Skocz do zawartości

co sie stało z onetem?

birbal

Rekomendowane odpowiedzi

Przychylam się do opcji ,że silnik onetu zupełnie się rozjechał.

1. Coś lub ktoś dwa tygodnie temu przeindeksował bazę katalogów zupełnie bez sensu ( u mnie wymieszane są nazwy grafik z treścią strony oraz panelem nawigacyjnym).

2.Wypadły serwisy na ramkach

3.Z pierwszych miejsc na dwadzieścia słów kluczowych i 3 serwisy na pozucje od 20 do 300 w google od 1 do 19 pozychi w zaleśności od słowa.

4.Zwróćcie uwagę ,że powyższa sytuacja uderz głównie w ONET ! powównajcie spadek udziału w ranking.pl tosą grube miliony strat w ciągu tygodnia.

5. Próba ręcznego sterowania świadczy tylko o ich bezradności ponieważ jak widać nie są nawet w stanie odtworzyć starej bazy.

A co będzie dalej to zobaczymy.

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
ale niestety google pod tą frazą w onecie nie ma.

jest jest :);)

w polskim internecie mamy google z każdym mozliwym rozszerzenim domeny ;)

https://szukaj.onet.pl/query.html?s=1&wia=&qt=google

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

w polskim internecie mamy google z każdym mozliwym rozszerzenim domeny

To jest ewidentny dowód na ręczne ustawienie - przynajmniej frazy "google" w onetowskiej , nowej oszukiwarce:)

W żadnym przypadku automat nie ustawiłby w ten sposób wyników! /Tak mi sie wydaje/

Jestem przekonany, że ten przypadek to ręczne ustawienie. Tylko po co tak głupie i bądź co bądź niekorzystne dla firmy ustawienie???

-Nie rozumiem więc tego tym bardziej.

To wszystko wygląda na jakiś totalny bałagan, który jeśli nie zostanie naprawiony, pozbawi onet klientów, czego akurat im życzę:)

Słuchajcie, cwaniakom marketingowym z Onetu chodzi o coś zupełnie innego - o LINKI I BOXY SPONSOROWANE, Panowie! 

;)

Celowo zrzucili strony firm o wysokim rankingu, by zacząć od nich brać kasę (za boxy itd)! Firmy, które wykupiły takie usługi teraz lub kiedyś, wędruja też dziwnym sposobem w górę w rankingu ;) 

Jednym słowem - mamy ręcznego robota Onetu :)))

PS

"Dodanie nowej kolekcji stron" ma również służyć zaśmieceniu wyników wyszukiwania tak, by utrudnić internaucie "namierzenie" stron, o które mu chodziło w szukanych słowach/frazach, a przez to wszystko zwiększeniu atrakcyjności sponsoringu!

..i moim zdaniem kończy sie smiercią naturalną wyszukiwarki. Jeśli tak jest to coś mi sie wydaje ze Onet z kasą niezabardzo stoi i próbuje desperackich kroków.

Prezenty , upominki | Bielizna damska , męska | Darmowe linki

Nadchodzi nowy webwweb , DMOZ musi odejść !!!:)

Co oni mi będą za bzdury opowiadać, że sie nic nie popsuło.

Jutro/dziś zadzwonie i spytam dlaczego nie działa coś takiego:

https://szukaj.onet.pl/query.html?s=1&wia=&...onet.pl&col=all

lub takiego:

https://szukaj.onet.pl/query.html?s=1&wia=&...ogle.pl&col=all

lub takiego:

https://szukaj.onet.pl/query.html?s=1&wia=&...gle.com&col=all

W tym 1 przypadku w sumie już sie nie dziwie dlaczego nikt nie chce sie do nich linkować, wstyd na stronie mieć taki link.

Pozdrawiam

birbal

Jak wpiszesz tak, to zadziała

https://szukaj.onet.pl/query.html?s=1&wia=&...onet.pl&col=all

Onet się rozpadł, ja bym tutaj nie patrzał że cos jest ręcznie ustawiane, po prostu część programu odpowiedzialna za ustawianie wyników kompletnie zawiodła, a teraz próbują to naprawić, pewno pracują w zaciszu tym razem nie pokazują swoich jeszcze głupszych wyników wszystkim tylko po cichutku, jak naprawią to przełączą, tylko wtedy może być już za późno, każdy tydzień to kilka procent mniej udziału w rynku.

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

Witajcie!

Dzwoniłem dzis do Onetu, do działu wyszukiwarki: 012 618 46 45, z zapytaniem dlaczego nadal nie ma w wynikach mojej domeny .net. Przekazano mi że mają problemy z indexowaniem domen spoza .pl i że w piątek (22/07) zostanie podwieszona nowa kolekcja i moja domena powinna byc widoczna, a w kolejny piątek (29/07) zostanie podwieszona kolekcja "zbliżona" do kolekcji sprzed feralnego wtorku.

Spytałem dlaczego wyniki wyszukiwania są takie irracjonalne, przekazano mi że oni o tym wiedzą i pracują nad poprawieniem tego właśnie po podwieszeniu tych kolekcji stron - wtedy wyniki zwracane powinny sie poprawić.

Ciekawe czy tak sie stanie........ ???? ..oby..

w piątek (22/07) zostanie podwieszona nowa kolekcja i moja domena powinna byc widoczna, a w kolejny piątek (29/07) zostanie podwieszona kolekcja "zbliżona" do kolekcji sprzed feralnego wtorku.

to już kolejny termin, obiecanki cacanki :?

J.

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

U mnie Onet zaczyna zasysać serwisy. Wczoraj było tylko robots.txt a dzisiaj już szaleje na całego. Śledzi link za linkiem co mnie osobiście cieszy. Zobaczymy tylko co z tego wyjdzie.

PS. Onet przedstawia się tak: "Onet.pl SA, https://szukaj.onet.pl"

OMG

Jedzie wszystkie grafiki na moim serwisie :shock:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności