron" ma również służyć zaśmieceniu wyników wyszukiwania tak, by utrudnić internaucie "namierzenie" stron, o które mu chodziło w szukanych słowach/frazach, a przez to wszystko zwiększeniu atrakcyjności sponsoringu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności